WOMEN TODAY

Οι διάσημες body positive στιγμές του 2018 που μας έκαναν να σκεφτούμε λίγο παραπάνω

Evan Agostini/Invision/AP

Πριν μιλήσεις καλό θα ήταν να σκεφτείς λίγο παραπάνω. Να συνειδητοποιήσεις πως τα λόγια σου μπορεί να πληγώσουν. Κι αφού το κάνεις αυτό τότε θα νιώσεις καλύτερα, θα δεις την πιο όμορφη πλευρά της ζωής. Την πλευρά της ευγένειας. Αν είσαι ειλικρινής με τους γύρω σου και με τον εαυτό σου θα σε αγαπήσεις. Με τα καλά και τα άσχημα. Γιατί αυτά τα τελευταία σε κάνουν ξεχωριστή. Είναι δικά σου και είναι κομμάτι του εαυτού σου. Η καλύτερη εκδοχή σου είναι αυτή που σε μαθαίνει να αγαπάς το σώμα σου. Οι διάσημες γυναίκες δίνουν το δικό τους αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα λιθαράκι τη φορά.

Chrissy Teigen

Danny Moloshok/Invision for the Television Academy/AP Images

Danny Moloshok/Invision for the Television Academy/AP Images

Η Chrissy Teigen δε μασάει τα λόγια της και δε φοβάται να μιλήσει και να θίξει θέματα που πολλοί θεωρούν ταμπού. Ένα από τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι η ειλικρίνεια χωρίς αυτό να σημαίνει πως γίνεται αγενής, ακόμα κι όταν τα σχόλια που λαμβάνει είναι το λιγότερο άκομψα. Απαντά σε όλους και για όλα. «Με όλο το σεβασμό είσαι έγκυος για μία ακόμη φορά;» της έγραψε ένας χρήστης στα social media.

 

 

«Μόλις γέννησα αλλά ευχαριστώ για τον τόσο σεβασμό σου». Η απάντηση των 9 λέξεων ήταν αρκετή για να τον βάλει στη θέση του, με όλο το σεβασμό.

Μητέρα δύο παιδιών η Chrissy και τα σημάδια στο σώμα της μετά από δύο εγκυμοσύνες ούτε την πτοούν, ούτε την κάνουν να νιώθει πως θέλει να κρυφτεί.

 

«Μαντεύω πως αυτά εδώ δεν πρόκειται να φύγουν. Αυτό είναι το νέο μου σώμα», λέει η Chrissy και συνεχίζει: «Πιστεύω πως είναι ωραίο η άνθρωποι να έχουν φοβερά σώματα και να τα δείχνουν με περηφάνια, το έχω κάνει κι εγώ, αλλά ξέρω κιόλας ότι δυστυχώς μπορούμε να ξεχάσουμε πόσο υπέροχα είναι τα φυσιολογικά κορμιά. Δεν μπορώ να πω ότι νιώθω αυτοπεποίθηση με το σώμα μου, απέχω αρκετά απ’ αυτό. Είμαι πολύ ανασφαλής. Αλλά είμαι χαρούμενη γιατί μπορώ να κάνω τους άλλους να νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους».

Ashley Graham

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Evan Agostini/Invision/AP

Μια γυναίκα που ξέρει τι σημαίνει body positive και παραδίδει συνέχεια μαθήματα αυτοπεποίθησης σε όλες εμάς. Οι ατέλειες είναι τα στοιχεία που μας διαφοροποιούν και μας κάνουν μοναδικές. Μέσα σε αυτά και η δαιμονοποιημένη κυτταρίτιδα. «Τα κορίτσια με κυτταρίτιδα και ψωμάκια δεν μπορούν να γυμναστούν επίσης;» είπε απαντώντας στο σχόλιο ενός χρήστη του Instagram.

 

Η ίδια έχει γράψει σε παλαιότερο post της το εξής: «Γυμνάζομαι. Κάνω το καλύτερο που μπορώ για να τρώω σωστά. Λατρεύω το σώμα μου και δεν ντρέπομαι για μερικές λακουβίτσες, ή εξογκώματα ή κυτταρίτιδα. Και δε θα ‘πρεπε να ντρέπεσαι ούτε κι εσύ».

H Graham θέλοντας έμπρακτα να αποδείξει πως αγαπά το σώμα της χρησιμοποίησε αρετουσάριστες, παπαρατσικές φωτογραφίες για τη νέα της καμπάνια ”Swimsuits for All”. Η ίδια είναι χρόνια υπέρμαχος των #unretouched φωτογραφιών κι έτσι αυτό το concept είναι πολύ κοντά στη δική της φιλοσοφία.

 

«Tο να είσαι αυθεντικός είναι όμορφο. Δεν έχω τίποτα να κρύψω σε σχέση με το σώμα μου. Δεν ντρέπομαι για μερικές βούλες, βαθουλώματα ή κυτταρίτιδα και αυτό θα έπρεπε να κάνεις κι εσύ».

Amy Schumer

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Σε ένα λογαριασμό στο Instagram εμφανίστηκε ένα post με δύο φωτογραφίες της ηθοποιού, η μία εκ των οποίων «πειραγμένη». Ο χρήστης σχολίασε πως αυτή η εικόνα του αρέσει πολύ περισσότερο χωρίς να περιμένει πως η Amy θα απαντήσει.

 

«Διαφωνώ, μου αρέσει το πώς πραγματικά δείχνω. Αυτό είναι το σώμα μου, μου αρέσει το σώμα μου να είναι ισχυρό, υγιές και σέξι. Η άλλη εικόνα φαίνεται ωραία αλλά δεν είμαι εγώ. Ευχαριστώ που μοιραστήκατε τις σκέψεις σας. Ο χρήστης του Instagram κατέληξε να ζητήσει συγγνώμη και να σβήσει το προφίλ του.

Rihanna

AP Photo/Diane Bondareff

AP Photo/Diane Bondareff

Celebrities, plus size models, έγκυες και κορίτσια με χρωματιστά μαλλιά περπάτησαν στο fashion show της Rihanna που ήταν μία ωδή στη διαφορετικότητα. Η ίδια δήλωσε στη Vogue ότι ο σκοπός της είναι να κάνει τις γυναίκες να ανακτήσουν την ομορφιά τους και να αισθάνονται δυναμικές. Το fashion show για τη συλλογή εσωρούχων της Rihanna ήρθε λίγες ημέρες μετά τα σχόλια για το fashion show της Victoria’s Secret και τα πρότυπα ομορφιάς που προβάλει.

Σίσσυ Χρηστίδου

 

Σείστηκε η ελληνική showbiz. Για περίπου δύο εβδομάδες το θέμα συζήτησης ήταν τα κιλά της Σίσσυς. Στοιχήματα έμπαιναν για το νούμερο που θα εμφανιζόταν στη ζυγαριά όταν ανέβαινε. Φλέγον ζήτημα που απασχόλησε την ελληνική τηλεόραση, από την οποία και ξεκίνησε με δόξα, τιμή και γέλια. Κι αφού τοποθετήθηκαν Δημήτρης Πανανώτας, Παύλος Σταματόπουλος και Θοδωρής Μαραντίνης η παρουσιάστρια αποφάσισε να μιλήσει.

 

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί πήρε τόσο μεγάλη έκταση η συγκεκριμένη ιστορία. Προσωπικά, δεν παρεξηγήθηκα. Το ότι έχω πάρει κάποια κιλά είναι αυταπόδεικτο. Είμαι εξαιρετικά ενεργή μέσα από τα social media, αλλά και μέσα στο κανάλι μου στο YouTube – εδώ και ένα χρόνο με βλέπετε άβαφη, αχτένιστη, ακόμα και με μαγιό. Η εικόνα μου είναι πολύ ξεκάθαρη. Όταν έγινε όλο αυτό, ένας άνθρωπος από το προσωπικό μου περιβάλλον με ρώτησε “Γιατί δεν βγαίνεις να πεις τον λόγο που έχεις πάρει κιλά;” και του απάντησα ότι αν κάνω κάτι τέτοιο θα είναι σαν να απολογούμαι γι’ αυτό – κάτι που αισθάνομαι ότι δεν οφείλω.

Για να το ξεκαθαρίσω, δεν είναι κακό κάποιος να το παρατηρήσει και το υπογραμμίσει. Άλλωστε είναι ένα γεγονός. Το λάθος για μένα είναι ο χλευασμός, τα γελάκια και η ειρωνεία. Το θέμα είναι το μήνυμα που περνάμε προς τα έξω, όταν χλευάζουμε μια γυναίκα για τα κιλά της. Όχι για μένα. Για το κορίτσι που ίσως ακούσει αυτό το σχόλιο και περάσει τη μέρα της τρώγοντας μόνο ένα μήλο.

Και αν με ρωτάς, θα σου πω ότι αυτό που έγινε ήταν πολύ πιο προσβλητικό για την Κατερίνα Ζαρίφη παρά για μένα. Είναι εξαιρετικά άστοχο να θεωρεί κάποιος ότι μπορεί να με προσβάλει παρομοιάζοντάς με με την Κατερίνα, μία από τις πιο υπέροχες, γενναιόδωρες, χαρισματικές και θηλυκές γυναίκες που ξέρω. Για να δούμε αν πάρω μερικά κιλά ακόμα, μπορεί να με συγκρίνουν και με την Oprah.»

Κατερίνα Ζαρίφη

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Σε συνέχεια της υπόθεσης «τα κιλά της Σίσσυς» η Κατερίνα Ζαρίφη βρέθηκε εν μέσω πυρών και έδωσε το δικό της μήνυμα προς όλες εμάς. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Γενικά θέλω όλος ο κόσμος να μην μασάει σε σχέση με το σχήμα του. Τα σχήματα είναι για να αλλάζουν, τα μεταλλάσσουν, οι ενέργειες μένουν. Έξω στην τοξικότητα. Δεν την αντέχω πια την τοξικότητα. Θα μου πεις θα είμαστε σε μία τηλεόραση που θα είμαστε χάχες, δε ζητάω αυτό. Πραγματικά δε θα ήθελα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο φαινόμενο, αλλά θα ήθελα σιγά σιγά στην Ελλάδα να σκεφτούμε λίγο την αμερικανική τηλεόραση. Έχεις δικαίωμα να είσαι παρουσιάστρια με κιλά; Έχεις δικαίωμα να έχεις σεξουαλική επιλογή διαφορετική; Να είσαι κοντός; Να είσαι διαφορετικού χρώματος; Α, τι μου λες; Μπορείς ε; Αν λοιπόν θέλουμε τη μητρόπολη της τηλεόρασης να γεννηθεί εδώ στην Ελλάδα και να είναι παρέα μας, λίγο δεν πρέπει κι εμείς να πάμε προς τη μητρόπολη;»

Κλέλια Πανταζή

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Η Κλέλια Πανταζή ήταν αποστομωτική. «Με ρωτάνε συνέχεια αν είμαι έγκυος. Όχι, έχω φάει. Μου αρέσει το φαγητό και το απολαμβάνω. Έχω περάσει και μία δύσκολη περίοδο ψυχολογικά που το μόνο που μου έφερνε ευχαρίστηση ήταν το φαγητό. Ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Συμβαίνει κάτι άσχημο και καταφεύγεις στο φαγητό και τρως. Κι έρχονται δέκα κιλά.»

 

Κεντρική Φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP