AMY SCHUMER

Η παραστατική απάντηση της Amy Schumer στις “μανούλες” που την κατηγόρησαν ότι επέστρεψε στη δουλειά 2 εβδομάδες αφού γέννησε

John Salangsang/Invision/AP, File

H κωμικός και ηθοποιός Amy Schumer γέννησε πριν δύο εβδομάδες, λίγες ώρες μετά τον ερχομό του μωρού της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry. Για αυτό και η Schumer καλωσόρισε τον γιο της, Gene Attell, αποκαλώντας τον «βασιλικό μωρό».

Και την περασμένη Δευτέρα, ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram μία φωτογραφία που την δείχνει να κάνει standup στη Νέα Υόρκη και να ανακοινώνει “I’m back!”. Δεν προκάλεσε και ιδιαίτερη έκπληξη το ότι οι μαμάδες έδωσαν ρεσιτάλ «μαθημάτων» για το πόσο πρέπει να κάτσεις στο σπίτι μετά τη γέννα και πόσο απερίσκεπτη είναι μία μαμά που επιστρέφει τόσο γρήγορα στη δουλειά της.

 

Η Amy όμως δεν καταλαβαίνει τίποτα και, την επόμενη μέρα, ανέβασε μία φωτογραφία από το κρεβάτι της με αντλία στήθους στέλνοντας πολλά φιλιά στις απανταχού μανούλες, που έχουν άποψη για το πώς πρέπει να ανταποκρίνεται στα μητρικά της καθήκοντα.

 

Επώνυμοι και μη τάχθηκαν υπέρ της, ενώ η ίδια απάντησε σε ένα και μόνο σχόλιο για το mom shaming, λέγοντας ότι πάντα ήθελε να δεχτεί bullying από μαμάδες.

«Ποιός άνθρωπος θα ντρόπιαζε μία μαμά επειδή θα έκανε ό,τι και η Amy; Και πώς στην ευχή τα κατάφερες; #shumerwoman» έγραψε η ηθοποιός Selma Blair.

«Είσαι μία ροκ σταρ», την αποθέωσε η τραγουδίστρια Demi Lovato.

«Συνέχισε να τα σπας», έγραψε ο σκηνοθέτης, κωμικός και φίλος της Judd Apatow.

H Melanie Griffith θυμήθηκε τη δική της ιστορία όταν της έκαναν shaming επειδή ανέβηκε στο ποδήλατό της, 6 μέρες αφότου γέννησε την κόρη της Stella. «Συνέχισε κορίτσι μου. Είσαι καταπληκτική!»

Η ίδια πάντως έχει μιλήσει ανοιχτά για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της προκαλούσε συνεχείς εμετούς που διαρκούσαν ώρες (υπερέμεση).

 

Έχει ποστάρει φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram αλλά έκανε και ένα φανταστικό special standup στο Netflix με τίτλο “Growing”, στο οποίο αυτοσαρκάστηκε για τις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της και «απείλησε» τις γυναίκες που πέρασαν αυτήν την περίοδο ευχάριστα και ξέγνοιαστα.

 

Κεντρική Φωτογραφία: John Salangsang/Invision/AP, File