CELEBRITIES

Σωτήρης Κοντιζάς: Ο σούπερ ήρωας της μαγειρικής (και όχι μόνο)

Τον Σωτήρη Κοντιζά τον γνωρίσαμε ως τον ακριβοδίκαιο κριτή του Masterchef, αλλά σύντομα ανακαλύψαμε ότι είναι πολλά περισσότερα. Ο χαρισματικός σεφ, που δουλεύει περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα, είναι παράλληλα λάτρης της χειροτεχνίας, της τέχνης και του αθλητισμού και βέβαια είναι ένας δραστήριος σύζυγος και μπαμπάς δύο παιδιών. Πώς τα προλαβαίνει όλα; Ο χρόνος μπορεί να επιμηκυνθεί στα χέρια ενός σούπερ ήρωα της κουζίνας. Και έχουμε αποδείξεις.

Ο σεφ γίνεται πρωταγωνιστής ενός video για τη Χρυσή Σειρά της MISKO, με επίκεντρο τη μαγειρική και την πολυπραγμοσύνη του.

 

Αν βλέποντας το παραπάνω video το στόμα σου έχει ανοίξει διάπλατα δεν θα σε αδικήσω. Μόλις είδες τις ικανότητες ενός σούπερ ήρωα να ξεδιπλώνονται μπροστά σου. Ο Σωτήρης Κοντιζάς είναι σούπερ ήρωας όχι μόνο επειδή μαγειρεύει σε αληθινό χρόνο, χωρίς μοντάζ και πιάτα να εμφανίζονται ως διά μαγείας έτοιμα αλλά κυρίως επειδή σου δείχνει πόσα ακόμα πράγματα μπορεί να χωρέσει η ζωή σου μαζί με τη μαγειρική.

Μάλλον δεν είχες φανταστεί ποτέ ότι μπορείς να φτιάξεις ένα αληθινό κεραμικό πιάτο την ώρα που έχεις τα μακαρόνια στη φωτιά; Ο Σωτήρης ως σούπερ ήρωας της μαγειρικής τα μπορεί όλα. Είχες σκεφτεί ποτέ ότι ο χρόνος που περιμένεις να γίνει το φαγητό μπορεί να χρησιμεύσει για να κάνεις τη γυμναστική σου; Ο σεφ το σκέφτηκε και μάλιστα δεν έκανε ό,τι κι ό,τι (είπαμε είναι ιδιαίτερος άνθρωπος) αλλά ξιφασκία. Και τα παιδιά; Πού τα πας τα παιδιά;

Η επιτομή του multitasking όπως ήδη ξέρεις είναι να συνδυάζεις τις ανάγκες του σπιτιού σου με εκείνες της οικογένειας. Και ο ειδήμων του multitasking στο δείχνει κι αυτό real time. Στον χρόνο που βράζουν τα ζυμαρικά του, εκείνος προλαβαίνει να βάλει και την κόρη του για ύπνο διαβάζοντάς της ένα παραμύθι (αμέ). Η μαγειρική δεν θέλει χρόνο αλλά διάθεση, όπως και η ζωή. Και ο Σωτήρης Κοντιζάς έχει μπόλικη από αυτή για να κάνει τα πράγματα που αγαπάει.

«Πολλοί πιστεύουν ότι για να μαγειρέψεις ένα νόστιμο πιάτο χρειάζεσαι πολλά πράγματα. Μεγάλες προετοιμασίες, δυσεύρετα υλικά, ονομασίες που τις ακούς για πρώτη φορά και σχεδόν δεν μπορείς να τις προφέρεις, πολύπλοκες συνταγές, πολύ χρόνο», λέει ο σεφ πριν πάρει στα χέρια του το μοναδικό συστατικό που χρειάζεται ο ίδιος για το ιδανικό πιάτο ζυμαρικών: πλεξούδες από τη Χρυσή Σειρά MISKO, το μόνο ελληνικό ζυμαρικό, που φτιάχνεται απο μονοποικιλιακό σιτάρι. Ο Σωτήρης Κοντιζάς μέσα στα 12 λεπτά που χρειάζονται οι πλεξούδες από τη Χρυσή Σειρά MISKO για να βράσουν, σου δίνει να καταλάβεις τι σημαίνει σούπερ ήρωας. Παράλληλα σου δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο πιάτο ζυμαρικών και bonus επιδεικνύει τις ικανότητές του και στην γλυπτική.

 

Όπως καταλαβαίνεις η φράση «Δεν έχω χρόνο» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του Σωτήρη Κοντιζά. Μήπως, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι δεν προλαβαίνεις να μπεις στην κουζίνα και να μαγειρέψεις, να δεις ξανά αυτό το video και να βγάλεις κι εσύ αυτή την φράση από το λεξιλόγιό σου; Βάλε τις πλεξούδες από τη Χρυσή Σειρά MISKO να βράζουν και ξεκίνα λοιπόν.

 

Πόσα μπορείς να κάνεις σε 12 λεπτά;