ANGELINA JOLIE

Προς τι ο τόσος χαμός με την τελευταία εμφάνιση της Angelina Jolie χωρίς σουτιέν;

Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να δημιουργούμε ίντριγκες από το τίποτα και σε αυτό το τίποτα να στηριζόμαστε και να φτιάχνουμε ιστορίες για αγρίους. Κάτι τέτοιο συνέβη και με την τελευταία εμφάνιση της Angelina Jolie.

Η διάσημη ηθοποιός, ακτιβίστρια και πρέσβειρα του ΟΗΕ συναντήθηκε πριν δύο μέρες με τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι στο παλάτι Λάμπεθ του Λονδίνου, ώστε να συζητήσουν σχετικά με την σεξουαλική βία και το πώς θα δοθεί ένα τέλος σε αυτή. Σ’ έναν όχι απαραίτητα ιδανικό αλλά σίγουρα προοδευτικό κόσμο, η είδηση θα ήταν ακριβώς αυτή, δηλαδή ο σκοπός της συνάντησης των δύο.

Επειδή, ωστόσο, ο κόσμος που ζούμε μόνο προοδευτικός δεν είναι, τα social media ως επί το πλείστον ασχολήθηκαν με κάτι εντελώς άσχετο της ουσίας της συνάντησης: τα ρούχα που επέλεξε η Angelina Jolie να φορέσει απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο κι αυτό γιατί όπως διατείνονται οι απανταχού “προσβεβλημένοι” έως και σοκαρισμένοι από αυτή της την εμφάνιση, δεν φορούσε σουτιέν μέσα από την μπλούζα της.

Βλέπεις, το 2017, υπάρχει ακόμα μια πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου εκεί έξω που “σοκάρεται” περισσότερο στην ιδέα του γυναικείου σώματος (γιατί περί ιδέας πρόκειται) και όχι από τα ποσοστά της σεξουαλικής βίας, ας πούμε, που ήταν και το ζητούμενο στην προκειμένη. Και αυτή η ίδια μερίδα του κόσμου μπαίνει στη διαδικασία να σχολιάσει το “ατυχές styling” της Angelina Jolie, παρά το ότι αυτή η γυναίκα είναι εκεί όπως μπορεί για να βοηθήσει ανθρώπους που χρειάζονται στήριξη και κάποιους με δημόσιο βήμα να μιλήσουν για όσα εκείνοι αδυνατούν ή δεν αντέχουν να το κάνουν.

Προσβολή στον Αρχιεπίσκοπο; Το ποίμνιο, του οποίου την πίστη καθόλου δεν αμφισβητώ και υποτιμώ, θα έπρεπε να νιώθει περισσότερο προσβεβλημένο και άβολα όταν αναπαράγει σεξιστικές και αναχρονιστικές απόψεις που συμβάλλουν στη διαιώνιση της νοοτροπίας ενός επιβαλλόμενου καθωσπρεπισμού στη γυναίκα για τα πάντα, ανεξάρτητα από τα θέλω, τις ανάγκες και τις προτιμήσεις της ίδιας.

Και, εν πάση περιπτώσει, σε μια γυναίκα που έχει περάσει καρκίνο του μαστού και κατά συνέπεια προέβη και σε εγχείριση αποκατάστασης του στήθους της, το τελευταίο πράγμα που αρμόζει να σχολιάσει κανείς είναι αν θα φορέσει σουτιέν σε μια δημόσια εμφάνιση ή όχι.  Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με το στήθος της και λογαριασμό δε χρωστάει σε κανέναν.