WOMEN TODAY

Η Kacey φωτογραφίζει γυμνές γυναίκες. Όχι έτσι όπως νομίζεις

H Kacy Johnson είναι μια φωτογράφος από το Σαν Φρανσίσκο. Με τη δουλειά της, επικεντρώνεται στο να αλλάξει η εικόνα που έχει η κοινωνία για τις γυναίκες και να τις παρουσιάσει ακριβώς όπως είναι στ' αλήθεια.

Στο project της, “Female”, θα δεις πλάτες, πολλές, γυναικείες πλάτες. Η διαδικασία είναι κάθε φορά η ίδια: μια γυναίκα φωτογραφίζεται γυμνή, μπροστά από ένα ουδέτερο, γκρι φόντο. Το μόνο πράγμα που μπορούμε να δούμε εμείς, είναι η γυμνή της πλάτη. Αυτή η πολύ απλή διαφορά από τις κλασικές γυμνές φωτογραφίες, αποκαλύπτει πολλά, κρύβοντας όμως τα μέρη εκείνα που συνδέονται συμβατικά με την ταυτότητα, τη θηλυκότητα και την ομορφιά.

Jaci São Paulo, Brazil

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης kacy johnson (@kac__y) στις

 

Η Kacy ξεκίνησε αυτό το project το 2014, λίγο καιρό αφότου μετακόμισε στη Βραζιλία. Ήθελε να βγάζει όμορφες φωτογραφίες γυναικών, ενώ ταυτόχρονα να τις κάνει και διαφορετικές από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Η ίδια είχε βαρεθεί να βλέπει τις γυναίκες σαν αντικείμενα πόθου και τελειότητας και προτίμησε να απεικονίσει την θηλυκότητα, αναδεικνύοντας πτυχές της όπως το συναίσθημα, η διαίσθηση και η κατανόηση.

Η Johnson θέλει με τις φωτογραφίες της να βοηθήσει τις γυναίκες να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν τους εαυτούς τους και να ενθαρρύνει ταυτόχρονα και τα μοντέλα, αλλά και τους θεατές, να δουν την ομορφιά στον τρόπο με τον οποίο το δέρμα απλώνεται στην πλάτη ενός ατόμου, εκεί που κάνει ρυτίδες, που κρεμάει και που διπλώνεται.

Σε αυτές τις λεπτομέρειες που δεν προσέχει κανείς, μπορείς να δεις πράγματα για τη ζωή, την αγάπη, τη σοφία, και τις εμπειρίες των γυναικών – αξίες πολύ πιο όμορφες απ’ όσα μπορεί να απαθανατίσει μια κάμερα.

“Θέλω να ενθαρρύνω τις γυναίκες να νιώσουν ολοκληρωμένες με το σώμα τους, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Να διεκδικήσουν τον χώρο που τους ανήκει στον κόσμο, επειδή ο κόσμος τις χρειάζεται. Οι γυναίκες είναι πολύπλοκα και όμορφα όντα, έχουν πολλά να δεις και πολλά να κερδίσεις αν τις γνωρίσεις σε όλο τους το μεγαλείο”, λέει η Johnson.

Αν αντισταθούμε στο να καλύψουμε ραγάδες, ατέλειες, σημάδια και ρυτίδες, ίσως μπορούμε να επιτρέψουμε στις γυναίκες να νιώσουν ολοκληρωμένες και σημαντικές. Ακριβώς δηλαδή αυτό που είναι.

Daiane

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης kacy johnson (@kac__y) στις

 

"Body, womb, my kinds of skin sweat, skin, liquid all of me receives what seeps or flows" Patrícia

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης kacy johnson (@kac__y) στις

"When we go through major changes within ourselves, fear is often present. After it disappears, change comes to the surface and is visible to everyone." Laerte

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης kacy johnson (@kac__y) στις

 

FEMALE Ongoing portrait series now happening in San Francisco. Please reach out if you'd like to participate.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης kacy johnson (@kac__y) στις