WOMEN TODAY

Κατερίνα Γιαννακοπούλου: “Τίποτα δεν είναι δύσκολο όταν το αγαπάς”

Περνάμε τις μέρες μας αναζητώντας (ή σε μία οθόνη) ήρωες και εντυπωσιακά κατορθώματα. Μας διαφεύγει, όμως, πως οι πραγματικά μοναδικοί άνθρωποι, αυτοί που είναι ικανοί για το ασυνήθιστο και το εξαιρετικό βρίσκονται κοντά μας, μπορεί και στη διπλανή πόρτα. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που δεν υποχωρούν. Που αρνούνται να τα παρατήσουν. Που δέχονται με στωικότητα τον πόνο και τις δυσκολίες, τις προσπερνούν και συνεχίζουν να προσφέρουν. Και είναι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που αν τους ρωτήσεις πώς αισθάνονται, θα σου πουν «αντέχω ακόμα».

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύλλογο «ΑΛΜΑ, έχει αφιερώσει τη δική της ζωή στα παιδιά με αυτισμό και νοητική υστέρηση.

Εδώ και πολλά χρόνια έχει μάθει να δίνει χωρίς να ρωτάει τι θα πάρει πίσω. Η ίδια υποστηρίζει πως αυτό που κάνει δεν είναι δύσκολο γιατί το αγαπάει πολύ. Αληθινή «ευλογία».

«Θεωρώ ότι κάνω την πιο υπέροχη δουλειά του κόσμου. Γιατί υπηρετώ αγγέλους, έτσι τα λέω τα παιδιά μου, και γιατί το να αλλάζεις τη ζωή κάποιου να την κάνεις λίγο καλύτερη, να την πας ένα βήμα πιο πάνω, δίνει αξία, προσθέτει αξία στη δική σου ζωή».

 

Τέτοιοι σπάνιοι άνθρωποι όπως η κ. Γιαννακοπούλου βρίσκουν τη δύναμη μέσα τους. Τις μέρες που δεν τα καταφέρνουν αναζητούν απλώς μία δυνατή λύση.