CELEBRITIES

Γιάννης Τσιμιτσέλης: “Εγώ δεν ήμουν θύμα bullying, ήμουν η χειρότερη κατηγορία”

Instagram/gtsimitselis

Η πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς ήρθε σήμερα και όπως ήρθε πέρασε. Το τελευταίο κουδούνι του σχολείου ακούστηκε για σήμερα, και μικροί μεγάλοι επέστρεψαν σπίτι τους με ολόκληρο το σχολικό έτος να απλώνεται μπροστά τους. Για κάποιους γονείς αυτή η ημέρα είναι ακόμα πιο συγκινητική από ότι συνήθως. Είναι η ημέρα που τα παιδιά τους πάνε για πρώτη φορά στο Δημοτικό και τους θυμίζει τα δικά τους παιδικά χρόνια, τον δικό τους αποχωρισμό από τους γονείς τους, τις δικές τους σχολικές εμπειρίες. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, η κόρη του οποίου, Εύα είναι πλέον και επισήμως πρωτάκι. Με αυτή την αφορμή -και με την βέβαιη ανησυχία του ως γονιός- ο ηθοποιός θέλησε μέσω Instagram να μιλήσει για το bullying, τον σχολικό εκφοβισμό που συνέβαινε και στα δικά του μαθητικά χρόνια μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Διάβασε ακόμα: Πρώτη μέρα στο σχολείο. Οι διάσημοι ξεπροβοδίζουν τα παιδιά τους

«Φτάσαμε λοιπόν πρώτη δημοτικού! Περνάνε τα χρόνια. Πώς γίνεται το σχολείο να το εκτιμάς όσο περνάνε τα χρόνια; μάλλον θα πρέπει να γίνεται ανάποδα σαν την ταινία Μπέντζαμιν Μπάτον η να ξεκινάει το σχολείο στα 25 δεν ξέρω! Με αφορμή την πρώτη μέρα θα ήθελα να πω και εγώ κάτι για το θέμα του bullying! Εγώ δεν ήμουν θύμα, δεν ήμουν θύτης, ήμουν η χειρότερη κατηγορία, αυτός που έβλεπε και δεν αντιδρούσε! Επειδή ξέρω ότι πολλά παιδιά πια έχουν προφίλ στα social media, θέλω να τους πω ότι αν κάποια στιγμή βρεθούν μπροστά σε οποιοδήποτε είδος μπουλινγκ στο σχολείο, να επέμβουν, να μιλήσουν στην δασκάλα τους, στον καθηγητή τους, σήμερα μπορεί να συμβαίνει σε κάποιο φίλο, αύριο μπορεί να συμβεί σε εσένα. Ώρα να σταματήσει! ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους μας» έγραψε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης σε ένα μήνυμα που μπορεί να είναι και ό,τι πιο χρήσιμο ακούστηκε για τη νέα σχολική σεζόν. Είναι σίγουρα ό,τι πιο ειλικρινές εκ μέρους του και ό,τι πιο αναγκαίο να γνωρίζουν οι μικροί μαθητές. Την ανάγκη να μιλούν για όσα τους συμβαίνουν.

View this post on Instagram

Φτάσαμε λοιπόν πρώτη δημοτικού !!!! Περνάνε τα χρόνια 🙂 πως γίνεται το σχολείο να το εκτιμάς όσο περνάνε τα χρόνια ?μάλλον θα πρέπει να γίνεται ανάποδα σαν την ταινία Μπέντζαμιν Μπάτον η να ξεκινάει το σχολείο στα 25 δεν ξέρω !!! Με αφορμή την πρώτη μέρα θα ήθελα να πω και εγώ κάτι για το θέμα του μπουλινγκ ! Εγώ δεν ήμουν θύμα δεν ήμουν θύτης ήμουν η χειρότερη κατηγορία ,αυτός που έβλεπε και δεν αντιδρούσε !!! Επειδή ξέρω ότι πολλά παιδιά πια έχουν προφίλ στα σοσιαλ θέλω να τους πω ότι αν κάποια στιγμή βρεθούν μπροστά σε οποιοδήποτε είδος μπουλινγκ στο σχολείο να επέμβουν να μιλήσουν στην δασκάλα τους ,στον καθηγητή τους ,σήμερα μπορεί να συμβαίνει σε κάποιο φίλο αύριο μπορεί να συμβεί σε εσένα ώρα να σταματήσει !!!!!!! ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους μας !!!!!!#stopbullying #friendshipgoals #future

A post shared by Giannis Tsimitselis (@gtsimitselis) on

 

Η προσπάθεια να μιλάμε για όσα μας ενοχλούν και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του αδυνάτου αντί να καθόμαστε βολικά στα αυγά μας και να περιμένουμε να κοπάσει η μπόρα άλλωστε, είναι μάθημα πολύτιμο και μάθημα που θα πρέπει να μας διδάσκεται από όταν είμαστε μικροί. Μη σου πω πως πρέπει να μπει στη διδακτέα ύλη. Αλλιώς, αν δεν αναγνωρίζουμε το πρόβλημα ή ακόμα χειρότερα αν το αναγνωρίζουμε και επιλέγουμε να κοιτάξουμε από την άλλη και να σφυρίξουμε αδιάφορα, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί. Αντίθετα πρόκειται να ενισχύεται και να επηρεάζει ολοένα και περισσότερους. Στο χέρι μας είναι αυτή η ευθύνη να μάθουμε στα παιδιά μας να μιλούν για όσα τους συμβαίνουν και όσα μπορεί να παρατηρούν σαν λάθος συμπεριφορές γύρω τους. Για να μην ανήκει κανείς αύριο σε αυτή την «δύσκολη κατηγορία» που ανήκε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/gtsimitselis