VIRAL

H “πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο” αποκαλύπτει γιατί νιώθει όμορφη

Η Lizzie Velasquez βρήκε πριν 10 χρόνια στο youtube, ένα βίντεο στο οποίο την αποκαλούσαν την "πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο" και είχε γίνει viral. Όπως ήταν φυσικό, το περιστατικό αυτό τη διέλυσε, την έκανε να νιώσει θυμό, απογοήτευση και στεναχώρια καθώς διάβαζε και τα σχόλια από κάτω.

Αυτή ήταν η μέρα που δε θα ξεχάσει ποτέ. Πάσχει από μια σπάνια ασθένεια η οποία ονομάζεται “Σύνδρομο Marfan” και από λιποδυστροφία. Αυτό σημαίνει πως δε θα μπορέσει ποτέ, όσο κι αν τρώει να παχύνει, από το ένα μάτι δεν βλέπει, ενώ έχει και προβλήματα καρδιάς.

Σήμερα είναι ακτιβίστρια και φυσικά δρα πολύ στοχευμένα ενάντια στο bullying παντός τύπου. Στο τελευταίο βίντεο στο οποίο συμμετέχει, μιλάει για την εμπειρία της, τα αρνητικά σχόλια, αλλά και το ποια πράγματα την κάνουν να μη νιώθει τελικά “η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο”.

Όπως λέει η ίδια “δεν είμαστε ποτέ θύματα αν δεν αφήσουμε τους εαυτούς μας να θυματοποιηθούν. Μπορεί να μη βλέπω κι απ’ τα δυο μάτια, αλλά βλέπω από το ένα. Ίσως φοράω παιδικά παπούτσια, αλλά τουλάχιστον δε χρειάζεται να πληρώνω για παπούτσια ενηλίκων. Υπάρχει πάντα η θετική πλευρά.”

Βάζεις make up, φτιάχνεις τα μαλλιά σου, αλλά το βράδυ ξαπλώνεις στο κρεβάτι χωρίς όλα αυτά και είσαι μόνο εσύ. Είσαι αυτό που έχεις μέσα σου: έχεις την προσωπικότητά σου, τις αξίες σου, αυτά που είναι σημαντικά για σένα και τα όνειρά σου. Αυτά τα πράγματα είναι που σε κάνουν πραγματικά όμορφη.