BELLA HADID

H Yolanda Hadid απελευθερώθηκε από τη σιλικόνη και χαίρεται το σώμα της στα 55 της

Photo Charles Sykes/Invision/AP

Μπορεί η Yolanda Hadid να ασχολήθηκε με το modelling για 15 χρόνια, μπορεί να περπάτησε σε πασαρέλες στο Μιλάνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη κ.ά. αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και εκείνη δεν αντιμετώπισε τις ανασφάλειές της. Αυτές την οδήγησαν πολλές φορές σε πλαστικούς που φρόντισαν να προσθέσουν στο σώμα της ό,τι τα κοινωνικά πρότυπα της ομορφιάς απαιτούσαν στις περασμένες δεκαετίες. Ωστόσο, στα 55 του χρόνια το πρώην μοντέλο, reality tv star και μητέρα της Bella και της Gigi που μεσουρανούν επίσης στον ίδιο επαγγλεματικό χώρο, αποφάσισε να πει «Όχι πια». Και το έκανε μιλώντας για το μεγάλο αυτογνωστικό ταξίδι που χρειάστηκε για να πει αυτή τη φράση.

Η Yolanda Hadid συμπλήρωσε τα 55 της στις 11 Ιανουαρίου. Και το γιόρτασε χαρίζοντας στους διαδικτυακούς της φίλους μια mirror selfie φορώντας εσώρουχα και το μανιφέστο της.

 

«Έγινα 55 και χαμογελώ από μέσα προς τα έξω. Επιτέλους πίσω στην αυθεντική εκδοχή μου του 1964. Ζω σε ένα σώμα ελεύθερο από επιθέματα σιλικόνης στο στήθος, fillers, botox, εξτένσιον και όλες αυτές τις μα@@@@ες που νόμιζα ότι χρειάζομαι προκειμένου να ακολουθώ στενά αυτό που η κοινωνία με έκανε να πιστεύω ότι είναι η σωστή εμφάνιση μιας sexy γυναίκας. Μέχρι που η τοξικότητα σχεδόν με σκότωσε. Η υγεία σου είναι ο πλούτος σου, οπότε σε παρακαλώ πάρε αποφάσεις αφού πρώτα έχεις ενημερωθεί, ψάξε όλες τις αποσπασματικές πληροφορίες που λαμβάνεις από το διαλυμένο μας σύστημα πριν βάλεις οτιδήποτε ξένο στο σώμα σου» έγραψε η Yolanda Hadid.

«Μου πήρε πολλά χρόνια να διορθώσω κάποιες κακές επιλογές που έκανα για τον εαυτό μου πριν επιτέλους βρω την ελευθερία της εσωτερικής ομορφιάς και της αποδοχής του ποια είναι η καλύτερη εκδοχή μου με βάση μόνο τα δικά μου κριτήρια. Είναι στο χέρι μας να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, και το να γιορτάζουμε την ξεχωριστή, μοναδική ομορφιά όλων των ηλικιών καθώς προχωρούμε σε αυτό το ταξίδι που λέγεται “ζωή”. Η ομορφιά δεν έχει νόημα χωρίς την υγεία σου», συμπλήρωσε η Yolanda Hadid και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμφώνησαν μαζί της πατώντας κατευθείαν το like. Ελπίζουμε ανάμεσα τους και άλλες γυναίκες σαν εκείνη που ακόμα και μέσω των λάθος επιλογών τους κατάφεράν να αγαπήσουν τον εαυτό τους.

Ποτέ δεν είναι αργά, λέει ουσιαστικά η Yolanda. Και είναι αλήθεια, ποτέ δεν είναι αργά να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου, να του πεις ένα μπράβο, ένα συγγνώμη κι ένα ευχαριστώ και να ξεκινήσεις να χαμογελάς κι εσύ από μέσα προς τα έξω.

Κεντρική φωτογραφία: Photo Charles Sykes/Invision/AP