CELEBRITIES

Χρήστος Δάντης: “Όταν μου χώσεις εσύ ένα μπάτσο, δεν μπορώ να μη σου χώσω κι εγώ δύο”

ndp

Τα σχόλια καλλιτεχνών για την πρόσφατη κυκλοφορία του τραγουδιού του «Κ@@@@@@α όλα σε μισώ» κλήθηκε να σχολιάσει στο Happy Day ο Χρήστος Δάντης. Με αφορμή το νέο του τραγούδι «Με έχω ικανό» ο τραγουδιστής μίλησε, ξέσπασε και απέδειξε ότι είναι ικανός για ακόμα περισσότερη υβρεολογία.

Το επίμαχο τραγούδι κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες προκαλώντας πολλά σχόλια, αισθήματα ντροπής και αισθήματα οργής κι αν σου θυμίσουμε το ρεφρέν θα καταλάβεις γιατί. «Καργιόλα σε μισώ να το ξέρεις, σου αξίζει μόνο να υποφέρεις» έγραφε ο Νίκος Σαρρής και τραγουδούσε ο Χρήστος Δάντης μαζί με κάποιους εξίσου πράους και μειλίχιους στίχους όπως «στιλέτο και κουκούλα» και «μπουκάλι και βενζίνη». Η κριτική δριμεία ακόμα και από πρώην συνεργάτιδες του Χρήστου Δάντη όπως η Σοφία Βόσσου που έγραψε στο Facebook: «Πόσο θλίβομαι όταν βλέπω καλλιτέχνες που αγαπώ και σπουδαίες φωνές σαν του Χρήστου Δάντη να καταντάνε έτσι. Ντροπή πια, δεν είναι αυτή η Ελλάδα. Όχι όχι, ντροπή».

Η δημοσιογράφος λοιπόν της εκπομπής τον ρώτησε: «Για το συγκεκριμένο τραγούδι ακούστηκαν πολλά και από παλιές φίλες, όπως η κ. Βόσσου, εσείς τι θέση παίρνετε;» κι ο Χρήστος Δάντης ξεκίνησε το ξέσπασμά του.

«Όσον αφορά στη μουσική, άποψη έχουν όσοι δεν γνωρίζουν που πέφτει το «ντο», αποτυχημένοι και κάποιες γριές αμαρτωλές, οι οποίες έχουν αγιάσει επειδή γέρασαν. Όταν κάθεσαι και το παίζεις μεγάλος καλλιτέχνης και ιστορικός και ότι δεδομένου ενός ρεπερτορίου δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου ούτε εσύ ο ίδιος να τραγουδήσει κάποια άλλα πράγματα που απαιτεί το κοινό να ακούσει, εκεί έχεις χάσει το παιχνίδι. Υπό αυτή την έννοια μεγάλος καλλιτέχνης δεν θα γίνω ποτέ. Εγώ δεν θα μείνω ποτέ στην απέναντι πλευρά που κουνάει το δάχτυλο στους ανθρώπους. Προτιμώ να μου κουνάνε το δάχτυλο οι παλιατζούρες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έκραξαν, οι μισοί έχουν κάνει χειρότερα πράγματα στο παρελθόν που αφορούν στη μουσική και οι άλλοι μισοί θα ήθελαν να είναι λουλουδαρπάχτρες και δεν έγιναν ποτέ», είπε ο καλλιτέχνης.

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην κριτική της Sunny Μπαλτζή η οποία αφού έγραψε τα δημόσια σχόλια της στα social media τον κάλεσε με διάθεση συμφιλίωσης στην ραδιοφωνική της εκπομπή. Η ίδια είχε γράψει τότε στο Facebook: «Αγαπημένε μου Χρήστο δεν τίθεται θέμα συντηρητισμού… ίσα ίσα το βρίσκω κλισέ και ανέμπνευστο. Δεν είναι ούτε η σκληρότητα της λέξης “κ@ρ@@λ@” που ίσως θα ήταν ιδανική κάτω από ειδικές συνθήκες … (έμπνευση το λένε) . Η εικόνα του κλιπ θλιβερή, μουσικά ασχολίαστο…. Δεν θέλω να σε πληγώσω γιατί σε αγαπώ. Θέλω να επιστρέψεις…. Να φορέσεις έστω ένα “παλιό παλτό” στην αντιαισθητική γύμνια…. Δεν το αξίζεις αυτό. Ούτε και ο κόσμος που σε αγάπησε. Μην μετρήσεις τα views σε παρακαλώ επειδή θα είναι μόνο από περιέργεια. Θα σε περιμένω μαζί με τις τελευταίες ρομαντικές…. κ@ρ@@λ@ς». Υπενθυμίζουμε ότι η Sunny Μπαλτζή είχε υπογράψει μαζί με τον Λάκη Παπαδόπουλο μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Χρήστου Δάντη, το τραγούδι «Το παλιό μου παλτό».

«Η διάθεση της Sunny Μπαλτζή ήταν να είναι ευγενική, δεν ήταν η δική μου όμως. Γιατί όταν μου επιτίθεται κάποιος, εγώ αντεπιτίθεμαι και δεν μπορώ όταν μου χώσεις εσύ ένα μπάτσο να μη σου χώσω κι εγώ δύο. Για μένα ήταν ένα τσίρκο αυτό το πράγμα γιατί δεν μπορείς να εκφράζεις τις απόψεις σου για έναν άνθρωπο με τον οποίο συνυπήρξες δημιουργικά στο παρελθόν δημοσίως και μετά να τον καλείς στην εκπομπή σου να τα βρείτε», σχολίασε ο Χρήστος Δάντης. Ωστόσο στην εκπομπή είχε πάει. Κι ας τσακώθηκαν στο break της.

Όλοι οι καλλιτέχνες μιλούν για την αξία της κριτικής όταν αυτή δεν είναι κακοπροαίρετη, όταν αυτή γίνεται για να εξελίξει τον καλλιτέχνη. Όπως όμως φαίνεται από τα παραπάνω, ο Χρήστος Δάντης δεν συμμερίζεται αυτές τις απόψεις. Ούτε αδιαφορεί. Απλά την αντιλαμβάνεται ως μπάτσο που θα πρέπει να ανταποδώσει εις διπλούν.

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency