WOMEN TODAY

H Kathy Jacobs κάνει πασαρέλα στα 55 της και η ηλικία είναι, αποδεδειγμένα, τυχαίοι αριθμοί βαλμένοι δίπλα δίπλα

Instagram/ageisbeauty

55 ετών νέα γυναίκα είναι και νιώθει η Kathy Jacobs. Το μοντέλο και ηθοποιός εργάζεται στον χώρο της μόδας από τη δεκαετία του 1990 και από την αρχή της καριέρας της ήταν αυτό το κάτι διαφορετικό στη βιομηχανία της μόδας. Ανήκε στην κατηγορία των petite μοντέλων και συνεργάστηκε με το εμβληματικό πρακτορείο Ford της Νέας Υόρκης. 30 χρόνια πέρασαν από τότε και εκείνη ακόμα παραμένει διαφορετική, γίνεται μια κατηγορία από μόνη της, εκπροσωπεί μια άλλη «μειονότητα» στον χώρο της μόδας, αυτή των μεγαλύτερης ηλικίας γυναικών και ακόμα μάχεται για την σωστή εκπροσώπηση όλων των γυναικών στον χώρο. Και το κάνει φορώντας το μπικίνι της.

Διάβασε κι αυτό: Hot over 70! Οι 12 διάσημες κυρίες που έχουν κάνει συμφωνία με το χρόνο

Η καριέρα της Kathy Jacobs μάλλον απογειώθηκε στην ηλικία 50 plus, αφού έπαιξε στο videoclip της Miley Curys για το τραγούδι “Mother’s Daughter”, ενώ πρόσφατα έκλεισε μια τεράστια καμπάνια με εταιρεία καλλυντικών. Πριν λίγο καιρό έκανε ένα ακόμα βήμα που φαίνεται τεράστιο για ένα μοντέλο της ηλικίας της, βρέθηκε στην πασαρέλα του Sports Illustrated Swimsuit Edition που πραγματοποιήθηκε στο Miami στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διοργάνωσης για επίδειξη μαγιό. Και αν τη δεις να ποζάρει και να περπατά δε θα απορήσεις για το γιατί όλοι έκτοτε μιλούν για εκείνη.

 

«Σαν μια 55χρονη γυναίκα ύψους 1,60 που σε όλη της τη ζωή άκουγε πως είναι πολύ κοντή για να γίνει μοντέλο -και πλέον ακούει ότι είναι και πολύ μεγάλη επίσης- η καρδιά μου έχει γεμίσει με απίστευτη ευγνωμοσύνη» ειπε στο Instagram για τη συμμετοχή της στην πασαρέλα. Όσο για το Instagram account της το όνομά του είναι: «Η ηλικία είναι ομορφιά» και δεν θα μπορούσαμε παρά να επικροτήσουμε τη διαπίστωση ειδικά όταν έρχεται από μία γυναίκα που έχει ζήσει τις διακρίσεις μιας μέχρι πρόσφατα άκαμπτης βιομηχανίας στο πετσί της.

«Αυτό είναι για να δείξω ότι ποτέ δεν είσαι πολύ μεγάλος, πολύ κοντός (ή οτιδήποτε μπορεί να σου στέκεται εμπόδιο τη στιγμή που μιλάμε) και ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατήσεις. Κυρίες μου μην αφήνετε κανέναν, ούτε τον εαυτό σας να σας βάλει σε ένα κουτάκι» σημείωσε η ίδια. Το Instagram της είναι γεμάτο εντυπωσιακές φωτογραφίες με το γυμνασμένο της σώμα συχνά σε πρώτο πλάνο, το πρόσωπό της που είναι απλά ερωτεύσιμο και τα ασημί της μαλλιά.

 

Η πασαρέλα του Sports Illustrated (που δείχνει αποφασισμένο να σπάσει όλους τους κανόνες και τα στερεότυπα που όριζαν ως τώρα τα εξώφυλλά του) έγινε με σκοπό να παρουσιάσει «μια σειρά γυναικών που αντιπροσωπεύουν σημαντικά ζητήματα και φορούν μαγιό σχεδιαστών που προωθούν την οικολογική ευσυνειδησία, τη συμμετοχικότητα και τη φιλανθρωπία» όπως αναφέρει η New York Post. Τίποτα πιο κοντινό στη φιλοσοφία ζωής της Kathy Jacobs από αυτό. Άλλωστε εκείνη καλεί τις γυναίκες να «Δείξουμε στον κόσμο πόσο υπέροχες είμαστε μετά τα 50. Μην αφήνετε τον κόσμο να σας ρίχνει, να φοράτε την ηλικία σας σαν να είναι στέμμα».

Διάβασε επίσης: Η Αναστασία Γερολυμάτου είναι πολλά περισσότερα από ”μία 81χρονη windsurfer”

Κι ακόμα κι αν νομίζεις ότι αυτό δεν είναι κάποιο προσωπικό επίτευγμα και ότι η βιομηχανία της μόδας απλά βιώνει μια περίοδο που σπεύδει να αποδείξει ότι μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα, ότι κι αν σημαίνει αυτή, εμείς το στέμμα θα το δώσουμε στην Kathy. Και όχι μόνο γιατί είχε το θάρρος να μην εγκαταλείψει ποτέ το όνειρό της όσο περίμενε η βιομηχανία της μόδας να ανοίξει επιτέλους λίγο περισσότερο το μυαλό της όχι μόνο ως προς την πρωτοπορία των σχεδίων (εκεί πάντα η μόδα υπήρξε επαναστατική) αλλά ως προς την πραγματική εκπροσώπηση των γυναικών σε αυτή, αλλά επειδή εκείνη θα επικαλούμαστε από εδώ και μπρος όποτε θέλουμε να αποδείξουμε σε κάποιον σκεπτικιστή ότι η ηλικία δεν είναι τίποτα παραπάνω από αριθμούς τυχαία βαλμένους δίπλα δίπλα για να σχηματίζουν άλλους αριθμούς που ουδεμία σημασία έχουν για το πως νιώθουμε, τι μπορούμε να κάνουμε και με ποιους τρόπους επιλέγουμε να ζούμε τη ζωή μας.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/ageisbeauty