CELEBRITIES

“Μου είχαν πει ότι στα 40 θα τελείωνε η καριέρα μου”, τάδε έφη Susan Sarandon, ετών 71

Charles Sykes/Invision/AP

Η Οσκαρούχα Susan Sarandon σίγουρα δε χρειάζεται συστάσεις. Στα 71 της χρόνια όμως, έχει πάρα πολλά να πει για τον κόσμο του Hollywood και τις διακρίσεις που έχει βιώσει η ίδια στα τόσα χρόνια της καριέρας της.

Σε μια καινούρια συνέντευξη που έδωσε στο inewspaper, η Susan Sarandon μίλησε για τον σεξισμό που έζησε τα πρώτα χρόνια της καριέρας της και εξέφρασε τη στήριξή της για το κίνημα “Time’s Up”.

«Μου είχαν πει ότι είσαι τελειωμένη μόλις πας σαράντα και ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λες ότι θες να κάνεις παιδιά γιατί αυτό σε κάνει λιγότερο σέξι[…] Εγώ δουλεύω ακόμα και υπάρχουν κι άλλες γυναίκες της ηλικίας μου που δουλεύουν και ο βασικός λόγος γι’ αυτό είναι οι γυναίκες παραγωγοί και οι γυναίκες συγγραφείς και σκηνοθέτες και οι άνθρωποι που θέλουν να προσπαθήσουν και να βρουν χρήματα για μια γυναικεία ιστορία στην οποία δεν είναι όλοι οι χαρακτήρες 22 ετών. Κατά τ’ άλλα, δεν υπάρχουν αρκετές ιστορίες μεγαλύτερων ανδρών και γυναικών. Δηλαδή μεγαλύτερων ανδρών υπάρχουν, αλλά έχουν πάντα 30χρονες συντρόφους», είπε η ηθοποιός.

«Το Time’s Up δεν έχει να κάνει μόνο με τη σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών. Έχει να κάνει με το να βλέπουμε και να ακούμε τις γυναίκες σε όλων των ειδών τα επαγγέλματα: τις αδερφές μας που είναι σερβιτόρες, καθαρίζουν διαμερίσματα και προσέχουν τα παιδιά μας και όλους αυτούς τους κλάδους όπου η ανισορροπία της εξουσίας έχει οδηγήσει στο να νιώθεις ευάλωτη, και οι γυναίκες να απειλούνται σωματικά», δήλωσε στη συνέντευξή της.

Κεντρική φωτογραφία: Charles Sykes/Invision/AP