EMMYS 2019

H Michelle Williams μίλησε για τις ανισότητες στους μισθούς των γυναικών και μόλις θυμηθήκαμε γιατί την αγαπάμε τόσο

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Η ανισότητα στους μισθούς μεταξύ γυναικών και ανδρών είναι ένα θέμα που έχει τεθεί πολλές φορές και η Michelle Williams ήταν ανάμεσα στις γυναίκες που μίλησαν ανοιχτά για το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο Hollywood (και όχι μόνο). Αφορμή για την ίδια στάθηκαν, τα γυρίσματα της ταινίας "All the Money in the World" που έπρεπε να κάνει εκ νέου, πριν 2 χρόνια, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τον Kevin Spacey και έπρεπε να αντικατασταθεί από τον Mark Wahlberg. Η Williams πληρώθηκε περίπου τα μισά, συγκριτικά με το συμπρωταγωνιστή της. Στα βραβεία Emmy, μίλησε για την αλλαγή που επήλθε και ξαναφέρνει ένα βασικό πρόβλημα ανισότητας στο προσκήνιο.

Διάβασε κι αυτό: Selma Blair, είσαι μία λαμπερή πολεμίστρια

Ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της Καλύτερης Ηθοποιού σε Περιορισμένη Σειρά για το δράμα “Fosse/Verdon” και δεν παρέλειψε να μιλήσει για το σημαντικό αυτό θέμα. Η παραγωγή της έδωσε πολύ γρήγορα όλα τα εφόδια που χρειαζόταν για να ενσαρκώσει σωστά το ρόλο της ως Gwen Verdon, τη χορεύτρια και σύζυγο του χορογράφου Bob Fosse.

 

«Ευχαριστώ πολύ τα στούντιο του FX και Fox21 για την πλήρη υποστήριξη και για την ίση πληρωμή, επειδή κατάλαβαν ότι όταν δίνουν αξία σε έναν άνθρωπο, του δίνεις ταυτόχρονα και δύναμη να έρθει σε επαφή με την αξία του. Και πού τοποθετείται αυτή η αξία; Στη δουλειά. Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που μία γυναίκα, ιδιαίτερα μία γυναίκα που δεν είναι λευκή, σας πει τι είναι αυτό που χρειάζεται, προκειμένου να κάνει τη δουλειά της, ακούστε την. Πιστέψτε την γιατί θα έρθει μία μέρα που ίσως σταθεί μπροστά σας και σας ευχαριστήσει, επειδή της επιτρέψατε να πετύχει λόγω του εργασιακού της περιβάλλοντος και όχι παρά το εργασιακό περιβάλλον της».

 

Το κοινό την χειροκρότησε όρθιο και εκείνη αφιέρωσε τη βραδιά και το βραβείο στην κόρη της, Ματίλντα «όπως και όλα τα άλλα» και μας συγκίνησε λίγο παραπάνω γιατί μας θύμισε τον υπέροχο Heath Ledger, που ήταν εξίσου ευαίσθητος και υπερασπιζόταν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP