ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Η αντίδραση αυτής της topless γυναίκας όταν τη χούφτωσαν, είναι ό,τι πιο ηρωικό θα δεις σήμερα

Με το 2017 να κλείνει θριαμβευτικά για το φεμινιστικό ζήτημα, μια πράξη γενναιότητας αναδεικνύει για άλλη μια φορά τον θρίαμβο του φεμινισμού ενάντια σε οποιουδήποτε είδους σεξουαλική παρενόχληση.  

Τη λένε Madeline Anello-Kitzmiller και αν και μόλις 20 χρονών, γνωρίζει πολύ καλά πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό της. Τουλάχιστον αυτό απέδειξε με την πράξη της.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η 20χρονη Αμερικανίδα βρέθηκε στο μουσικό φεστιβάλ Rhythm & Vines, στη Νέα Ζηλανδία. Περπατούσε ανάμεσα στο πλήθος μαζί με μία φίλη της, φορώντας μόνο ένα παρεό και αφήνοντας το στήθος της ακάλυπτο αλλά βαμμένο με γκλίτερ, όταν ένας άντρας θεώρησε ότι είχε δικαίωμα (γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο) να σηκωθεί από τη θέση του να της πιάσει το στήθος.

Κι ενώ κάποια άλλη στη θέση της, μπορεί να μην έμενε άπραγη και απλώς να προσπαθούσε να διαχειριστεί τυχόν συναισθήματα θυμού, ντροπής και ταπείνωσης, η Madeline έκανε αυτό που πολλές θα θέλαμε, αλλά μόνο εκείνη τόλμησε: Αντεπιτέθηκε (μεταφορικά και κυριολεκτικά).

Tη στιγμή που ένας απαράδεκτος τύπος έτρεξε και της έπιασε το στήθος ήταν λες και απασφάλισε. Λες και όλη η συσσωρευμένη οργή για κάθε ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης που αποκαλύφθηκε μέσα στο 2017 (και ήταν πολλές) βρήκε τον κατάλληλο χώρο να απελευθερωθεί.  

 

Χωρίς δεύτερες σκέψεις και δισταγμούς, κατευθύνθηκε προς το σημείο που καθόταν μαζί με το φίλο του και άρχισε να τον χτυπάει δίνοντας του απανωτές γροθιές. Στη συνέχεια, απλώς γύρισε και έφυγε.    

“Να φορούσε μπλούζα, αντί για γκλίτερ αν δεν ήθελε να της πιάσουν το στήθος” είναι το σχόλιο που έχει ήδη σχηματιστεί στο τμήμα δημιουργίας βολικών δικαιολογιών του εγκεφάλου. Απερίγραπτες ανοησίες.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στο σώμα σου χωρίς τη συγκατάθεσή σου, είτε κυκλοφορείς ντυμένη, είτε ολόγυμνη.

H χρήστης του instagram που βρισκόταν ανάμεσα στον κόσμο κατέγραψε τη στιγμή και μοίρασε το βίντεο στα social media γράφοντας τα εξής:

“Δεν ξέρω ποια είσαι, κορίτσι με το γκλίτερ στο στήθος, αλλά εσύ και η τολμηρή σου φίλη ήσασταν η καλύτερη μου στιγμή στο φεστιβάλ. Ελπίζω εσύ και το στήθος σου να φτάσατε σπίτι ασφαλείς #lookbutdonttouch”.

 

Αυτή τη στιγμή η Anello-Kitzmiller κάνει το γύρο του ίντερνετ για τους πιο σωστούς λόγους με πολλούς να την “χειροκροτούν”για την επική της αντίδραση λέγοντας ότι ο θρασύς τύπος πήρε αυτό που του άξιζε.

“Στηρίζω τις πράξεις μου και ελπίζω να εμπνεύσω όλες τις γυναίκες να αισθάνονται άνετα με το σώμα τους, ανεξάρτητα από το πώς φαίνονται. Όχι μόνο αυτό, αλλά επίσης να υπερασπίζονται τον εαυτό τους όταν κάποιος προσπαθεί να τους στερήσει το δικαίωμα να προστατεύουν το σώμα τους. Μου έπιασε το στήθος. Τον χτυπησα. Εκείνη τη στιγμή μέσα μου υπήρχε πολλή οργή από κάθε είδους παρενόχληση που είχα δεχτεί όλη την ημέρα. Αυτό συμβαίνει παντού, όχι μόνο στη Νέα Ζηλανδία”, δήλωσε η θαρραλέα η Anello στην Daily Mail.

Ελπίζουμε το 2018 πολλές ακόμα γυναίκες να βγάλουν τη “Madeline” που κρύβουν μέσα τους.