ZOE KRAVITZ

Η Zoë Kravitz φωτογραφίζεται αρετουσάριστη για το Harper’s Bazaar, παρέα με λύκους

Charles Sykes/Invision/AP

Μία αλλιώτικη συνέντευξη δίνει η Zoë Kravitz στο Harper's Bazaar αφού απέναντί της δεν κάθεται κάποιος δημοσιογράφος αλλά η συμπρωταγωνίστριά της στο ''Big Little Lies'', Reese Witherspoon. Μία φωτογράφιση αλλά και μία συνέντευξη χωρίς ρετούς. «Στην αρχή τρόμαξα λίγο για το χωρίς ρετούς και τελικά αυτό που με τρόμαξε περισσότερο ήταν η αρχική μου αντίδραση» θα παραδεχθεί. Με εξαιρετικό λευκό φόρεμα στη λευκή άμμο ενώ στο πλευρό τρέχουν δύο λύκοι. Υπέυθυνη για το αποτέλεσμα η φωτογράφος Camilla Akrans.

 

Η τελειότητα της εικόνας της αφήνει παγερά αδιάφορη. Θέλει να είναι ο εαυτός της και να δείχνει σε όσους την παρακολουθούν πως είναι στην πραγματικότητα.

«Το να παρουσιάζεις τον εαυτό σου ως τέλειο έχει αρχίσει να γίνεται πρόβλημα. Λάτρεψα τη ιδέα ότι όλο το τεύχος δε θα είχε ρετούς. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να αναπαραστήσουμε την αληθινή ομορφιά, την αληθινή θηλυκότητα γιατί πρέπει οι άλλοι άνθρωποι να δουν αλλά και αυτοί που φωτογραφίζονται πως είμαστε αρκετά καλοί έτσι ακριβώς όπως είμαστε. Δεν πιστεύω πως μόνο οι γυναίκες τη σημερινή εποχή πιέζονται για να δείχνουν όμορφες και τέλειες, συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Δεν μπορείς να καλύψεις τα πάντα. Το μακιγιάζ πρέπει να τονίζει όσα αγαπάς επάνω σου κι όχι να καλύπτει τον πραγματικό εαυτό σου.»

 

Η Kravitz έχει απαγορεύσει στον ατζέντη της να της προτείνει ρόλους βασισμένους στην εμφάνισή της λέγοντας πως δε θέλει άλλο να παίζει την καλύτερη φίλη κάποιας ή το κορίτσι που θέλει να ξεφύγει από το γκέτο. Δεν υποτιμά τις ιστορίες αλλά προτιμά να μην ταυτιστεί με αυτές εξαιτίας του χρώματος του δέρματός της.

«Δεν προσπαθώ απαραίτητα να κατηγορήσω κάποιον. Απλά θέλω να κάνω αυτούς τους συγγραφείς, οι πιο πολλοί εκ των οποίων είναι πιθανόν λευκοί, να μάθουν για τα πράγματα που με επηρεάζουν και επηρεάζουν κι άλλους. Προσπαθώ να μιλάω ανοιχτά και να αλλάξω τα πράγματα έτσι ώστε το Hollywood να γίνει πιο ευσυνείδητο. Χάρη στις προσπάθειες πολλών, τα πράγματα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται. Ως μαύρη γυναίκα με κοτσίδες και με τατουάζ δε θα έπρεπε να μπορώ να παίζω μόνο τη χίπισσα – θα έπρεπε να μπορώ να παίξω μία δικηγόρο ή μία γιατρό ή μία κωμικό ή οτιδήποτε. Gay, straight, όλα. Θα πρέπει να αρχίσουμε να ανοίγουμε το μυαλό μας για το πώς μοιάζει ένας άνθρωπος το 2018».

 

Η Zoë δεν είναι ένα κορίτσι που χάθηκε στη σκιά των διάσημων γονιών της. Η μητέρα της, Lisa Bonet, είναι το πρότυπό της και ο πατέρας της, Lenny Kravitz, η μεγάλη της αγάπη. Η οικογένειά της είναι η βάση της. Ονόμασε την μπάντα της Lolawolf από τα ονόματα των δύο μικρότερων αδερφών της. Η Lola και ο Nakoa-Wolf είναι τα παιδιά της Lisa Bonet με τον δεύτερο σύζυγό της, Jason Momoa.

Το concept των λύκων δεν ήταν καθόλου τυχαίο και δεν αποτέλεσε προιόν photoshop. «Μεγάλωσα με λύκους. Η μαμά μου τους λατρεύει. Όταν ήμουν παιδί είχαμε ένα σκύλο μισό λύκο-μισό χάσκι κι ένα μάλαμουτ. Μεγάλωσα μαζί τους και ήταν τα φιλαράκια μου. Οπότε δεν ήταν εντελώς ξένο για εμένα, που είναι αστείο. Τώρα η μαμά μου έχει δύο σκυλιά λύκους. Είναι κανονικοί λύκοι, μένουν σε ένα μεγάλο χώρο στο σπίτι και έχει μία εξαιρετική σύνδεση μαζί τους.»

 

Μάχεται τα στερεότυπα και αντιδρά στην κοινωνική κατηγοριοποίηση αλλά και την επέκτασή της στον κινηματογράφο. Χαράζει πορεία χωρίς να φοβάται την κριτική και ζει όπως η ίδια έχει επιλέξει. Αν έδινε μία συμβουλή θα ήταν απλά να είσαι ο ευατός σου, ό,τι κι αν τελικά σημαίνει αυτό.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Charles Sykes/Invision/AP