CELEBRITIES

O Jeremy Irons έγινε 71 και αυτές οι 10 ατάκες του μπορούν να γίνουν οδηγός στη ζωή σου

Joel C Ryan/Invision/AP

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1948 γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία ο Jeremy Irons. Ο ηθοποιός που γνωρίσαμε μικρές ως φωνή του Σκαρ στον “Βασιλιά των Λιονταριών”, που μας συγκίνησε στην «Ερωμένη του Γάλλου υπολοχαγού» και στη «Λολίτα», που μας έκανε να αγωνιούμε στο «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» και μας ανατρίχιασε στο “Dead Ringers” έγινε αισίως 71 ετών. Με αυτή την αφορμή ανατρέξαμε στα λόγια του και βρήκαμε 10 ατάκες του στις οποίες θα μπορούσες να ανατρέξεις κάθε φορά που χρειάζεσαι απαντήσεις στα βαθύτερα (αλλά και τα ανάλαφρα) ερωτήματα της ζωής.

Διάβασε κι αυτό: H Kim Cattrall κλείνει τα 63 της χρόνια κι αυτές είναι 10 ατάκες της για να αντλήσεις έμπνευση

Δεν πιστεύω στη σκληρή δουλειά. Αν κάτι είναι σκληρό και δύσκολο, άφησέ το. Άστο να έρθει αυτό σε εσένα. Άφησέ το να συμβεί.

AP Photo/Mark J. Terrill

Από τη βράβευσή του με Όσκαρ το 1991 για την ταινία “Reversal of Fortune” – AP Photo/Bob Galbraith

Δεν με πειράζει να μεγαλώνω. Απολαμβάνω να μην έχω αυτή την αδηφάγα φιλοδοξία που είχα σε όλη μου τη ζωή.

Η ευγένεια είναι σαν τσιμέντο μέσα σε μια κοινωνία, μας δένει μαζί. Και όταν τη χάνουμε, τότε, πιστεύω ότι όλοι νιώθουμε λιγότεροι και ελαφρώς βρώμικοι εξαιτίας της απώλειας.

Έχουμε όλοι τις χρονομηχανές μας. Κάποιες μας πάνε πίσω και τις λέμε αναμνήσεις. Κάποιες μας πάνε στο μέλλον και τις λέμε όνειρα.

AP Photo/Domenico Stinellis

Με τη σύζυγό του Sinéad Cusack με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιους- AP Photo/Domenico Stinellis

Δεν είμαι θρησκευόμενος. Είμαι πνευματικός άνθρωπος. Το θρησκευόμενος μοιάζει υπερβολικά σαν να ανήκεις σε ένα σύλλογο.

Συνεχώς βιώνω την αποτυχία με την έννοια ότι η δουλειά μου δεν είναι ποτέ τόσο καλή όσο θα ήθελα. Οπότε ζω με την αποτυχία.

AP Photo/Mark J. Terrill

Με τον Forrest Whitaker που του παρέδωσε το βραβείο για την ερμηνεία του στη μίνι σειρά “Elisabeth i” στα SAG του 2007. Ο Irons είναι ένας από τους ελάχιστους ηθοποιούς που έχει κερδίσει Όσκαρ, Tony και Emmy – AP Photo/Mark J. Terrill

Όσο μεγαλώνω τόσο λιγότερο απασχολημένος θέλω να είμαι.

Όταν νιώθεις ότι κάποιος διέλυσε τα όνειρά σου, μάζεψε ακόμα και τα μικρότερα κομμάτια που έμειναν από αυτά και χρησιμοποίησέ τα για να χτίσεις μεγαλύτερα και καλύτερα όνειρα.

Όσο καλύτερος είναι ο σύντροφός μου ή αυτός που είναι απέναντί μου, όπως και να το σκεφτείς, τόσο καλύτερο γίνεται το παιχνίδι μου.

AP Photo/Carlo Allegri

AP Photo/Carlo Allegri

Οι ηθοποιοί συχνά συμπεριφέρονται σαν παιδιά, οπότε μας αντιμετωπίζουν σαν παιδιά. Εγώ θέλω να είμαι ενήλικας.

Κεντρική φωτογραφία: Joel C Ryan/Invision/AP