ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Αυτές οι 2 φίλες αποφάσισαν να αδυνατίσουν μαζί κι έχουν κάτι πολύ σημαντικό να πουν

Ήταν 2013 όταν δυο φίλες, η Aerin Gaines και η Gwen Swanson, είπαν αυτό που πολλές από μας έχουμε πει κάποια στιγμή με την κολλητή μας: από Δευτέρα δίαιτα και γυμναστική, μαζί, για αλληλοϋποστήριξη. Η διαφορά των κοριτσιών όμως είναι πως αυτό που είπαν το τήρησαν κατά γράμμα, χωρίς αναβολές, υπεκφυγές και ακυρώσεις. Πέντε χρόνια μετά, οι δύο φιλενάδες είναι σχεδόν αγνώριστες.

Αυτή η πριν & μετά φωτογραφία είναι η απόδειξη. Μεγάλη αλλαγή.

Η Aerin και Gwen, φίλες εδώ και 16 χρόνια από την πρώτη στιγμή της προσπάθειάς τους έδωσαν η μία στην άλλη ένα επιπλέον κίνητρο, ανοίγοντας ένα κοινό λογαριασμό στο Instagram, στον οποίο καταγράφουν τις νέες τους συνήθειες σε διατροφή και άσκηση και κυρίως τα ορατά αποτελέσματα που επέφεραν οι αλλαγές.

«Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε γιατί θέλαμε να γίνουμε skinny», παραδέχονται οι φίλες, αλλά τίποτα δεν σταμάτησε εκεί. «Γρήγορα όμως ανακαλύψαμε ένα βαθύτερο πάθος για θέματα υγείας και fitness. Συνειδητοποιήσαμε πως είναι ωραίο να αισθάνεσαι καλά μέσα σου. Η ωραία εμφάνιση ήταν απλά το μπόνους». Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, που πρέπει να ακουστεί. Ότι μπορεί στην αρχή αυτά τα κορίτσια να ήθελαν μόνο να χάσουν κιλά, αλλά ακολουθώντας το σωστό τρόπο, διαπίστωσαν πως το να γυμνάζεσαι και να τρως υγιεινά είναι πολύ πιο σπουδαίο από το να κατεβαίνει δυο νούμερα το παντελόνι. Ανεβάζει την ψυχολογία σου, σε κάνει να νιώθεις πλήρης. «Η αλλαγή είναι τρομακτικό πράγμα, αλλά ξέρετε τι είναι πιο τρομακτικό; Το να νιώθεις ότι έχεις κολλήσει. Να μένεις κολλημένος. […] Σήμερα συνεχίζουμε να είμαστε υπεύθυνες για την υγεία, την ευτυχία και κάθε πτυχή της ζωής μας γιατί αυτά είναι ό,τι μας έμαθε το ταξίδι αυτό».

Σήμερα πια η Gaines και η Swanson είναι fitness influencers. Φτιάχνουν βιντεάκια, προτείνουν συνταγές για υγιεινά γεύματα, ενθαρρύνουν τους followers τους και πάνω απ’ όλα είναι η ζωντανή απόδειξη πως όταν θες, μπορείς αρκεί η προσπάθεια να γίνεται για τους σωστούς λόγους. «Η πρόοδος δεν είναι ποτέ μία ευθεία. Αγκάλιασε το ταξίδι, αγάπα τις επιτυχίες και τους κόπους σου. Η αγάπη για τον εαυτό σου είναι το κλειδί».