VIRAL

Αγόρασε σπίτι πουλώντας τα iPhone που της πήραν δώρο οι 20 σύντροφοί της

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι αυτό συνέβη κάπου πολύ μακριά - στην Κίνα. Εκεί, όπως και παντού στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να βρει τα χρήματα να αγοράσει ένα σπίτι. H Xiaoli βρήκε τον τρόπο να το κάνει λίγο πιο εύκολο.

Ένα κινέζικο blog λοιπόν, δημοσιοποίησε την ιστορία της Xiaoli. H Xiaoli ζει σε μία περιοχή στη νότια Κίνα, που ονομάζεται Shenzhen. Ήθελε να αγοράσει ένα σπίτι, οπότε αντί να κάνει αποταμίευση και να το πάρει σε κάμποσα χρόνια, ζήτησε από τους 20 συντρόφους της (ναι τους είχε/έχει ταυτόχρονα), να της αγοράσουν από ένα καινούριο iPhone 7.

Έπειτα πούλησε όλες αυτές τις πανάκριβες συσκευές σε ένα site που ήταν για αυτή τη δουλειά και έβγαλε 120.000 κινέζικα yuan, δηλαδή περίπου 16.000 ευρώ. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε αυτά τα χρήματα ως προκαταβολή για ένα σπίτι στην εξοχή.

Να σου θυμίσω κάπου εδώ ότι το iPhone 7 κυκλοφόρησε μόλις στις 16 Σεπτεμβρίου. Πολύ γρήγορα κινήθηκε η Xiaoli. Αυτή τη στιγμή η ιστορία της έχει γίνει viral στα κινέζικα social media, με ένα hashtag το οποίο μεταφράζεται σε “20 κινητά για ένα σπίτι”, και έχει χρησιμοποιηθεί 13 εκατομμύρια φορές.

Μπορεί να μην το επικροτούμε ηθικά όλο αυτό, αλλά από δημιουργικότητα και πρωτοτυπία της σφίγγουμε το χέρι και της δίνουμε και ένα βραβείο. Εντωμεταξύ με 20 αγόρια πώς τα έβγαζε πέρα; Eπίσης πού βρήκε 20 αγόρια διατεθειμένα να της αγοράσουν τόσο ακριβό δώρο; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;