ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για τις Νύχτες Πρεμιέρας

Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για τις 25ες Επετειακές Νύχτες Πρεμιέρας. Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, προβολή της ταινίας «ΧΑΛΣΤΟΝ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΕΝΤΗΣΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ / HALSTON» στις 19:15 ΑΣΤΟΡ.

ΧΑΛΣΤΟΝ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΕΝΤΗΣΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

(2019, ΗΠΑ, 120′)

Σκηνοθεσία: Φρέντερικ Τσενγκ

Μια πραγµατική βόµβα υψηλής ραπτικής που εξερράγη στην καρδιά της Νέας Υόρκης, ο Χάλστον έζησε το αµερικανικό όνειρο διασχίζοντας µε µια ανάσα την απόσταση από την πληκτική Άιοβα µέχρι τις ξέφρενες νύχτες του Studio 54 και τα πιο λαµπερά µητροπολιτικά ντεφιλέ.

Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Για ακόμα μία χρονιά, η λίστα των ταινιών είναι μακρά με 115 ταινίες μεγάλου μήκους, 63 ταινίες μικρού μήκους, τρία διαγωνιστικά τμήματα και αφιερώματα. Η πρεμιέρα θα γίνει στο Παλλάς με την ταινία «Παράσιτα» που βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα και θα κλείσει με την πολυσυζητημένη ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο Δωμάτιο». Θα δούμε επίσης για πρώτη φορά την καινούρια ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου, με τίτλο “Nimic”, με τη Δάφνη Πατακιά και τον Matt Dillon.

Τα αφιερώματα

Στα φετινά αφιερώματα, θα συνδυαστεί η αγάπη για σινεμά και μουσική. Μία ταινία που ξεχωρίσαμε είναι το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Ella Fitzgerald (Ella Fitzgerlad: Just One of Those Things) και το Amazing Grace που δημοσιεύει τη μέρα που η τραγουδίστρια έκανε το γνωστό τραγούδι. ύμνο της gospel μουσικής. Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον αποτελεί το αφιέρωμα στον Ασιάτη σκηνοθέτη, Έντουαρντ Γιανγκ, που έφυγε από τη ζωή, αλλά έχει αφήσει σπουδαία παρακαταθήκη με επτά ταινίες. Άλλο ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα είναι αυτό στο τσέχικο Νέο Κύμα, με 12 ταινίες από το παρελθόν.

Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας σε περιμένει στις αίθουσες των κινηματογράφων Δαναός 1 και 2, Ιντεάλ, Άστορ, Odeon Όπερα 1 και 2, στο Παλλάς και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.