CELEBRITIES

Η πρωτιά που θα κατακτήσει η πριγκίπισσα Charlotte αν η Kate Middleton γεννήσει αγόρι

ASSOCIATED PRESS

Δεν χρειάζεται να βλέπεις The Crown ή να παρακολουθείς φανατικά κάθε βήμα της βασιλικής οικογένειας για να γνωρίζεις πάνω-κάτω ποιος θα διαδεχθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ όταν αποσυρθεί από τα καθήκοντά της.

Με πολύ απλά λόγια και για να σε βάλουμε στο θέμα, μετά τη σημερινή βασίλισσα το στέμμα θα περάσει στον γιο της, πρίγκιπα Κάρολο. Μετά από αυτόν ακολουθεί σε σειρά ο πρίγκιπας William ενώ τα παιδιά του, George και Charlotte, είναι τρίτος και τέταρτη στη διαδοχή, αντίστοιχα. Πέμπτος στη σειρά είναι ο αδερφός του William, πρίγκιπας Harry, αλλά πρόκειται να πάρει την έκτη θέση όταν η Kate Middleton φέρει στον κόσμο το τρίτο της παιδί με τον William.

Αν η Kate Middleton φέρει στον κόσμο αγόρι (κάτι που θα το μάθουμε σύντομα αφού είναι στον μήνα της), η πριγκίπισσα Charlotte θα γίνει η πρώτη γυναίκα με βασιλικό αίμα στην ιστορία που δε θα χάσει τη σειρά της στη διαδοχή του θρόνου από έναν άντρα διάδοχο. Πώς εξηγείται αυτό;

Σε άλλη περίπτωση ένας άντρας διάδοχος θα γινόταν η αιτία η Charlotte να παρακαμφθεί σε σειρά. Χάρη όμως στο νέο κανόνα της διαδοχής του θρόνου που ισχύει για τους γεννημένους μετά την 28η Οκτωβρίου του 2011, η διαδοχή  ρυθμίζεται από τη σειρά γεννήσεων και όχι από το φύλο.

 

Κεντρική φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS