CELEBRITIES

Καλλίδης, Μελέτη, Ουγγαρέζος, Κορινθίου και Ηλιάκη θυμούνται μαζί μας τα δικά τους “Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς”

Σάββατο 7.30 το απόγευμα, έτος 1990, κανάλι Mega. Αν ήσουν στην προεφηβεία ή στην εφηβεία σου εκείνη τη χρονιά, τότε ξέρεις καλά τι σημαίνει η παραπάνω πρόταση. Το καθιερωμένο εβδομαδιαίο ραντεβού της γενιάς μας μπροστά στην τηλεόραση δινόταν αρχικά εκείνη την ώρα και μέρα (και αργότερα σε άλλες μέρες και ζώνες προβολής), αφού όλοι θέλαμε να μάθουμε τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του κόσμου, στην Αμερική και συγκεκριμένα στο ηλιόλουστο Los Angeles και την προνομιούχα γειτονιά του Beverly Hills.

Διάβασε κι αυτό: Το sneak peak της επιστροφής του Μπέβερλι Χιλς σε μεταφέρει απευθείας στην εφηβεία σου

Εκεί οι έφηβοι οδηγούσαν κάμπριο, όταν εμείς το πολύ να κάναμε ποδήλατο, έκαναν πάρτι σε χλιδάτα σπίτια χωρίς τους γονείς στην κουζίνα ή το μπαλκόνι, δούλευαν σε σχολικές εφημερίδες και σε καφετέριες – στέκια για όλη την παρέα, όταν εμείς βοηθούσαμε στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ερωτεύονταν, τα έφτιαχναν και χώριζαν με τρόπους πιο ρομαντικούς από το να ανταλλάζουν χαρτάκια την ώρα του μαθήματος, όπως κάναμε εμείς. Παρακολουθούσαμε μια παρέα από αγόρια και κορίτσια που έκαναν την εφηβεία να μοιάζει με λουξ παράδεισο και τις σχέσεις πραγματικά σοβαρή υπόθεση. Την παρέα της σειράς «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς». H σειρά, που προβλήθηκε ξανά από τον Alpha το 2008, σημάδεψε πολλούς ανάμεσά μας, τους έκανε να διαλέξουν στρατόπεδα, να πιστέψουν στη φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών και στο happy end του αληθινού έρωτα. Κι αυτό δεν το λες και λίγο.

Η σειρά σήμερα κάνει reboot στο Αμερικανικό κανάλι FOX, ενώ στην Ελλάδα θα έρθει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αποκλειστικά από το FOX Life. Σχεδόν όλο το βασικό καστ πλην του Dylan, δηλαδή του Luke Perry που πέθανε πριν από λίγους μήνες βυθίζοντας τις αλλοτινές εφηβικές καρδιές μας σε θλίψη, θα επιστρέψει για το “BH 90210”, όπως ονομάζεται η νέα σειρά. Εκεί, εκτός από τους γνωστούς μας ήρωες, θα υποδύονται τους αληθινούς εαυτούς τους σε μία εκδοχή του χαρακτήρα τους λίγο πιο έντονη και εξεζητημένη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Θα παρακολουθούμε δηλαδή, από Σεπτέμβρη, μια σειρά μέσα στη σειρά που φέρνει ξανά κοντά τους Jason Prestley (Brandon), τη Shannen Doherty (Brenda), τη Jenny Garth (Kelly), τον Ian Ziering (Steve), τον Brian Austin Green (David), την Torri Spelling  (Donna) και την Gabrielle Carteris (Andrea) μαζί. Πάντως, να σε ενημερώσω ότι η απουσία του Luke Perry δεν επηρεάζει σε κάτι το σενάριο του reboot της σειράς, αφού εξαρχής δεν είχε συμφωνήσει να συμμετέχει, καθώς έπαιζε μέχρι την τελευταία στιγμή της σύντομης ζωής του στη σειρά Riverdale.

 

Ενόψει της σημερινής πρεμιέρας της σειράς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (που τόσο έγινε και δική μας γειτονιά για δέκα χρόνια), ζητήσαμε από πέντε διάσημους Έλληνες, που αγάπησαν εξίσου τη σειρά, να μας πουν τι θυμούνται από αυτήν και από την περίοδο της ζωής τους την οποία την παρακολουθούσαν, αλλά και πώς αυτή τους επηρέασε, είτε στο στιλ τους είτε στον τρόπο που αντιλαμβάνονταν τη ζωή.

Διάβασε επίσης: 12 facts για το ‘Beverly Hills 90210’: H 30χρονη έφηβη και το φινάλε-σκάνδαλο

Ο Βασίλης Καλλίδης, που πρόσφατα έγινε είδηση για το γεγονός ότι μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή της σειράς με τον Ian Ziering, («Προκάλεσα όλο αυτό το σάλο με τον Steve που μου απάντησε “Thanks”, που να μου έγραφε και περισσότερο από μία λέξεις. Όπως μου είπε μια φίλη μου αν είχε πει “Thank you” θα είχα γίνει πρώτη είδηση στο κεντρικό δελτίο των 8.00», θα σχολιάσει γελώντας), ο Δημήτρης Ουγγαρέζος που έκανε εργασία για το Beverly Hills στο Πανεπιστήμιο, η Ελεονώρα Μελέτη που είχε αρχίσει να πειραματίζεται με τα μαλλιά της βλέποντας τη σειρά, η Μαρία Ηλιάκη που αγαπούσε το στυλ των 90’s μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων της και η Μαρία Κορινθίου (#team Brenda με πάθος) που αργότερα ζώντας στην Αμερική διαπίστωσε πόσες αλήθειες βρίσκονταν στο Beverly Hills σε σχέση με τη ζωή εκεί, μας μιλούν για τα «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» των αναμνήσεών τους.

 

Βασίλης Καλλίδης

 

Αυτό που έχω να πω για το Beverly Hills είναι όχι ότι το έβλεπα απλά, κόντεψα να μείνω στην ίδια χρονιά στο Ελληογαλλικό σχολείο που πήγαινα γιατί έπαιζε την ίδια ώρα με τα γαλλικά μου και δεν πάτησα ποτέ στο μάθημα.

Αυτό που θυμάμαι με νοσταλγία ήταν η φιλία αυτών των παιδιών που ήταν κάτι που με είχε αγγίξει πολύ, και το αστείο που μου έχει μείνει είναι που η μητέρα των πρωταγωνιστών, η κα Walsh έφτιαχνε πάντα κάτι γιγαντιαία πρωινά στα παιδιά της και αναρωτιόμουν μόνιμα: “Μα καλά ποιος τα τρώει όλα αυτά εκείνη την ώρα που βιάζονται όλοι;”.

Το στυλ μου δεν το επηρέασε τόσο αυτή η σειρά όσο τα videoclip που έβλεπα. Αυτό που περισσότερο σκεφτόμουν από τη σειρά ήταν οι διαφορετικοί χαρακτήρες που είχε. Πολλές φορές και αργότερα, έφερνα στο μυαλό μου αυτή την παρέα που είχε και τον πονηρό της, και το καλό παιδί που διάβαζε, και τον επαναστάτη, και τον αστείο, και πόσα ακόμα.

Προσπαθούσα από τότε κι ακόμα και σήμερα προσπαθώ να αποφασίσω ποιος χαρακτήρας ήθελα να είμαι εγώ.

Ήθελα να είμαι το καλό παιδί ή ο επαναστάτης κωλόπαιδο; Ακόμα δεν έχω αποφασίσει, ενώ σε άλλα πράγματα απλά στη ζωή μου είμαι τόσο αποφασιστικός, σε αυτό δεν μπορώ να πάρω απόφαση. Και γι’ αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι απέγιναν εκείνοι οι τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες. Κι όπως λέμε στην παρέα μου, να δούμε τελικά εκείνη η Andrea που διάβαζε πολύ κατάφερε κάτι καλύτερο στη ζωή της;

 

Ελεονώρα Μελέτη

 

Θυμάμαι ότι έπαιζε Πέμπτη βράδυ και πηγαίναμε Λύκειο και μόνο δύο πράγματα βλέπαμε φανατικά: Μπέβερλι Χιλς και Παπακαλιάτη. Εννοείται τα συζητούσαμε την επόμενη ημέρα στο σχολείο. Επίσης αυτό που θυμάμαι με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι μας επηρέαζε πάρα πολύ στυλιστικά. Εγώ είχα ακολουθήσει φανατικά όλες τις στυλιστικές αλλαγές που έκανε η Kelly στα μαλλιά της. Τα είχα κάνει όλα τα κουρέματα της.

Δεν ήμουν ξεκάθαρα με το μέρος ενός χαρακτήρα ή με ένα ζευγάρι που ήθελα να καταλήξει μαζί, αυτό άλλαζε με την υπόθεση.

Μία συμπαθούσα τη μία, μία έκανε κάτι ο άλλος και μου την έδινε, έτσι πήγαινε αυτό. Αλλά στυλιστικά σε ό,τι αφορά τα μαλλιά επηρεαζόμουν ξεκάθαρα από την Kelly.

Σίγουρα δεν ένιωθα ότι στην Ελλάδα η ζωή μας ήταν ίδια. Για αρχή εμείς δεν πηγαίναμε στο σχολείο με το αυτοκίνητο, ενώ εκείνοι οδηγούσαν για να πάνε σχολείο και μας φαινόταν ότι η εφηβεία στην Αμερική ήταν κάτι σούπερ. Επίσης εκείνοι ήταν ζευγάρια από πολύ μικροί, εμείς δεν ήμαστε έτσι εδώ και δεν είναι ότι οι δικοί μου ήταν πολύ αυστηροί ή συντηρητικοί, απλά ήταν άλλες οι εποχές. Εκεί με το που πήγαιναν Λύκειο είχαν σχέσεις σοβαρές. Θα τα διαβάζουν τώρα και θα λένε “καλά Ελεονώρα, πλάκα μας κάνεις;”, όμως είναι αλήθεια ότι σε εκείνες τις εποχές η εφηβεία μας ήταν πολύ διαφορετική από ότι σήμερα, κι ο κόσμος του Μπέβερλι Χιλς ήταν μια εντελώς αλλιώτικη εφηβεία.

Μερικά από τα hairlook της Kelly θα τα δεις παρακάτω

 

Μαρία Κορινθίου

 

Θυμάμαι τη σειρά και μαζί τα παιδικά μου χρόνια. Πήγαινα τότε στο γυμνάσιο και θυμάμαι να τρέχω στο σπίτι για να προλάβω να δω τη σειρά. Είχα έρωτα τότε με τον Dylan εννοείται, αλλά και με τον David. Ο Dylan όμως μου άρεσε πιο πολύ γιατί ήταν ο ζόρικος (γελάει).

Δεν με επηρέασε στο στιλ μου. Ποτέ και τίποτα δε με επηρέαζε σε αυτο το κομμάτι. Μάλλον ήμουν σταθερό παιδί, μου φαίνεται και κάπως περίεργο. Μπορεί να θαύμαζα κάτι, αλλά ως εκεί. Το μόνο που θυμάμαι να με επηρέασε μικρή στο στιλ, αλλά δεν είχε σχέση με το Μπέβερλι Χιλς ήταν η «Αναστασία». Είχα πάθει έρωτα, είχα πρήξει τη μαμά μου να κάνω τρύπα στη μύτη, ακόμα δεν είχα βγει από το αυγό, επειδή είχε η Μυρτώ Αλικάκη.

Μετά που πήγα στην Αμερική είδα ότι όντως αυτά που βλέπαμε στο Μπέβερλι Χιλς, ίσχυαν.

Τα παιδιά εκεί οδηγούσαν από 16 ετών, βέβαια με συνοδεία κάποιου ενήλικου ως τα 18, αλλά σε γενικές γραμμές αυτός ο τρόπος ζωής, αυτή η ποιότητα ζωής ισχύει στην Αμερική και ειδικά στο Los Angeles.

Φυσικά ήμουν με τη Brenda, γιατί η Brenda ήταν ο μεγάλος έρωτας του Dylan, εκείνη τον αγαπούσε, και μετά η Kelly ήρθε και μπλέχτηκε ανάμεσά τους. Με την Brenda και τον Dylan παιδευόμασταν τόσα χρόνια και μετά έρχεται η Kelly και μπαίνει στη μέση. Ε, όχι, δεν ήταν καλή φίλη όλα κι όλα(γελάει).

 

Δημήτρης Ουγγαρέζος

 

Ήμουν άρρωστος με το Μπέβερλι Χιλς. Είχε ξεκινήσει Σάββατο 7.30 το απόγευμα στο Mega και το βλέπαμε όλοι. Όλη η γειτονιά ήταν έρημη γιατί περιμέναμε να δούμε τα επεισόδια. Ήταν περίεργο γιατί το έβλεπαν και τα αγόρια. Είχαμε ταυτιστεί όλοι και είχαμε χωριστεί στα παιδιά που ήταν Dylan, που ήταν οι πιο ατίθασοι και στα άλλα που ήταν πιο καθωσπρέπει και πήγαιναν βάση των κανόνων, οι “πρόσκοποι” που λέμε, που ήταν Brandon κι εγώ ήμουν από αυτή την πλευρά. Θυμάμαι να ταυτίζομαι, θυμάμαι να περιμένω πως και πως το Σάββατο να ξεκινήσει, το ίδιο και μετά που πήγε Τρίτη βράδυ και φυσικά σκηνές της σειράς. Θυμάμαι, την επιστροφή του Dylan που άνοιξε η πόρτα και ανατριχιάσαμε όλοι με το βλέμμα του, θυμάμαι τον θάνατο της γυναίκας του της Antonia που πέθανε στα χέρια του, τον πατέρα του που είχε ανατιναχτεί και δεν πέθανε φυσικά όπως μάθαμε μετά αλλά είχε μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, θυμάμαι τις κοπέλες που φανταζόμουν ότι θα είχα εγώ, πώς θα ήθελα να είναι και ήταν τα πρότυπα τους μέσα στο Beverly Hills. Εμένα δε μου άρεσε τόσο η Kelly αλλά ένας άλλος χαρακτήρας, η Emily Valentine, μία λίγο τρελούλα που είχε ο Brandon.

Εννοείται ότι με επηρέασε το «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς». Καταρχάς στο ντύσιμό μου, φορούσα πουκάμισο κουμπωμένο μέχρι ψηλά κι από μέσα T- shirt όπως ο Brandon. Προσπαθούσα επίσης να κάνω τη φράντζα του Brandon χωρίς αποτέλεσμα γιατί είχα σγουρό μαλλί και δεν καθόταν με τίποτα.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο που αντιμετώπιζα τα πράγματα, μπορεί να ακούγεται βαρύγδουπο αλλά βρήκα τη φάση μου μέσα σε αυτή τη σειρά, και ακόμα και τώρα προσπαθώ να διεκδικώ αυτό που θεωρώ δίκαιο, για τον εαυτό μου αλλά και για τους άλλους.

Προσπαθώ να διορθώσω κάτι που βλέπω λάθος ή όταν θίγεται ο άλλος να τον υπερασπιστώ. Δεν μπορώ να πω ότι με διαπαιδαγώγησε αυτή η σειρά αλλά σίγουρα βρήκα σε αυτή την εκδοχή ότι μπορούν να γίνουν κι έτσι τα πράγματα. Σκεφτόμουν ότι εφόσον κι εμένα μου συμβαίνει αυτό κι αυτό, θα το κάνω έτσι, όπως ο Brandon. Είδα ότι είναι κάτι εφαρμόσιμο δηλαδή, είχα ένα πρότυπο να μου λέει πώς να κάνω τα πράγματα. Και σίγουρα με επηρέασε και ως προς το αντίθετο, είδα ότι δεν θέλω να είμαι ο ατίθασος, ο αντιδραστικός, ο τα παίζω όλα για όλα. Και ταυτίστηκα με τον Brandon δηλαδή και διαχωρίστηκα από τον Dylan, ο οποίος ήταν καλό παιδί κι αυτός αλλά είχε άλλο τρόπο να αντιμετωπίζει τα πράγματα.

Το Μπέβερλι Χιλς με ακολούθησε και μετά την παιδική και εφηβική μου ηλικια. Στο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στο μάθημα της Ραδιοτηλεοπτικής Παραγωγής, χωριζόμασταν σε εικοσάδες και κάναμε μία παραγωγή, άλλος τη σκηνοθεσία, άλλος το σενάριο κλπ. Εμείς είχαμε κάνει ένα κομμάτι από το Μπέβερλι Χιλς. Ήταν καλή η εργασία.

Εννοείται ότι θα δω το καινούργιο, έτσι για το τιμής ένεκεν, αν και θα ξενερώσω που δεν θα είναι ο Dylan, για όλους μας θα είναι περίεργο, αλλά θα το δω.

 

Μαρία Ηλιάκη

 

To παρακολουθούσα το Μπέβερλι Χιλς. Δε θυμάμαι σε ποια τάξη πήγαινα τότε, αυτά σαν όνειρο τα θυμάμαι όλα. Ήμουν από τα κορίτσια που τους άρεσε ο Dylan γιατί ήταν έτσι λίγο πιο αλήτης σε σχέση με τον Brandon που ήταν λίγο φλώρος και θυμάμαι πολύ έντονα ότι είχα τρελαθεί με την Kelly. Την παρακολουθούσα έτσι όπως βαφόταν, όπως ντυνόταν, πώς έκανε τα μαλλιά της (γιατί άλλαζε και συνέχεια κουρέματα εκείνη). Μου άρεσε πολύ αυτό.

Ήταν πολύ στη μόδα τότε τα 90’s τα ψηλόμεσα, φαρδιά τζιν. Τα έβλεπα εκεί και είχα πάθει πώρωση, τα φορούσα κι εγώ.

Οι αγαπημένοι μου ήρωες ήταν η Kelly με τον Dylan, για κάποιο λόγο αυτοί μου άρεσαν. Με τον Dylan εντάξει, ήταν γι’ αυτά τα χρόνια μόνο το κόλλημα με τα λίγο πιο «κακά παιδιά», ευτυχώς μετά το ξεπέρασα αυτό το θέμα.

Μια γεύση για τη μόδα της εποχής έπαιρνες ήδη από τους τίτλους αρχής.

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency