CELEBRITIES

Οι πιο ακραίες θεωρίες συνωμοσίας που έχουν γραφτεί για διάσημους

AP Images Jordan Strauss

Θεωρίες συνωμοσίας. Ιστορίες υπερβολής, αστικοί μύθοι με φανατικό κοινό, εξωφρενικά σενάρια για τη ζωή και τον θάνατο επώνυμων ανθρώπων που άλλοτε προκαλούν την έκπληξη, άλλοτε τον τρόμο και το γέλιο. Διαβάζοντάς τις, αυθόρμητα σε πιάνει ένα «μωρέ λες»;

Αποφύγαμε εκείνη σύμφωνα με την οποία ο Elvis ζει σ’ ένα νησί παρέα με τον Michael Jackson, αλλά δεν γλιτώσαμε από κάποιες περισσότερο ή λιγότερο ακραίες.

Όταν οι θεωρίες συνωμοσίας αφορούν διάσημους

Η Britney Spears δούλευε για τον George Bush

Η θεωρία: Κάθε φορά που η κυβέρνηση Bush τα έκανε μαντάρα, η Britney έκανε distraction κάνοντας μία κουλαμάρα. Η Britney πληρωνόταν από τον Λευκό Οίκο.

Η εξήγηση: Britney Spears και Kevin Federline ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους το 2007 μία μέρα πριν από μία πολύ σημαντική ψηφοφορία για τον George Bush, συν ότι επί προεδρίας του ήταν η «ψυχή» των ταμπλόιντ. Μετά ξαφνικά ηρέμησε. Α, κι αυτό το βιντεάκι:

Ο Keanu Reeves είναι αθάνατος

Η θεωρία: Ο ηθοποιός είναι κοντά μας εδώ και χιλιάδες χρόνια, απλά αλλάζει ταυτότητες για να μην “καρφωθεί”. Το 1847 τον έλεγαν Paul Mounet και ήταν επίσης ηθοποιός (αδιαφιλονίκητο ταλέντο). Παραμένει στην ίδια ηλικία, αγέραστος, σαν τους βρικόλακες.

Η απόδειξη:

Η CIA σκότωσε τον Bob Marley

Η θεωρία: Το μεταστατικό μελάνωμα στο δάχτυλο που στέρησε τη ζωή στον θρυλικό Τζαμαϊκανός δεν οφειλόταν σε κυτταρική ανωμαλία, ήταν δάκτυλος της CIA, η οποία ξεπάστρεψε τον Bob Marley και μερικούς ακόμα ρασταφαριανούς μουσικούς της reggae οι οποίοι είχαν καταγγείλει ανοιχτά το σχέδιο της μυστικής υπηρεσίας για την ανατροπή του Τζαμαϊκανού πρωθυπουργού Michael Manley.

Η εξήγηση: Ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο Carl Colby, γιος του επικεφαλής της CIA, έκανε δώρο στον Marley ένα ζευγάρι παπούτσια που μέσα είχε ένα χάλκινο καλώδιο με δηλητήριο. Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο ένα χρόνο αργότερα

Η Solange Knowles είναι κόρη της Beyoncé

AP Images / Bebeto Matthews

H θεωρία: Η οικογένεια Knowles κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Δεν είναι αδερφές, είναι μαμά και κόρη.

Η εξήγηση: Η Beyoncé δεν είναι γεννημένη το 1981 αλλά το 1974 και γέννησε την Solange σε ηλικία 12 ετών. Οι γονείς της άλλαξαν το πιστοποιητικό γέννησης της Queen Bey.

Η Beyoncé δεν ήταν ποτέ έγκυος στο 1ο της παιδί

H θεωρία: Η Blue Ivy Carter γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα. Δεν ήταν κοιλιά, ήταν μαξιλάρι. Πολλή συνωμοσιολογία στην οικογένεια Knowles.

Η απόδειξη: Στο 8:14

Η Marisa Tomei δεν κέρδισε ποτέ το Όσκαρ

H θεωρία: Το 1992 η νεόκοπη τότε ηθοποιός Marisa Tomei ήταν υποψήφια στην κατηγορία Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία “Το Ξαδελφάκι μου ο Βίνι”, μαζί με τη Vanessa Redgrave, τη Judy Davis και μερικές ακόμα αξιόλογες συναδέλφους της. Ο κάπως μπερδεμένος 74χρονος παρουσιαστής Jack Palance διάβασε λάθος όνομα και η Tomei πήρε το Όσκαρ χωρίς λόγο.

Η απόδειξη: Διάφορες σχετικές φήμες που εξαπλώθηκαν στους λόφους του Χόλιγουντ από την επόμενη κιόλας μέρα της απονομής. Η Ακαδημία ντράπηκε να το πάρει πίσω και κάπως έτσι το Μαριζάκι έγινε οσκαρούχος.

Δείτε λίγο, αμηχανία. Ούτε η Marisa το πίστεψε ποτέ:

Ο Stanley Kubrick σκηνοθέτησε την προσελήνωση

H θεωρία: Ο άνθρωπος δεν πάτησε ποτέ στο φεγγάρι. Έγιναν όλα σε αμερικανικό στούντιο, σε σκηνοθεσία Stanley Kubrick, ο οποίος τα πήγε περίφημα στο “2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος”, γι’ αυτό και τον προσέλαβε η αμερικανική κυβέρνηση.

Η απόδειξη: Κάτι μαρτυρίες της κόρης του σκηνοθέτη και του επίσης σκηνοθέτη Patrick T. Murray ο οποίος είχε ισχυριστεί πως έχει βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο ο Kubrick λίγες μέρες πριν το θάνατό του τα ομολογεί όλα. Ε, πού είναι ντε;

Ο Paul McCartney είναι νεκρός από το 1967

H θεωρία: Ο Macca σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα πριν 49 χρόνια κι έκτοτε έχει αντικατασταθεί από σωσία.

Η απόδειξη: Οι στίχοι του “Revolution 9” ανάποδα.