WOMEN TODAY

H Κατερίνα Γιαννακοπούλου είναι μια δυνατή γυναίκα

Εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύλλογο «ΑΛΜΑ, έχει αφιερώσει τη δική της ζωή στα παιδιά με αναπηρία.

Όταν, πριν από χρόνια, ένα φιλικό της ζευγάρι «έχασε» ξαφνικά την κόρη του, η κ. Γιαννακοπούλου υποσχέθηκε πως θα παραμείνει στο χώρο της ειδικής αγωγής και δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή να στηρίζει το άλλο τους παιδί που έχει νοητική υστέρηση. Κι από τότε, μάλιστα, κάνει το ίδιο για όλα εκείνα τα παιδιά που τη χρειάζονται.

Από το 1996, όταν και ίδρυσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», οργανώνει προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αναπηρία (αυτισμό και νοητική υστέρηση). Από τις πόρτες του συλλόγου έχουν περάσει πάνω από 2.000 παιδιά αλλά και οικογένειες που χρειάζονται συμπαράσταση για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Η κ. Γιαννακοπούλου αγωνίζεται καθημερινά ώστε αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να νιώσουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει σκοπό της ζωής της να δίνει προτεραιότητα στους άλλους.

 

Οι δραστηριότητες του συλλόγου «ΑΛΜΑ» είναι πολλές και απαιτούν σχεδόν όλο της το χρόνο: Κέντρα ημέρας, λέσχες δημιουργικής απασχόλησης, αθλητικά προγράμματα, ημερίδες, πολυήμερες εκδρομές.

Μία δύσκολη, απαιτητική και πολλές φορές επώδυνη δουλειά που χρειάζεται 100% προσοχή, συγκέντρωση και μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης.

Η ευθύνη ενός παιδιού είναι ίσως η πιο σημαντική υπόθεση στον κόσμο. Και σ’ αυτήν δεν χωρούν ρεπό, δικαιολογίες ή σωματικοί πόνοι. Είναι μια δουλειά για δυνατούς ανθρώπους όπως η κ. Γιαννακοπούλου που έχει μάθει να προσφέρει ξεπερνώντας τον πόνο. Γι αυτό και χρειάζεται μία δυνατή λύση.