Όταν εκείνη πήρε προαγωγή, ο άντρας συνάδελφός της είχε την πιο σεξιστική αντίδραση

Μια αντίδραση που, ωστόσο, δεν έμεινε καθόλου αναπάντητη.

Συνήθως, όταν κάποιος ή κάποια ξεκινά τη φράση του λέγοντας "Δεν είμαι ρατσιστής/σεξιστής/ομοφοβικός κλπ. αλλά...", τότε μπορείς εκ των προτέρων να καταλάβεις ότι αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι 100% ρατσιστικό, σεξιστικό, ομοφοβικό κ.ο.κ. Ό,τι ακριβώς, δηλαδή, συνέβη και στην περίπτωση της Azita Rahman.

Η Azita είναι φοιτήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Πρόσφατα, πήρε προαγωγή στη δουλειά της, έναντι ενός άντρα συναδέλφου της και αυτό ήταν αρκετό ώστε ο νεαρός "αντίζηλος" να αραδιάσει σε μερικά γραπτά μηνύματα μια ντουζίνα από σεξιστικά επιχειρήματα (#ούτεκαν), εξηγώντας γιατί θα έπρεπε να έχεις κερδίσει εκείνος την προαγωγή και όχι η Azita (η οποία σημειωτέον, είναι μουσουλμάνα, κράτα το αυτό).

"Χωρίς παρεξήγηση, αλλά ειλικρινά δεν αξίζεις αυτή την προαγωγή. Δεν είμαι σεξιστής αλλά αυτή η θέση ταιριάζει καλύτερα σ' έναν άντρα. Οι άντρες είμαστε καλύτεροι με τους αριθμούς, κάνουμε καλύτερους υπολογισμούς. Θα ήσουν πολύ πιο επιτυχημένη ως γραμματέας", είναι μερικά μόνο απ' όσα αναφέρει στο σεξιστικό του παραλήρημα ο συνάδελφος (;) της Rahman και τα οποία δημοσίευσε η ίδια στο ΄λογαριασμό της στο twitter.

Φυσικά, η νεαρή φοιτήτρια δεν άφησε ασχολίαστες αυτές τις προσβολές, δίνοντας μια πληρωμένη απάντηση στον κάπως κακομαθημένο και οπωσδήποτε φαλλοκράτη συνάδελφο: "Η διαφορά ανάμεσα σε σένα κι εμένα είναι ότι όσο εσύ ξοδεύεις χρόνο για να κάθεσαι στο λευκό σου κ***ο, στέλνοντάς μου μηνύματα όπως αυτά και ενεργώντας λες και σου ανήκουν τα πάντα στον κόσμο επειδή είσαι άντρας, εγώ -τι έκπληξη!- στην πραγματικότητα δουλεύω σκληρά, κερδίζοντας τις προαγωγές που εσύ λες ότι δικαιούσαι", ανέφερε και συνέχισε:

"Μπορείς να πεις ό,τι θες αλλά στο τέλος της ημέρας θα ξέρεις ότι το αρσενικό αφεντικό μας χρησιμοποίησε αυτή που εσύ αποκαλείς "ανώτερη αρσενική ικανότητα λήψης αποφάσεων" για να δώσει προαγωγή σ' εμένα και όχι σ' εσένα. Λυπάμαι που αυτή τη φορά το φύλο σου και το δέρμα σου δε σε βοήθησαν, ίσως την επόμενη φορά. Μέχρι τότε, περιμένω το report σου αύριο".

Και για το κερασάκι στην τούρτα, η Azita Rahman έγραψε σε ένα άλλο tweet της ότι ο συγκεκριμένος άντρας έχει υπάρξει πολλάκις προσβλητικός απέναντί της και για τη θρησκεία της, κάνοντας ισλαμοφοβικές δηλώσεις.

Γιατί καμιά φορά ακόμα και ο πάτος είναι απύθμενος.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ