CELEBRITIES

Υπόθεση Woody Allen: με ποιου το μέρος είσαι;

Για πρώτη φορά ο Woody Allen έσπασε τη σιωπή του και αποφάσισε να σχολιάσει το "σκάνδαλο Dylan Farrow", που επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από πρόσφατη επιστολή της Dylan, σύμφωνα με την οποία ο διάσημος σκηνοθέτης την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν μόνο 7 ετών.

Πριν από εικοσιδύο χρόνια, όταν άκουσα για πρώτη φορά πως η Mia Farrow με κατηγορούσε για κακοποίηση παιδιού, το βρήκα τόσο χυδαίο και γελοίο που αποφάσισα να μην ξανασχοληθώ καν. Είχαμε μόλις χωρίσει, σε πολύ άσχημες συνθήκες, μισούσαμε ο ένας τον άλλον και στο εκκρεμούσε και το θέμα της κηδεμονίας, πράγμα που δημιουργούσε ακόμα περισσότερη ένταση.

Για μένα ήταν τόσο ξεκάθαρο ότι με όλες αυτές τις ψευδείς κατηγορίες προσπαθούσε σαφώς να με δυσφημίσει, που δεν απευθύνθηκα καν σε δικηγόρο για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Νόμιζα ο αφελής πως οποιοδήποτε δικαστήριο θα απέσυρε τις κατηγορίες, αφού φυσικά και δεν είχα κακοποιήσει την Dylan και οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα διέκρινε την απάτη. Εξάλλου, ήμουν ένας 56χρονος άνδρας που ποτέ άλλοτε δεν είχε κατηγορηθεί για παιδεραστία.

Η Mia επέμενε ότι είχα κακοποιήσει τη Dylan και ήθελε να την πάει στο γιατρό για εξέταση. Η Dylan είπε στο γιατρό ότι δεν την είχα πειράξει. Κι ύστερα, η Mia την πήγε μια βόλτα για παγωτό κι όταν επέστρεψαν, η μικρή είχε αλλάξει την ιστορία της.

Την προηγούμενη εβδομάδα μία γυναίκα ονόματι Stacey Nelkin, με την οποία είχα δεσμό πολλά πολλά χρόνια πριν, αποκάλυψε στον Τύπο πως όταν είχε ξεκινήσει η δικαστική διαμάχη μας με τη Mia για την κηδεμονία των παιδιών πριν από 21 χρόνια,  η Mia την είχε προσεγγίσει και της είχε ζητήσει να καταθέσει ότι όταν βγαίναμε εκείνη ήταν ανήλικη, κάτι που δεν ήταν αλήθεια. Η Stacey αρνήθηκε. Αναφέρω αυτή την ιστορία για να καταλαβαίνουμε όλοι για τι χαρακτήρα μιλάμε.

Αυτά και άλλα πολλά, έγραψε ο 78χρονος σκηνοθέτης και ηθοποιός σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε στους New York Times της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου.

Αυτή η επιστολή είναι η τελευταία μου λέξη σχετικά μ’ αυτό το ζήτημα και κανείς άλλος στο εξής δεν θα μιλήσει εκ μέρους μου για το θέμα, ούτε θα απαντήσει σε σχόλια, ανεξαρτήτως από ποιον προέρχονται. Αρκετοί άνθρωποι έχουν πληγωθεί.

Τελικά, ποιον να πιστέψει κανείς;