CELEBRITIES

Τριανταφύλλη Μπουτεράκου: Η αποκάλυψη για τη μήνυση στους γονείς της

ndp

Την ιστορία του εγκλεισμού της στο Δρομοκαΐτειο και της μήνυσης που έκανε γι' αυτό τον λόγο στους γονείς της αφηγήθηκε η Τριανταφύλλη Μπουτεράκου στην εκπομπή "The 2Night Show" όπου βρέθηκε καλεσμένη. Η ηθοποιός μίλησε για την αρχή των συγκρούσεων στη σχέση της με τους γονείς της, που όπως υποστήριξε, ξεκίνησε από την επιλογή της να γίνει ηθοποιός και ενισχύθηκε με την επιλογή ενός συντρόφου που οι γονείς της δεν ενέκριναν.

«Οι γονείς μου, μου προκάλεσαν μια μεγάλη ζημιά πριν 2.5 χρόνια. Είχαμε πολύ συγκρουσιακή σχέση από τότε που έγινα 19 και τους είπα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν άψογα. Εγώ ήμουν άριστη μαθήτρια και το καλό παιδί. Οι γονείς μου ήταν κοντά μου αλλά ήμουν κι εγώ κοντά στο ιδανικό παιδί όπως το θέλει ο κάθε γονιός της μεσοαστικής ελληνικής οικογένειας να μεγαλώνει. Είχα όλα τα φόντα για να κάνω τα όνειρά τους πράξη. Η παιδική μου ηλικία ήταν πολύ καλή και αυτή είναι και η δύναμή μου τώρα», ξεκίνησε να λέει η Τριανταφύλλη Μπουτεράκου. Στην συνέχεια ξεκίνησε η αφήγηση της εποχής της σύγκρουσης που οδήγησε στη μήνυση που έκανε η ηθοποιός ζητώντας ηθική αποκατάσταση και δημόσια συγγνώμη.

 

«Πήγα κρυφά στη δραματική σχολή και κάποια στιγμή έπρεπε να το πω. Επειδή ως μαθήτρια ήμουν άριστη, ήταν δεδομένο ότι θα κάνω ένα από τα συμβατικά επαγγέλματα που θεωρούνται αξιοσέβαστα γι’ αυτό το κοινωνικό σύνολο, δικηγόρος, γιατρός, εισαγγελέας. Όταν άρχισα την αναζήτησή μου στην τέχνη στην αρχή πιστεύω το είδαν ως κάποιο χόμπι που θα μου περάσει. Οι συγκρούσεις ήταν πολύ μεγάλες, εγώ έκανα μεγάλη προσπάθεια να είναι κοντά μου. Τους καλούσα στις πρεμιέρες να δουν ότι είμαι σε ένα υγιές περιβάλλον, να δουν ότι επαγγελματικά είμαι αξιοπρεπής. Αλλά οι συγκρούσεις ήταν πολύ μεγάλες», συνέχισε η Τριανταφύλλη Μπουτεράκου και διευκρίνισε:  «Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που δεν είχε καμία επαφή με κανέναν τομέα της τέχνης, και είχε θεοποιημένα τα επαγγέλματα της εκπαίδευσης, του γιατρού, του δικηγόρου. Μεγάλωσα στην Αθήνα αλλά σε πολύ πατριαρχικό περιβάλλον. Η πατριαρχία δεν είναι μόνο η ακραία “ή δεν θα έχεις τον σύντροφο που θες ή σε σκοτώνω  όπως το είδαμε πρόσφατα” . Έχει επικίνδυνες εκφάνσεις. Μπορώ να πω αυτό που συνέβη σε εμένα που είναι η πιο ύπουλη μορφή του “κάνε ό,τι θέλεις αλλά τις τελικές αποφάσεις για τα μεγάλα ζητήματα της επαγγελματικής αποκατάστασης και του συντρόφου, θα τις έχουμε εμείς κι όχι εσύ”».

Στην συνέχεια η συζήτηση μίλησε για τις μηνύσεις που έγιναν εκ μέρους της στους γονείς της. «Έκανα τις μηνύσεις για να προστατευτώ γιατί οι γονείς μου σε μια μεγάλη σύγκρουση που είχαμε πριν 2.5 χρόνια, όταν είχαμε φτάσει στο αμήν γιατί εγώ δεν ακολουθούσα το επάγγελμα που θέλανε, γιατί δεν είχαν τον σύντροφο που θέλανε και γιατί σε ένα πατριαρχικό σπίτι πήρα την πρωτοβουλία. Οι γονείς μου δεν ενέκριναν τον πρώην σύντροφό μου και αυτός ήταν ένας λόγος των δικών μας συγκρούσεων», σημείωσε η ηθοποιός και διευκρίνισε ότι η μεγάλη σύγκρουση ήρθε όταν: «Αποφάσισα ένα σαββατοκύριακο να φύγουμε με τη μητέρα μου και να αφιερώσουμε σαν γυναίκες χρόνο η μία στην άλλη. Αυτό δεν ήταν εγκεκριμένο από την πατριαρχική οικογένεια. Για να επιβληθεί λοιπόν ο πατέρας μου ο τρόπος ήταν “κάνεις πλέον του κεφαλιού σου, εμείς θα δηλώσουμε ότι εσύ αυτή τη στιγμή είσαι επικίνδυνη”. Αυτό με δύο ένορκες καταθέσεις σε ένα βράδυ μπορεί να προκληθεί σύλληψη και εγκλεισμός σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Πρέπει να υπάρχει και δόλος γιατί η μία από τις δύο ένορκες καταθέσεις ήταν του ξάδερφού μου που έχει να με δει επτά χρόνια. Το γεγονός ότι οι μηνύσεις έχουν φτάσει αυτή τη στιγμή στο ακροατήριο, σημαίνει ότι είναι πολύ βάσιμες».

«Ήμουν στο αυτοκίνητο όταν με συνέλαβε η αστυνομία και στο ίδρυμα έμεινα περίπου δέκα μέρες. Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού μου βρήκα μια πόρτα ανοικτή και βγήκα για να ενημερώσω που βρίσκομαι. Οι γονείς μου κατέθεσαν ψευδώς ότι έχω ιστορικό ψυχιατρικής νόσου και γι’ αυτό διώκονται για ψευδορκία», διευκρίνισε η ίδια. Όσο για το σήμερα η Τριανταφύλλη Μπουτεράκου είπε: «Έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες να έρθουμε ξανά κοντά και έχουμε ζητήσει και την βοήθεια ειδικών, και οι ειδικοί μιλούν για ένα τεράστιο πείσμα σε αυτή την οικογένεια».

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency