WOMEN TODAY

Πίσω από τεράστιους τζίρους, “κρύβονται” (αυτές οι) γυναίκες

Γυναίκες που αποπνέουν δύναμη, μιλούν και μοιράζουν γνώση και αποτελούν έμπνευση για άλλες γυναίκες στις χώρες τους, ενώ την ίδια στιγμή ανοίγουν νέους δρόμους παγκοσμίως: αυτά είναι τα φοβερά θηλυκά που κρύβονται πίσω από πολλά δισεκατομμύρια δολάρια και τεράστιες φίρμες της διεθνούς οικονομίας.

Η 24MEDIA, το μεγαλύτερο δίκτυο ψηφιακών μέσων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας, Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ., διοργανώνει το συνέδριο της σειράς Game Changer, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Εκεί, μπορείς να παρακολουθήσεις μερικές ακόμα γυναίκες που ανοίγουν τον δικό τους δρόμο στο τιμόνι μεγάλων εταιρειών, οι οποίες θα σου μιλήσουν για όλα όσα τις οδήγησαν στο δρόμο της επιτυχίας. Το επόμενο συνέδριο του Game Changer είναι αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που ξέρουν πώς να διεκδικήσουν και να ζήσουν όσα έχουν ονειρευτεί. Οι ”Women of Influence” έχουν να σου μάθουν πολλά για τον δρόμο της επιτυχίας.

Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή για να παρακολουθήσεις την Πέγκυ Αντωνάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλο, Microsoft Hellas, τη Δρ. Αντιγόνη Δήμα, Ερευνήτρια Γενετικής, τη Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Σύμβουλο Επικοινωνίας & Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, The People’s Trust, τη Μαρίκα Λάμπρου, Διευθύνουσα Σύμβουλο, Intersys, την Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, τη Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, CEO, Life Clinic Group & Professional Coach, Author-Speaker, τη Χριστίνα Οικονόμου, Fashion Designer, τη Αναστασία Σιδέρη, Πρόεδρο της Επιτροπής Women in Business του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου &  Διευθύντρια Επικοινωνίας, The Coca Cola Company CSE.

Μέχρι τότε, μπορείς να μάθεις τα ονόματα, πίσω από ορισμένους τεράστιους τζίρους, κολοσσιαίων επιχειρήσεων. Είναι όλες τους γυναίκες και αυτές ευθύνονται για τα τεράστια κέρδη μερικών εκ των πιο κερδοφόρων εταιρειών, σύμφωνα με το fortune.com.

Mary Barra

© Getty Images / Ideal Image

Πρόκειται για τη CEO και διευθύντρια της General Motors. Η Mary Barra, στα 54 της είναι και πάλι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο των επιχειρήσεων, αφού συμφωνα με το fortune.com, ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας είχε υπό την ηγεσία της 152,4 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα.

Indra Nooyi

© Getty Images / Ideal Image

Η πρόεδρος και CEO της PepsiCo, είναι 60 ετών και δεν δείχνει καθόλου έτοιμη να παραιτηθεί των καθηκόντων της, αφού η αξία κεφαλαίου της εταιρείας της έχει φτάσει τα 155 δισεκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο – δηλαδή ανέβηκε κατά 18% μέσα σε 12 μήνες. Επίσης η ίδια είναι υπεύθυνη για την υγιεινή γραμμή που ακολουθεί η εταιρεία στο φαγητό και τα αναψυκτικά τον τελευταίο χρόνο και έχει κόψει από την διατροφή του μέσου Αμερικάνου περίπου 6.4 τρισεκατομμύρια θερμίδες. Δεν το λες και λίγο.

Marillyn Hewson

© Getty Images / Ideal Image

Πρόεδρος, διευθύντρια και CEO της Lockheed Martin, η Marillyn Newson είναι 62 ετών και έχει οδηγήσει την εταιρεία της στην πρώτη θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές στρατιωτικών ελικόπτερων. Με ορισμένες αλλαγές και διαχωρισμούς που έκανε η ίδια στην αξίας 46.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων επίχειρησή της, ανέβασε το νούμερο αυτό κατά 10 δισεκατομμυριάκια ακόμα. Καθόλου άσχημα δεν το λες.

Ginni Rometty

© Getty Images / Ideal Image

Παρά το γεγονός ότι για 17ο συνεχομενο τρίμηνο, η IBM ανακοίνωσε πτώση των εσόδων της, η CEO και προεδρός της σκαρφαλώνει στην τέταρτη θέση αυτής της λίστας με μεγάλη ευκολία. Μέσα σε πέντε χρόνια, η Ginni κατάφερε με τις μαγικές της κινήσεις (δεν είναι τυχαίο μάλλον το όνομά της) να ευθύνεται για το 35% του κέρδους των 81.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της IBM από το 2010 έως το 2015. (Το 2010 το ποσοστό αυτό ήταν μολις στο 10%).

Abigail Johnson

 

Η CEO και πρόεδρος της Fidelity, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων με 2.1 τρισεκατομμύρια δολάρια στα έσοδά της, είναι 54 ετών και προσπαθεί να ανανεώσει την πολιτική της εταιρείας της, στοχεύοντας σε νέους πελάτες με ψηφιακά εργαλεία, ώστε να μειώσει τα επενδυτικά τέλη.

Sheryl Sandberg

© Getty Images / Ideal Image

Η διευθύντρια λειτουργιών του Facebook είναι 47 ετών και το τελευταίο τρίμηνο κατόρθωσε να αυξήσει κατά 80% τα έσοδα του social medium από διαφημίσεις σε κινητές συσκευές (στα 17.9 δισεκατομμύρια δολάρια). Στη συνέχεια στοχεύει στο να ρίξει περισσότερα χρήματα στο video και το facebook live, ενώ παράλληλα γράφει και ένα βιβλίο πάνω στο πένθος, αφού έχασε τον άντρα της τη χρονιά που μας πέρασε.

Meg Whitman

© Getty Images / Ideal Image

Η CΕΟ και πρόεδρος της Hewlett Packard, είναι 60 ετών. Aφού η εταιρεία χωρίστηκε σε HP Enterprise και HP Inc., η Meg προσπαθεί να αναβαθμίσει την αξίας 52 δισεκατομμυρίων HP Enterprise, ενώ παράλληλα διευθύνει και την HP Inc. Τον Μάιο ανακοίνωσε και τη δημιουργία μιας ακόμα επιχείρησης, η οποία θα προκύψει μετά τη συγχώνευση με την Computer Sciences η οποία ανακοίνωσε ότι πουλάει το λογισμικό της για 8.8 δισεκατομμύρια δολάρια. Έχει πρόγραμμα.

Phebe Novakovic

© Getty Images / Ideal Image

Η διευθύντρια και CEO της General Dynamics, είναι μια γυναίκα 60 ετών. Υπήρξε αξιωματούχος της CIA, και από το 2013 που ηγείται της GD, έχει αυξήσει τα κέρδη της εταιρείας κατά 17% φτάνοντας τον αριθμό – ρεκόρ των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2015, ενώ η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει υπερδιπλαιαστεί από τότε που η Phebe ανέλαβε τα ηνία.

Irene Rosenfeld

© Getty Images / Ideal Image

Στα 63 της, η CEO και διευθύντρια της Mondelez International, απέτυχε να εξαγοράσει την Hershey και να ολοκληρώσει μια μεγάλη λίστα κινήσεων που έχουν αλλάξει εντελώς την αξίας 29.6 δισεκατομμυρίων εταιρεία συσκευασμένων τροφίμων. Παρόλ’ αυτά η εταιρεία της σημείωσε το 2015 κέρδη ύψους 7.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Safra Catz

© Getty Images / Ideal Image

Παρόλο που τα έσοδα της Oracle σημείωσαν πτώση 3%, η συνδιευθύνουσα σύμβουλος, Safra, σε ηλικία 54 ετών, έχει βάλει τις μηχανές να δουλεύουν στο φουλ, προσπαθώντας να απλοποιήσει και να επιταχύνειτον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες αγοράζουν τις προσφορές στο cloud.