BEAUTY TRENDS

Chanel: 10 hair looks για την επόμενη άνοιξη ή και για το επόμενο ραντεβού σου στο κομμωτήριο

Imaxtree

«Ο Κarl Lagerfeld συνήθιζε να φωτογραφίζει μόνος του τις καμπάνιες του οίκου Chanel. Σήμερα, καλώ τους φωτογράφους. Μου αρέσει ο τρόπος που «βλέπουν» τον οίκο. Είναι υποστηρικτικός και με εμπνέει» σχολίασε στα notes του show η Creative Director Virginie Viard, η οποία μέσα από τη Spring 2022 συλλογή του οίκου Chanel, που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, αποτίνει φόρο τιμής στις iconic επιδείξεις μόδας του Karl Lagerfeld στα ’80s.

Η Virginie Viard ήθελε να «επαναφέρει» τα vibes, την κουλτούρα και όλη αυτή την ενέργεια που είχαν τα runways στη δεκαετία του ’80, τόσο μέσα τα ρούχα της συλλογής έως και την ατμόσφαιρα, με τα φλας των φωτογράφων να αστράφτουν συνεχώς κάτω από την πασαρέλα και τα κατάφερε. Ένα love letter στον Karl Lagerfeld και τις δημιουργικές στιγμές που έζησαν μαζί.

Το show ξεκίνησε με κλασικά high-cut ολόσωμα μαγιό που θύμιζαν τις συλλογές του Karl Lagerfeld τη δεκαετία του 1980 και ακολούθησαν πιο ανοιξιάτικα outfits με φορέματα, μακριές φούστες, bikini tops, ψηλόμεσα σορτς, ενώ δεν έλειπαν και οι iconic σιλουέτες Chanel με A-line φούστες και button-up tops. Από την άλλη πλευρά, τα beauty looks των μοντέλων κινήθηκαν σε μία less is more φιλοσοφία.

Αποφεύγοντας την εκκεντρικότητα των signature beauty trends στα 80s, το μακιγιάζ και τα hair looks των μοντέλων ήταν απλά, κομψά, θηλυκά, πιστά στην ιδιοσυγκρασία του οίκου. Τα μάτια των μοντέλων τονίστηκαν με το μολύβι ματιών ενώ στα μαλλιά οι προτάσεις για την επόμενη άνοιξη ήταν αρκετές, αποδεικνύοντας στην πράξη πως η τάση του individuality (διαφορετικότητας) είναι κυρίαρχη. Παρακάτω λοιπόν, συγκεντρώσαμε 10 hair looks που ξεχωρίσαμε από το show του οίκου Chanel για την Άνοιξη 2022.

10 hair looks που ξεχωρίσαμε από το show του οίκου Chanel για την Άνοιξη 2022

Γαλλικό κοντό ίσιο καρέ με χωρίστρα στη μέση

Κοντό καρέ με αφέλειες που καλύπτουν όλο το μέτωπο

[email protected]

Μακριά μαλλιά χωρίς έντονο layering και χωρίστρα στη μέση

[email protected]

Μακρύ καρέ με αφέλειες

[email protected]

Μακριά μαλλιά με χωρίστρα στο πλάι

[email protected]

Curly lob με αφέλειες

[email protected]

Pixie Cut

[email protected]

Pixie Cut με χωρίστρα στο πλάι

[email protected]

Hair accessories

 

Natural Hair

[email protected]