WOMEN TODAY

Ο γιος της Alicia Keys έχει βαμμένα νύχια και ο κόσμος ζητά εξηγήσεις

Charles Sykes/Invision/AP

Από ποια ηλικία πήρες χαμπάρι ότι ο κόσμος σε κρίνει για οποιαδήποτε κίνησή σου; Πότε κατάλαβες ότι η κοινωνία μας είναι γεμάτη με ανθρώπους έτοιμους να πουν το μακρύ τους και το κοντό τους για πράγματα που δεν τους αφορούν; Θυμάσαι τη στιγμή που έκανες βίωμα τη φράση «Τι θα πει ο κόσμος;» κι άρχισες να συμβιβάζεις τα θέλω σου με αυτές τις αόριστες κατευθυντήριες γραμμές της κοινωνίας; Ο γιος της Alicia Keys, Genesis, την εξέπληξε που στα 4 του χρόνια είχε καταλάβει το παραπάνω concept. Η διαφορά όμως είναι ότι με τον τρόπο της η Alicia Keys δεν τον άφησε να συμβιβαστεί. Και έπειτα είχε ένα πολύ καλό μάθημα να δώσει σε όλους μας.

Διάβασε επίσης: Η Alicia Keys φωτογραφίζεται αμακιγιάριστη. Είναι πανέμορφη

Όλα ξεκίνησαν πριν από 10 περίπου εβδομάδες όταν η ίδια ανάρτησε μια φωτογραφία με τον Genesis και τα βαμμένα νύχια του. Πολλοί παρατήρησαν τα νύχια του 4χρονου αγοριού και μοίρασαν χωρίς φυσικά να τους ζητηθεί την άποψή τους για το μανικιούρ, το παιδάκι και τον τρόπο που τον μεγαλώνουν οι γονείς του. Η Alicia Keys άφησε τον καιρό να περάσει και αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Όχι με τρόπο εριστικό και απότομο, ούτε με δίκαιο θυμό, με αγάπη και νοιάξιμο για τον κόσμο στον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά της, έναν κόσμο στον οποίο δεν θέλει να περιορίζεται η έκφραση κανενός.

View this post on Instagram

Family time is the BEST time

A post shared by Alicia Keys (@aliciakeys) on

 

Η Alicia Keys σε ένα video διηγήθηκε πως πριν από λίγο καιρό είχε πάει μαζί με τον γιο της να κάνει μανικιούρ. «Καθόταν στην καρέκλα και λέει “θέλω ένα ουράνιο τόξο”. Οπότε είπαμε στην κυρία εκεί πως θέλει τα χρώματα του ουράνιου τόξου και τα έφερε όλα και έβαψε κάθε νύχι με διαφορετικό χρώμα. Όταν τελείωσε (o Genesis) κοίταξε και μου είπε: “Μανούλα δεν το θέλω αυτό πάνω στα νύχια μου”. Και γύρισα και του είπα: “Μα γιατί; Αφού ήσουν τόσο σίγουρος ότι το θες και ότι σου αρέσει πριν”», περιέγραψε η Alicia Keys που όπως είπε δέχθηκε από τον μικρό της γιο την απάντηση πως: «Δεν θα αρέσουν στον κόσμο». «Το πιστεύεις; Είναι 4 ετών και ήδη έχει καταλάβει την ιδέα ότι κάποιος θα τον κρίνει γιατί διάλεξε να βάλει τα χρώματα του ουράνιου τόξου στα νύχια του», σχολίασε η Alicia Keys που στην συνέχεια επέλεξε να τον καθησυχάσει. «Μα τι λες; Είναι τόσο cool. Ήσουν τόσο δημιουργικός, είχες όλη αυτή την ιδέα. Στήριξέ το, το διάλεξες, σου άρεσε, το έκανες. Ποιος νοιάζεται τι θα πει ο κόσμος;», είπε η τραγουδίστρια που μόλις συμπλήρωσε ότι πολλοί άνδρες κάνουν μανικιούρ και βάφουν τα νύχια της και ο Genesis δεν είναι ο μόνος που το κάνει, είδε τον γιο της να αισθάνεται αμέσως καλύτερα.

 

«Με έκανε να σκεφτώ όλο αυτό πόσο κρινόμαστε όλη την ώρα. Ο τρόπος που το βλέπω εγώ είναι ότι, υπάρχουν αρσενικές και θηλυκές δυνάμεις μέσα σε όλους μας, τελεία. Με ανησυχεί που δεν μπορούμε απλώς να εξερευνήσουμε αυτές τις διαφορετικές πλευρές μας, αυτές τις διαφορετικές ενέργειες μέσα μας. Ακόμη κι εγώ αρκετές φορές εκφράζω την αρσενική μου ενέργεια και είναι κάτι που συμβαίνει φυσικά. Και πάντα, αν συμβεί, υπάρχουν επικριτικά σχόλια και στερεότυπα και τόση αρνητική ενέργεια», είπε η Αlicia Keys. «Θα έπρεπε να μπορούμε να εξερευνούμε και να εκφράζουμε τις αρσενικές και θηλυκές μας ενέργειες με όποιον τρόπο θέλουμε» κατέληξε η τραγουδίστρια που στο ξεκίνημά της αλλά και μέχρι σήμερα συχνά γίνεται αντικείμενο αρνητικής κριτικής για το look της, το γεγονός ότι δεν συμπαθεί το make up και δηλώνει οπαδός του κινήματος “make up free”. Η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της ότι στο ξεκίνημά της άκουγε σχόλια για εκείνη που έλεγαν: «Είναι πολύ σκληρή, φέρεται σαν αγόρι, πρέπει να είναι γκέι, θα έπρεπε να είναι πιο θηλυκή».

Η Alicia, που αφιερώνει καθημερινά χρόνο στον διαλογισμό, έδωσε τη δική της μάχη μέχρι να μπορέσει να αποτινάξει από πάνω της όλες τις ταμπέλες που ο κόσμος της είχε κολλήσει. Και είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τις ταμπέλες αυτές να επηρεάσουν τον γιο της όπως για χρόνια επηρέαζαν την ίδια. «Λιγότερες ταμπέλες, περισσότερη έκφραση» έγραψε σχολιάζοντας το video που ανάρτησε. Μακάρι, θα συμπληρώσουμε εμείς.

 

Κεντρική φωτογραφία: Charles Sykes/Invision/AP