ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κερδίστε προσκλήσεις για τον Καρυοθραύστη

Χριστούγεννα χωρίς Καρυοθραύστη δεν γίνεται. Η πιο χαρακτηριστική Χριστουγεννιάτικη παράσταση έρχεται και στο Christmas Theater. Και έρχεται από την πόλη που γέννησε αυτή την διάσημη παράσταση μπαλέτου που έγινε ταυτόσημη με τα Χριστούγεννα, την Αγία Πετρούπολη! Ζήστε την μαγεία των Χριστουγέννων με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Τον Καρυοθραύστη της Αγίας Πετρούπολης με ζωντανή ορχήστρα! Στην παράσταση συμμετέχουν και διάσημοι σολίστ των μπαλέτων Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης.

Αυτά τα Χριστούγεννα ζήστε την αυθεντική εμπειρία του Καρυοθραύστη με ζωντανή ορχήστρα από την υπέροχη Αγία Πετρούπολη! Μπαλέτο με ζωντανή ορχήστρα σε 2 πράξεις βασισμένο στο παραμύθι του E.T.A. Hoffman «Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών» .

Το 1816 γράφτηκε ένα παραμύθι από το γερµανό συγγραφέα Έρνστ Χόφµαν µε τίτλο «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών», το οποίο διασκευάστηκε από έναν από τους πιο πολυδιαβασμένους Γάλλους συγγραφείς, τον Αλέξανδρο Δουμά.

Η μαγευτική ιστορία του Χόφμαν ενέπνευσε τον Τσαϊκόφσκι να γράψει τη μουσική για τον «Καρυοθραύστη», το πιο λαμπρό του μπαλέτο.

Το 1891, ο Μαριούς Πετιπά, χορογράφος του Αυτοκρατορικού Μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης, αποφάσισε να χορογραφήσει τον «Καρυοθραύστη» και παρήγγειλε στον Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι τη σύνθεση της μουσικής. Η πρεμιέρα του μπαλέτου δόθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1892 στο Θέατρο Μαριίνσκι. Το λιμπρέτο ήταν του Μαριούς Πετιπά και χορογραφία των Μαριούς Πετιπά και Λεβ Ιβάνοφ.

Ο Καρυοθραύστης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1934 και δέκα χρόνια αργότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άρχισε να γνωρίζει επιτυχία σε παγκόσμια κλίμακα μόλις τη δεκαετία του ’60. Σήμερα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα έργα στην ιστορία του μπαλέτου και συνώνυμο με τα Χριστούγεννα. Στην
παράσταση συμμετέχει και η 60μελής
συμφωνική ορχήστρα του θεάτρου αλλά
και διάσημοι σολίστ του θεάτρου Μαριίνσκι
(πρώην Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης.

Δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό και κέρδισε μία από τις συνολικά 8 διπλές προσκλήσεις για τη παράσταση στο Christmas Theater (Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου), για την Τετάρτη 19/12 στις 20:00.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 7/12.