VOGUE

H Adwoa Aboah είναι η γυναίκα που πρέπει να γνωρίσεις σήμερα

Αν βλέποντας το όνομα στον τίτλο αναρωτήθηκες μήπως πρόκειται για κάποιο λάθος ή αναγραμματισμό, καλά κάνεις και διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Η Adwoa Aboah βραβεύτηκε στα British Fashion Awards ως Mοντέλο της Xρονιάς και σίγουρα δεν είναι μόνο τα catwalks, αλλά ούτε και η συγκλονιστική της εμφάνιση που της χάρισαν το βραβείο αυτό.

Η Adwoa Aboah (προφέρεται Αντόα Αμπόα, ανάλογα βέβαια και με την γεωγραφική σου θέση), είναι 25 ετών και το 2017 ήταν σίγουρα η χρονιά της. Πέρα από το ότι έκανε το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue με τον νέο διευθυντή του περιοδικού, Edward Enninful, σηματοδοτώντας την νέα εποχή της έκδοσης, πόζαρε για το ημερολόγιο της Pirelli, περπάτησε σε αμέτρητα fashion shows, και εμφανίστηκε στις διαφημιστικές καμπάνιες brands όπως Marc Jacobs Beauty, John Hardy, και H&M.

 

Το ίδιο βραβείο έχουν κερδίσει και άλλες βρετανίδες όπως  Kate Moss, Cara Delevingne, Agyness Deyn, Jourdan Dunn, και Edie Campbell, ενώ η Gigi Hadid πέρσι έγινε η πρώτη Αμερικανή που πήρε τον τίτλο. Φέτος, η Adwoa “νίκησε” το δίδυμο Bella-Gigi Hadid, αλλά και την Kaia Gerber.

Οι γονείς της Adwoa, αλλά και η αδερφή της, εργάζονται επίσης στον χώρο της μόδας. Η ίδια εκτός από μοντέλο είναι και ακτιβίστρια. Έχει ιδρύσει έναν οργανισμό για τις νέες γυναίκες, το Gurls Talk, έναν χώρο όπου οι γυναίκες και τα κορίτσια μπορούν να μιλούν για οτιδήποτε θέλουν, χωρίς περιορισμούς. 

 

Η Adwoa έχει μιλήσει ανοιχτά για τους προσωπικούς της δαίμονες, την μάχη της με την κατάθλιψη, αλλά και τον εθισμό της με τα ναρκωτικά. Τον Οκτώβρη του 2015, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και είναι γενικότερα ένα σημαντικό παράδειγμα του πόσο σπουδαίο είναι να ξεπερνάς τελικά τις σκοτεινές περιόδους του εαυτού σου.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείς να δεις ίσως μια από τις πιο εξομολογητικές της συνεντεύξεις.

 

Κεντρική φωτογραφία: Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP