WOMEN TODAY

Τα κορίτσια του Ladylike στηρίζουμε το INTERSPORT #womanism και σου ζητάμε να το κάνεις κι εσύ

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της ενηλικίωσης, είχα αυτό το άγχος: το άγχος του χρόνου. Πιο μικρή, όχι τόσο με την κυριολεκτική σημασία, αλλά με την ευρύτερη. Είχα το άγχος του να θέλω να προλάβω να κάνω τα πάντα στη ζωή μου: να ταξιδέψω, να κάνω καριέρα, να ερωτευτώ, να ξενυχτήσω με τους φίλους μου. Να κάνω όλα αυτά που τότε ήταν μέρος της “to-do” λίστας μου. Ακόμη το έχω αυτό το άγχος. Αλλά έχει προστεθεί ένα ακόμη. Αυτό του «πραγματικού» χρόνου.

Από κάποια στιγμή κι έπειτα, η ζωή σου χτυπάει την πόρτα και επιμένει να σου υπενθυμίζει ότι «όλα όσα είχες προγραμματίσει, δεν μπορείς να τα κάνεις». Πολλές φορές μου έχει συμβεί αυτό. Είχα προγραμματίσει ότι μέχρι τα 25 μου, θα έχω πτυχίο από την αγαπημένη μου σχολή μόδας στην Ιταλία. Δεν έγινε ποτέ αυτό. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν είχα χρόνο. Έπρεπε να δουλέψω, να επιβιώσω. Και αυτό με πείσμωνε. Ήταν πολλές οι στιγμές που απλά ήθελα να βάλω τα γυναικεία αθλητικά παπούτσια μου και να φύγω. Για πού δεν ήξερα, αλλά δεν είχε σημασία. Συχνά ένιωθα μόνη. Ακόμη και τώρα. Μια γυναίκα στα 30 της, που δεν έχει παντρευτεί ή δεν έχει παιδιά και με τις περισσότερες φίλες μου ν’ αγοράζουν παιδικά ρούχα για τα νεογέννητα τους, ένιωσα την πίεση της κοινωνίας. Ένιωθα ότι δε με καταλαβαίνει κανείς. Ότι είμαι μόνη μου. Έκανα λάθος όμως. Δεν ήμουν και δεν είμαι μόνη. Υπάρχουν κι άλλες γυναίκες στην ίδια ή και διαφορετική κατάσταση από εμένα που αντιμετωπίζουν αν όχι τα ίδια προβλήματα, τους ίδιους προβληματισμούς.

 

Το κατάλαβα αυτό μέσα από τα social media. Είδα τα hashtags #womanism #challenge στο feed μου στo Instagram κι βάλθηκα να μάθω τα πάντα για αυτό. Πρόκειται, λοιπόν, για τo νέo εμψυχωτικό κίνημα της INTERSPORT #womanism. Αποφάσισα να μάθω περισσότερα.

Το κίνημα μιλάει για όλους τους προβληματισμούς που έχω. Μιλάει για το γεγονός, ότι όσο αυξάνεται η ενασχόληση των γυναικών με πολλά και διαφορετικά καθήκοντα, τόσο αυξάνονται και οι «ρόλοι» μας.  Σε αυτούς τους πολλαπλούς ρόλους που καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με αυτοπεποίθηση, η INTERSPORT πιστεύει στην ανεξάντλητη δύναμη που έχουμε μέσα μας. Αυτό μας κάνει πιο ξεχωριστές. Το brand μας υπενθυμίζει ότι δεν είμαστε μόνες. Στέκεται δίπλα μας και μας στηρίζει σε κάθε μας προσπάθεια. To INTERSPORT #womanism κίνημα, εμψυχώνει κάθε μας βήμα, με σκοπό να πιστέψουμε στον εαυτό και τις δυνατότητές μας και να μπορούμε ελεύθερα να ορίζουμε το σώμα, το στιλ, τις επιλογές, τον χρόνο, την υγεία, την αυτοπεποίθησή μας και τελικά τη ζωή μας ολόκληρη.

Η ΙΝΤΕRSPORT μετουσιώνει την ιδέα και το νόημα της φιλοσοφίας της δημιουργώντας 6 διαφορετικούς πυλώνες που αντιπροσωπεύουν τους κύριους τομείς που καλούνται οι γυναίκες να κυριαρχήσουν: Own Your Time, Own Your Choices, Own Your Style, Own Your Confidence, Own Your Health, Own Your Body. Καλεί για τον κάθε πυλώνα μια γυναικεία, ξεχωριστή προσωπικότητα να τον εκπροσωπήσει και την φιλοξενεί στο κίνημα του INTERSPORT #Womanism. Μία από τις γυναίκες που μου τράβηξε την προσοχή, η Ντορέττα Παπαδημητρίου. Η ιστορία της με άγγιξε πολύ.

 

Πρόκειται για μία γυναίκα με οικογένεια και μια επιτυχημένη καριέρα και συχνά μπορεί να σκέφτεται κανείς, «πώς τα καταφέρνει όλα;». Η ίδια βρίσκει την ευκαιρία μέσα από το κίνημα να μιλήσει για όλα όσα συμβαίνουν «πίσω από τις κάμερες». Εξηγεί πως και για εκείνη ο χρόνος είναι πολύτιμος και κυρίως περιορισμένος. Διηγείται πόση πειθαρχία χρειάζεται σε μία κούρσα χρόνου για να αντεπεξέλθει σε όλα αυτά και παραδέχεται ότι είναι φυσιολογικό να κατεβάζεις ταχύτητα και να πάρεις χρόνο για σένα.

ww 

Μέσα από το INTERSPORT #womanism κίνημα καταλαβαίνω πολλά. Συνειδητοποιώ αρχικά ότι δεν είμαι μόνη και ότι υπάρχει τρόπος να βοηθήσουμε η μία την άλλη. Το #womanism #challenge εξάλλου, στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών και πρεσβεύει στο να προωθεί όλες τις αξίες που διέπουν τις γυναίκες. Στόχος είναι το #womanism #challenge να αποτελέσει το σημείο αναφοράς κάθε γυναίκας, που μέσα από την καθημερινότητα της καλείται να γίνει κυρίαρχος του εαυτού της και να κατακτήσει ό,τι της ανήκει. Γίνε, λοιπόν, και εσύ μέρος του σημαντικού αυτού κινήματος.

Τι μπορείς να κάνεις

Μπορείς να πάρεις και εσύ μέρος στο #womanism #challenge ανεβάζοντας μια φωτογραφία στα social media, από μια γυναίκα που θαυμάζεις (μπορεί να είναι κάποια επώνυμη γυναίκα, μία συγγενής, μια φίλη, συνάδελφος κλπ.) η οποία αντιπροσωπεύει το βαθύτερο νόημα του ΙNTERSPORT #womanism για εσένα. Mε το hashtag #womanism και αναφέροντας γιατί επέλεξες αυτή τη γυναίκα στην φωτογραφία, εξήγησε στο caption γιατί σε εμπνέει. Στο τέλος, μπορείς να καλέσεις τους ακολούθους σου να κάνουν το ίδιο και να συμμετέχουν και αυτοί στο #womanism #challenge. Φτάνοντας τα 1.000 #WOMANISM hashtags, το brand θα ενισχύσει το έργο του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, προσφέροντας 400 δωρεάν μετρήσεις οστεοπόρωσης, μιας ασθένειας που αφορά άμεσα στις γυναίκες και αντιμετωπίζεται προληπτικά με την άσκηση.

Είναι σημαντικός ο ρόλος σου, λοιπόν. Όλων μας. Είναι σημαντικό να σταθούμε η μία δίπλα στην άλλη και να κάνουμε το INTERSPORT #womanism κίνημα, τρόπο ζωής. Ζούμε όλες στην ίδια κοινωνία, και σε μια καθημερινότητα στην οποία προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να αντεπεξέλθουμε στα στάνταρντ της. Απαιτούνται πολλά από από εμάς: να είμαστε όμορφες, γυμνασμένες, καλές μητέρες, καλές υπάλληλοι, καλές σύντροφοι, με στόχους και προσδοκίες τις οποίες non-stop πρέπει να προσπαθούμε να κατακτήσουμε. Ας βάλουμε ένα στοπ. Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας καταλάβουμε ότι είναι ΟΚ να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά. Ότι είναι ΟΚ κάποιες στιγμές να θέλουμε να φορέσουμε τα αγαπημένα μας adidasNike, ή New Balance, ή Vans, όποια και αν είναι τα αγαπημένα σου γυναικεία αθλητικά παπουτσια) και να τρέξουμε μακριά απ’ όλα αυτά. Είναι ΟΚ να απογοητευόμαστε, να «πέφτουμε», να αποτυγχάνουμε. Είναι ΟΚ να μην τα προλαβαίνουμε όλα και να λέμε «όχι». Έτσι, είναι η ζωή εξάλλου. Ας είμαστε πιο «άνθρωποι» από εδώ και πέρα και κυρίως ας μοιραζόμαστε όλες αυτές τις σκέψεις και με άλλες γυναίκες. Μαζί, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.  

H ΙΝΤΕRSPORT ανταμείβει και στηρίζει τις γυναίκες με κάθε τρόπο. Κάνοντας αγορές άνω των 60€ μέχρι τις 24/4, στα 50 καταστήματα INTERSPORT αλλά και στο e-shop, μπορείς να κερδίσεις ένα κουπόνι αξίας 10€. Για το e-shop χρησιμοποίησε τον κωδικό WOMANISM στο πεδίο πριν ολοκληρώσεις την αγορά σου, ενώ αν βρεθείς σε φυσικό κατάστημα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναφέρεις τον κωδικό WOMANISM στο ταμείο.