WOMEN TODAY

Εκτός από ραγάδες και σημάδια, το ASOS αφήνει και τις “δίπλες” χωρίς photoshop

Ήταν περίπου τέτοια εποχή πέρυσι όταν ξέσπασε ένα δυνατό χειροκρότημα για το ηλεκτρονικό κατάστημα ASOS το οποίο, για πρώτη φορά, άφησε τα μοντέλα του, και μάλιστα αυτά που φορούσαν μπικίνι, χωρίς photoshop.  

Αυτό σημαίνει ότι καθώς έκανες scroll down στις σελίδες με τα μαγιό έβλεπες να τα φορούν γυναίκες στις οποίες ήταν εμφανή σημάδια εκ γενετής, σημάδια από ακμή ή ραγάδες.

Και αφού γιορτάσαμε αυτό το γεγονός, ήρθε η στιγμή να ζήσουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο. Ο λόγος για το μοντέλο ενός φορέματος φορέματος από την σειρά plus-size της εταιρείας Missguided (η οποία είναι, ούτως ή άλλως, γνωστή για τον body positive χαρακτήρα της και την χρήση μοντέλων που καλύπτουν πολλά είδη σωματότυπων).

Το μοντέλο που φορά το εξώπλατο φόρεμα είναι μια γυναίκα με εμφανείς καμπύλες και «πιασίματα» και το σώμα της σχηματίζει δίπλες στην πλάτη της. 

Πριν από πέντε, τρία, μπορεί και δύο (δε μιλάω καν για πιο πριν), μια τέτοια ατέλεια δεν θα την έβλεπε κανείς πέρα από τον photoshop editor που θα την «έσβηνε». Πλέον, με το body positive κίνημα να προωθεί τη διαφορετικότητα, τους σωματότυπους που δεν υπακούν στα μικρά νούμερα και την προώθηση μιας πιο υγιούς και θετικής στάση για το σώμα για λογαριασμό πολλών γυναικών, υποδεχόμαστε τη νέα εποχή.

Το νέο μοιράστηκε από το λογαριασμό της στο Twitter μια plus size blogger ονόματι Callie Thorpe. «Δείτε αυτό το υπέροχο μοντέλο και τις χαριτωμένες δίπλες στην πλάτη που δείχνει στις γυναίκες ότι τα σώματά τους είναι κανονικά και ότι η πραγματική ζωή δεν φωτοσοπάρεται, ούτε επιδέχεται φίλτρα», έγραψε στο tweet της. Ο ενθουσιασμός της βρήκε απήχηση σε περίπου 2.500 ανθρώπους οι οποίοι έκαναν like και μέσω των comments εξέφρασαν την επιδοκιμασία τους για την πρωτοβουλία του ASOS.

«Τρελαίνομαι να βλέπω μοντέλα με πιασίματα. Θέλω να δω περισσότερους σωματότυπους να δείχνουν πώς μοιάζουν τα ρούχα πάνω σε γυναίκες που δεν έχουν το κλασικό σχήμα κλεψύδρας. Θέλω να δω δίπλες πλάτης και μπράτσα. Θέλω να δω σωματότυπους ”μήλο”. Το αγαπώ!».

Μάλιστα και το ίδιο το μοντέλο που φωτογραφήθηκε με το φόρεμα απάντησε!