CELEBRITIES

Ο Αντώνης Σρόιτερ τοποθετείται δημόσια για τα “λάθη” στην τηλεόραση μετά τον σάλο που ξέσπασε με τα σχόλια στην εκπομπή του Λιάγκα

Λίγες μόνο ημέρες έχουν περάσει από την ημέρα που ο Γιώργος Λιάγκας και οι συνεργάτες του στην εκπομπή "Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα" του ΣΚΑΪ, εξόργισαν μεγάλη μερίδα του κοινού με τον τρόπο που αντιμετώπισαν το περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης σε φοιτήτρια του ΑΠΘ και η «σκόνη» των σχολίων και των επίσημων καταγγελιών στο ΕΣΡ δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει. Με αυτό το κλίμα να επικρατεί, ο Αντώνης Σρόιτερ θέλησε να μοιραστεί από τη δική του τηλεοπτική εμπειρία τη σκέψη του για τα «λάθη» που γίνονται μπροστά στον φακό, μέσα από το Instagram.

Διάβασε επίσης: Κατερίνα Γκαγκάκη: Η παραίτηση από τον Δήμο Αθηναίων και η πρώτη ανάρτηση

«Όταν ξεκινούσα στην τηλεόραση, ένας “γκουρου” της TV μου είχε πει: “Η κάμερα είναι ο πιο σκληρός κριτής που θα έχεις ποτέ. Ότι αδυναμία έχεις, θα την ξεσκεπάσει”. Ψυχραιμία με το δημόσιο “σταύρωμα” όσων κάνουν λάθος μπροστά στην κάμερα. Ακόμη και χοντρό. Λάθος κάνουν όλοι κάποια στιγμή στη ζωή τους. Απλά έχουν το προνόμιο να μην καταγραφεί. Όποιος δεν έχει κάνει ΚΑΝΕΝΑ λάθος στη ζωή του, ας ζητάει κρεμάλες. Και ας έρθει και στην Αυτοψία να μιλήσει. Ψάχνουμε έναν αλάνθαστο χρόνια τώρα», έγραψε συγκεκριμένα ο Αντώνης Σρόιτερ.

 

Όπως του επεσήμαναν βέβαια πολλοί διαδικτυακοί του ακόλουθοι τα λάθη όταν γίνονται κατ’ εξακολούθηση παυούν να είναι απλώς λάθη. Μάλλον μετατρέπονται σε συνήθη συμπεριφορά. Εκτός κι αν στην περίπτωση του Γιώργου Λιάγκα χρειάζονταν περισσότερα από κάποια δεκάδες λάθη για να υπάρξει πραγματική αλλαγή στον τρόπο που προσεγγίζει τέτοια ζητήματα. Ο καιρός θα το δείξει.

Θα σου θυμίσω εδώ πως το συγκεκριμένο περιστατικό που έχει πυροδοτήσει και όλη αυτή τη συζήτηση περί «λαθών» τηλεοπτικών προσώπων στο πώς επιλέγουν να διαχειρίζονται το δημόσιο βήμα που τους δίνεται, έφερε ένα κύμα καταγγελιών από τηλεθεατές και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών στο ΕΣΡ, αλλά και την πρόσκληση του Γιώργου Λιάγκα για να λογοδοτήσει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Παράλληλα η συνεργάτιδά του στην εκπομπή Κατερίνα Γκαγκάκη παραιτήθηκε από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της “Τεχνόπολις”, εξαιτίας του ίδιου περιστατικού.