ΕΣΩΡΟΥΧΑ

Η 79χρονη Helena Schargel ποζάρει αρετουσάριστη με εσώρουχα. Ένα βήμα μπροστά για την ανθρωπότητα

Υπάρχουν καλά πράγματα που συμβαίνουν σε αυτόν τον κόσμο, τελικά. Συχνά, η μόδα γίνεται αντικείμενο συζήτησης για τους λάθος λόγους. Ανάμεσα σε όλα αυτά τα «κακά», συμβαίνουν όμως και καλά πράγματα τα οποία σκοπό έχουν ν' αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Και αυτό είναι το νόημα τελικά. Ν' αλλάξει ο στερεοτυπικός τρόπος που σκέφτονται πολλοί και να είμαστε ανοιχτοί/ες σε νέες πιθανότητες, σε νέες καταστάσεις, ακόμα κι αν εκ πρώτης όψεως κάποιους τους ξινίζει.

Διάβασε ακόμη: Ξανθή Τζερεφού, γιατί είσαι τόσο χοντρή;

Οφείλουμε να μαχόμαστε για ζητήματα που έχουν να κάνουν, είτε με την ισότητα στα δύο φύλα, είτε για ό,τι έχει να κάνει με την ελευθερία στην προσωπική έκφραση εαυτού, ζητήματα που ίσως βοηθήσουν στο να εξελιχθεί η κοινωνία μας προς το καλύτερο. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να σαμπορτάρουμε γυναίκες σαν την Helena Schargel, ένα 79χρονο μοντέλο η οποία επιβεβαιώνει αυτό ακριβώς: ότι όλοι και όλες έχουμε δικαίωμα στο να εκφραζόμαστε με όποιον τρόπο επιθυμούμε. Για παράδειγμα, η Helena ήθελε να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα της ως μοντέλο/σχεδιάστρια στα 79 της. Θα πρέπει να ζούμε σε μια κοινωνία που αυτό δεν είναι μόνο εφικτό, αλλά και αποδεκτό.

 

Δουλεύοντας σε μια εταιρία υφασμάτων για πολλά χρόνια, το μοντέλο άρχισε να ράβει εσώρουχα τα οποία τελικά τράβηξαν το ενδιαφέρον των φίλων της (αρχικά) και μετέπειτα του Recco Lingerie. Μαζί, λοιπόν, δημιούργησαν μια συλλογή εσωρούχων που βασικό της σκοπός είναι η ενδυνάμωση των γυναικών άνω των 60. H Schargel θέλει οι γυναίκες του ηλικιακού γκρουπ των 60-80 ετών να μην είναι πια αόρατες. Γι’ αυτό και τα σχέδια των εσωρούχων είναι κατάλληλα (και) για ώριμες γυναίκες και φροντίζουν όσες τα φορούν να αισθάνονται όμορφες και σέξι μέσα σ’ αυτά.

 

Διάβασε ακόμη: Το κατάστημα της Nike στο Λονδίνο έχει plus size κούκλες. Πρέπει να χαρώ;

Για την καμπάνια μάλιστα, η Helena ζήτησε να φωτογραφηθεί φορώντας τα εσώρουχα με μόνη απαίτηση οι φωτογραφίες να μην δεχθούν επεξεργασία. Οι αρετουσάριστες εικόνες της 79χρονης εκφράζουν αισθησιασμό και εμπνέουν τις γυναίκες όχι μόνο των 60 ετών και άνω, αλλά όλων των ηλικιών.

 

Με την φωτογράφιση αυτή ήθελε να θέσει ένα καλό παράδειγμα για τις γυναίκες της ηλικίας της (και όχι μόνο) οι οποίες συχνά περνούν απαρατήρητες.

«Για εμένα, αυτή η συλλογή έχει ένα σκοπό: Να βγάλει τις 60χρονες ή 70χρονες γυναίκες από το περιθώριο που περνούν απαρατήρητες και να δείξει ότι υπάρχουν και άλλες φάσεις της ζωής οι οποίες είναι όμορφες. Ο κόσμος έχει αλλάξει, οι γυναίκες δεν είναι πια σαν τη γιαγιά ή την μητέρα μου. Ο καθένας μπορεί να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό σου σε κάθε ηλικία. Και ξέρεις πιο είναι το καλύτερο; Υπάρχει πάντα χρόνος!», δήλωσε σχετικά σε άρθρο της Vogue Brazil.

 

Μέσα από την καμπάνια αυτή, η Helena Schargel αποδεικνύει ότι η γυναικεία σεξουαλικότητα δεν έχει ηλικία και όλες οι γυναίκες μπορούν να την εκφράσουν μέσα από τις εμφανίσεις τους εάν αυτό επιθυμούν. Φανταστικό το μήνυμα της Helena.

 

Kεντρική φωτογραφία: instagram.com/enovevendas/