CELEBRITIES

Βίκυ Γεροθόδωρου: “Οφείλω την καριέρα μου στον Αντώνη Βαρδή”

NDP Photo Agency

Σε μια εποχή που το ελληνικό τραγούδι, μαζί με άλλους τομείς της ελληνικής κοινωνίας, βιώνει μια κρίση αξιών και όχι οικονομική, η στιχουργός Βίκυ Γεροθόδωρου μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί στις 10» για τις συνεργασίες που θυμάται με τρυφερότητα, την συνεργασίας με την κόρη της, την Eurovision και την ευχή να γίνει στροφή σε πιο ποιοτικά μουσικά μονοπάτια.

Η στιχουργός αναφέρθηκε αρχικά στη σχέση της με την κόρη της Νικόλ, που είναι τραγουδίστρια. Η κόρη της στιχουργού και του παλαίμαχου του ποδοσφαίρου Δημήτρη Σαραβάκου ασχολείται με τη μουσική και η μητέρα της μοιάζει να την θαυμάζει.

Η Βίκυ Γεροθόδωρου θυμάται πως στο παρελθόν έχει δώσει και εκείνη στίχους για υποψήφιο τραγούδι για τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Το κομμάτι που υπέγραφε ο Δημήτρης Κοντόπουλος και ερμήνευσε ο Κώστας Μαρτάκης, δεν είχε επιλεγεί στον ελληνικό τελικό, με την Καλομοίρα να εκπροσωπεί τελικά την χώρα μας. «Δεν είναι όνειρο της ζωής μου να γράψω για τη Eurovision, αλλά γενικά μου αρέσει να είμαι ενεργή και να γράφω» σημειώνει για εκείνη την εμπειρία.

Σε κάθε περίπτωση, η στιχουργός αναγνωρίζει πως υπάρχει μια σημαντική κάμψη στα καλλιτεχνικά πράγματα, ειδικά στο τραγούδι και σημειώνει: «Θέλω να πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε και εύχομαι να περάσουμε στο πιο ποιοτικό, όπως παλιότερα με τους συνθέτες όπως ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Λοΐζος». Αν και θεωρεί ότι ο πιο σημαντικός καλλιτέχνης στην Ελλάδα είναι ο Γιώργος Νταλάρας, δεν μπορεί να μην ευγνωμονεί τον Αντώνη Βαρδή.

Ο συνθέτης και ερμηνευτής την είχε εμπιστευτεί στα πρώτα της βήματα και όπως λέει, του οφείλει την καριέρα της.

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency