WOMEN TODAY

Το Playboy παίρνει για πρώτη φορά συνέντευξη από μία τέτοια γυναίκα

H στροφή του Playboy από τα εξώφυλλα με τις πλαστικές, bimbo, πολλά υποσχόμενες γυναίκες, στα αληθινά, όμορφα και σέξι κορίτσια που μπορείς να δεις παντού στο δρόμο, έχει γίνει και μας αρέσει περισσότερο απ' όσο νομίζαμε.

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού λοιπόν, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια συνέντευξη από μια γυναίκα με μαντήλα. Φυσικά η Noor Tagouri, δεν είναι απλά μια όμορφη, 22χρονη Μουσουλμάνα, αλλά ένα κορίτσι που σπάει τους κανόνες και σκοπεύει να γίνει η πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων με μαντήλα στην Αμερική.

Ακτιβίστρια, με πάθος για την αλλαγή και κάνοντας πάντα τις σωστές ερωτήσεις, η Tagouri θέλει να αναρωτηθούμε γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε πώς σκέφτεται ένα κορίτσι που συνειδητά καλύπτει το κεφάλι της και αρνείται να δεχτεί το “όχι” σαν απάντηση.

Ως Μουσουλμάνα που φοράει μαντήλες, μπορώ να κερδίσω πιο εύκολα την εμπιστοσύνη. Λέω “ξέρω πώς είναι να παρερμηνεύονται αυτά που λές από τα ΜΜΕ. Εγώ δε θα το κάνω αυτό για σένα”.

Η Noor είναι δημοσιογράφος, αλλά προτιμά το “αφηγήτρια ιστοριών”. Από τον Ιούνιο είναι ρεπόρτερ στο Newsy, και έχει έναν τρόπο που είναι ταυτόχρονα τολμηρός, αλλά και σεμνός. Αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε δηλαδή.

 

Όπως λέει η ίδια, το δυσκολότερο κομμάτι στη δουλειά της, είναι να πείσει τους ανθρώπους να μοιραστούν τις ιστορίες τους μ’ εκείνη: “Ξέρω από πρώτο χέρι, ότι μόλις ένας άνθρωπος ξανανιώσει δυνατός, συνειδητοποιεί ότι και η ιστορία του είναι δυνατή και αρχίζει να τη μοιράζεται. Αυτή είναι μια φοβερή ανταμοιβή και μπορεί να διαφωτίσει ή ακόμα και να σώσει άλλους ανθρώπους“.

Δε δίνω σημασία στην αρνητική κριτική. Η αρνητική ενέργεια δεν είναι καθόλου υγιής. Φροντίζω να περιβάλλομαι από ανθρώπους που με κρατούν σε μια ισορροπία. Πέρα απ’ αυτό όμως, δίνω τον καλύτερό μου εαυτό προκειμένου να μην νοιάζομαι για τους ανθρώπους που θυμώνουν επειδή δεν τους αρέσει κάτι που φοράω ή λεω“.

Θα έχω πετύχει και θα έχω κάνει την αλλαγή, όταν όλα τα κορίτσια συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσουν αυτό που πραγματικά είναι.