DIANA

Όταν η Πριγκίπισσα Νταϊάνα δήλωνε: Ήμασταν τρεις σε αυτό το γάμο

Στις 31 Αυγούστου συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Κι όμως, δύο δεκαετίες μετά, εξακολουθεί να απασχολεί τα Μέσα τόσο ο τρόπος του θανάτου της, όσο και η ζωή που (δεν) έζησε ως μέλος της πιο σκληροπυρηνικής βασιλικής οικογένειας διεθνώς.

Ψάχνοντας λίγα περισσότερα πράγματα για τη ζωή της, γνώρισα μία γυναίκα γεμάτη θλίψη, καταπίεση, μοναξιά, αμφιβολίες, ενοχές. Πέρασε 11 χρόνια σε ένα γάμο που ποτέ δεν ήταν όπως τον ονειρεύτηκε, μ’ ένα σύζυγο που δεν τη θέλησε ποτέ πραγματικά, αλλά της χάρισε ό,τι αγάπησε περισσότερο στη ζωή της: τους δύο γιους της, William και Harry.

Με τον πρίγκηπα Κάρολο παντρεύτηκε το 1981, έπειτα από μόλις 12 ραντεβού κι αφού πρώτα εκείνος είχε βγει για ένα διάστημα με την αδερφή της, για να χωρίσουν τελικά το 1992, μέσα σε διαρροές από τηλεφωνικές επικοινωνίες του Καρόλου με την Καμίλα κι ενώ ήταν ήδη κοινό μυστικό ότι η γαμήλια ζωή τους είχε τελειώσει από καιρό.

Το διαζύγιό τους επισημοποιήθηκε τον Αύγουστο του 1996, με το Παλάτι να διχογνωμεί αν έπρεπε να κρατήσει τον τίτλο της ή όχι. Παραδόξως, στα μίντια διέρρευσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ήθελε να κρατήσει τον τίτλο της η Νταϊάνα, ενώ ο πρίγκηπας Κάρολος ήταν περισσότερο εγκάθετος στο να τον εγκαταλείψει. Τελικά, στη μετά διαζύγιο εποχή, η Νταϊάνα “υποβιβάστηκε” σε “πριγκίπισσα της Ουαλίας”. Υπάρχει, ωστόσο, μία φήμη που θέλει το 14χρονο τότε πρίγκηπα William να την καθησυχάζει, λέγοντας: “Μην ανησυχείς μανούλα, θα σου δώσω πίσω τον τίτλο σου μια μέρα όταν γίνω εγώ βασιλιάς“.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να θυμάται κανείς την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Αν και οι βασιλικοί τίτλοι και ό,τι αυτοί περικλείουν δεν ειναι το φόρτε μου, θα κρατήσω τη γενναία απόφασή της, έστω και 11 χρόνια μετά, να διεκδικήσει τη ζωή της πίσω, να κάνει στροφή 180 μοιρών, να τολμήσει να ερωτευτεί ξανά και φυσικά το θάρρος της να μιλήσει δημόσια για το βάρος “των τριών” που σήκωνε στις πλάτες της όσο ήταν παντρεμένη με τον Κάρολο, με την ανοχή του Παλατιού, μιλώντας το 1995 στο δημοσιογράφο Martin Bashir και το BBC για την επί χρόνια εξωσυζυγική σχέση του πρίγκηπα με την Καμίλα, δηλώνοντας αφοπλιστικά ειλικρινά: “Υπήρχαν 3 σε αυτό το γάμο, οπότε ήμασταν κάπως πολλοί“.

 

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Κεντρική Φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image