CELEBRITIES

Αγωγή Γιάννη Βαρδή κατά Τόνυ Μαυρίδη για αντιγραφή τραγουδιού του πατέρα του, Αντώνη

ndp

Το τραγούδι «Περαστική» που ερμηνεύει η Πάολα και υπογράφουν ο Τόνυ Μαυρίδης και ο Χριστόφορος Σιγανός έγινε αιτία για να ξεσπάσει μία νέα δικαστική διαμάχη στη showbiz. Ο Γιάννης Βαρδής εδώ και καιρό υποστηρίζει ότι το τραγούδι μοιάζει πολύ με εκείνο που είχε συνθέσει ο πατέρας του, Αντώνης, «Δεν τελειώσαμε» το 2009 με ερμηνευτή το Νίκο Βέρτη. Ο Γιάννης Βαρδής είχε μιλήσει για αυτό στην εκπομπή του Νίκου Κοκλώνη, όπου είχε βρεθεί πρόσφατα καλεσμένος. Στην ίδια εκπομπή παρεμπιπτόντως ανακοίνωσε ότι περιμένει και δεύτερο παιδί, έτσι για να λέμε και κάτι ευχάριστο. Πλέον, για να επανέλθουμε στο θέμα, ο γιος του αξέχαστου συνθέτη προχώρησε σε αγωγή κατά των δημιουργών του «Περαστική» ζητώντας 100.000 ευρώ.

«Δεν έχω μιλήσει με την ίδια, έχω μιλήσει με τους ανθρώπους της οι οποίοι έκαναν μια προσπάθεια αρχικά να το αλλάξουν αλλά επί της ουσίας αυτό που έχουν ανεβάσει ξανά στο διαδίκτυο είναι παρόμοιο», είχε πει ο Γιάννης Βαρδής στην εκπομπή του Νίκου Κοκλώνη. Όπως ισχυρίζεται στην αγωγή του τώρα, είχε επικοινωνήσει με τους ανθρώπους της τραγουδίστρια και είχαν πει πως θα κάνουν κάποιες αλλαγές, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ. «Ό,τι έχει να κάνει με τον πατέρα μου, εγώ θα το υπερασπιστώ», δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Ευτυχείτε».

Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής επικοινώνησαν και με την πλευρά των αντιδίκων του Γιάννη Βαρδή. Συγκεκριμένα ο δικηγόρος του Τόνυ Μαυρίδη, Πέτρος Καιμακάμης σχολίασε: «Επειδή έχουμε ήδη απευθυνθεί σε γνώστες του αντικειμένου, πραγματογνώμονες λέγονται, που κάποια στιγμή θα κλιθούν από το δικαστήριο και πληροφορηθήκαμε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην είναι πρωτότυπη δουλειά τόσο του κύριου Μαυρίδη όσο και του κύριου Σιγανού. Πιστεύω ότι άλλοι είναι οι λόγοι εκτός από την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας».

Εμείς πραγματογνώμονες δεν είμαστε, εσύ δεν ξέρω, πάντως θα αφήσουμε πιο κάτω τα δύο τραγούδια να τα ακούσεις να βγάλεις συμπεράσματα.

Το επίμαχο τραγούδι της Πάολα.

Το τραγούδι του Αντώνη Βαρδή από το 2009.

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency