ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τόλης Βοσκόπουλος: Ο «ανεπανάληπτος» έρωτάς του με την Άντζελα Γκερέκου

Papadakis Press

Τη Δευτέρα 19 Ιούλιου το ελληνικό τραγούδι έμεινε φτωχότερο. Ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντάς πίσω του μια σπουδαία καλλιτεχνική παρακαταθήκη, αλλά και τη σύζυγό του, Άντζελα Γκερέκου και την κόρη τους, Μαρία Βοσκοπούλου. Είχε προλάβει να ζήσει μια ζωή σαν μία από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, με δόξα, με θυελλώδεις έρωτες, με μεγάλες και με δύσκολες στιγμές.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε κάνει τέσσερις γάμους με τη Στέλλα Στρατηγού (1960 – 1965), την Μαρινέλλα (1973 – 1981), την Τζούλια Παπαδημητρίου, (1990 – 1996) και την Άντζελα Γκερέκου, ενώ οι σχέσεις του με τη Δούκισσα και τη Ζωή Λάσκαρη είχαν γίνει εξίσου γνωστές με τους γάμους του. Η τελευταία γυναίκα της ζωής του, ήταν η Άντζελα Γκερέκου που τον ερωτεύτηκε βαθιά, όσο βαθιά την αγάπησε κι εκείνος.

Η γνωριμία τους

Όταν η επιτυχημένη τότε ηθοποιός, Άντζελα Γκερέκου πήγε να ακούσει τον Τόλη Βοσκόπουλο στο On The Rocks στη Βάρκιζα, σίγουρα δεν ήξερε τι ακριβώς θα ακολουθούσε. Λέγεται ότι εκείνος στην πρώτη γνωριμία τους της είπε «Τι μάτια είναι αυτά κοπελάρα μου!» κι αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει η σχέση τους. Έναν χρόνο μετά ήταν έτοιμοι να παντρευτούν.

Λέγεται πως το τραγούδι “Μάτια Φεγγάρια” που κυκλοφόρησε το 1996 ήταν γραμμένο για την Άντζελα Γκερέκου, που αναφερόταν από τον Τύπο της εποχής ως η «γαλανομάτα μάγισσα» που άργησε να ανταμώσει όπως λένε και οι στίχοι.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος παντρεύεται την Άντζελα Γκερέκου και τα φλας αστράφτουν

Στις 2 Αυγούστου 1996 ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Άντζελα Γκερέκου παντρεύονται. Ο γάμος είχε ανακοινωθεί σε κοινή συνέντευξη του ζευγαριού στον Τέρενς Κουίκ. «Ο Τόλης είναι ένας άνθρωπος που δεν κλείνεται μέσα σε λέξεις συγκεκριμένες και νομίζω αυτή είναι η μοναδικότητά του. Ο έρωτας δεν αναλύεται, όταν μιλάς για τον άνθρωπο με τον οποίο είσαι μαζί, που αγαπάς, δύσκολα βρίσκεις τις λέξεις. Αυτό το κομμάτι το νιώθεις, δεν μπαίνει μέσα σε καλούπια», σημείωνε τότε η Άντζελα Γκερέκου. «Κάποια στιγμή το είχα πει στον Τόλη, όταν νιώθεις τόσο έντονα για έναν άνθρωπο, και νομίζω ότι κάτι μοιραίο έχει συμβεί το έχω αισθανθεί, είναι δώρο να μπορείς να συναντήσεις έναν άνθρωπο που σε κάνει να νιώθεις έτσι. Εύχομαι να κρατήσει για πάντα, αλλά κάθε μέρα είναι ένα δώρο», πρόσθετε.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος σημείωσε «Σύντομα θα κάνουμε γάμο» και ζήτησε από τον Τέρενς Κουίκ, να είναι ένας από τους κουμπάρους του ζευγαριού. Ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Άντζελα Γκερέκου παντρεύτηκαν πριν από 25 χρόνια στο δημαρχείο της Κέρκυρας, με κουμπάρους τον δημοσιογράφο, Τέρενς Κουίκ και τον επιχειρηματία Στέργιο Βρούσγο.

Η Άντζελα Γκερέκου, φορούσε νυφικό Χάρης – Άγγελος και έλαμπε στο πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου, ενώ στον γάμο τους έδωσαν το «παρών» σταρ όπως ο Σάκης Ρουβάς που τότε ετοιμαζόταν να συνεργαστεί με τον τραγουδιστή.

Ο ερχομός της Μαρίας Βοσκοπούλου

5 χρόνια μετά τον γάμο τους, το 2001, στη ζωή τους έρχεται η κόρη τους, Μαρία. Η μικρή τους κόρη γεννήθηκε πρόωρα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου κι έγινε το κέντρο του σύμπαντός τους. H Μαρία μεγάλωνε και ακολουθούσε τον μπαμπά τις στις εμφανίσεις του. Στην εφηβεία της υπήρξαν λίγες φορές που ανέβαινε μαζί του στη σκηνή και η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Μία από αυτές ήταν το 2019 όταν πατέρας και κόρη χάρισαν μια μοναδική στιγμή στο κοινό όταν τραγούδησαν μαζί το «Λουλουδάκι μου».

«Αγαπώ πολύ το τραγούδι “Λουλουδάκι μου”. Παρ’ όλο που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό όσο όσες κάποιες άλλες επιτυχίες του έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί μου το αφιέρωσε όταν γεννήθηκα», είχε πει σε συνέντευξή της για το τραγούδι η Μαρία Βοσκοπούλου.

«Όταν συζητούσα με τον πατέρα μου στην Γ’ Λυκείου τι θα κάνω στη ζωή μου, μου είχε πει “Δεν μπορείς να κάνεις καμία άλλη δουλειά εσύ παιδί μου. Θα κάνεις αυτό”», είχε πει σε άλλη της συνέντευξη για το πώς ο Τόλης Βοσκόπουλος διέκρινε ότι κι εκείνη θα ακολουθούσε τον δρόμο της τέχνης.

Τόλης Βοσκόπουλος – Άντζελα Γκερέκου: Ο έρωτας που έγινε μιούζικαλ

«Υπήρξαν στιγμές τόσο μα τόσο δύσκολες, που δεν βγήκαν ποτέ προς τα έξω. Αυτό που έχει βγει προς τα έξω είναι πολύ λιγότερο από τα δύσκολα που βιώσαμε. Παρόλα αυτά, αισθάνομαι μία ευλογία», αποκάλυπτε στο Join Us η Άντζελα Γκερέκου το 2016. Η σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου, αναφερόταν και στην υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία είχε εμπλακεί το όνομά του Τόλη Βοσκόπουλου το 2010.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος τότε με επιστολή του στα ΜΜΕ δήλωνε «δεν εισέπραξα ο ίδιος, δεν καρπώθηκα και δεν απέκτησα ουσιαστικώς ποτέ, τα εισοδήματα στα οποία αντιστοιχεί ο φόρος που μου καταλογίστηκε. Η φορολογική αρχή που επιλήφθηκε εξαιτίας αντιδικίας και είναι γνωστή από τη δημοσιότητά της και τα αντίστοιχα δικαστήρια, προσδιορίζουν το πρόσωπο που απόλαυσε όσα ως “εισοδήματά μου” υπολογίστηκαν».

Οι δυο τους ξεπέρασαν κι αυτές τις δύσκολες στιγμές και όσες άλλες έζησαν. Η καρμική τους συνάντηση πέρασε στην ιστορία και η ευχή της Άντζελας Γκερέκου τότε στην κοινή τους συνέντευξη, έπιασε. Έμειναν μαζί ως το τέλος. Και από τη σχέση τους εκείνη «σε μια πολύ ρομαντική περίοδο» όπως έλεγε και η Άντζελα Γκερέκου στην ίδια εκπομπή, θα μένουν για πάντα τα τραγούδια τους, για να θυμόμαστε έναν κεραυνοβόλο έρωτα που έγινε αγάπη. Ο έρωτάς τους άλλωστε, έγινε μιούζικαλ.

Η παράσταση «Ήρθες σαν όνειρο» ανέβηκε το 1998 στη σκήνη του θεάτρου Ακροπόλ με πρωταγωνιστές τους ίδιους. Οι δυο τους υπέγραψαν έναν χρόνο αργότερα μαζί τη μουσική για το τραγούδι «Αυτοκολλητάκι μου». Οι στίχοι του τραγουδιού είναι δικοί της.