CELEBRITIES

Η Σοφία Μουτίδου ξεκαθάρισε το σοβαρό παρασκήνιο της αποχώρησής της από το “Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή”

ndp

Φέτος το ελληνικό θέατρο είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε πρωινές εκπομπές και όχι μόνο, αφού για κάποιο λόγο η αντικατάσταση ηθοποιών πάει «σύννεφο». Εν αρχή ήταν η αποχώρηση του Μάρκου Σεφερλή από την παράσταση «Ζητείται ψεύτης». Στην συνέχεια είχαμε τον Ευθύμη Ζησάκη και το παρασκήνιο της αποχώρησής του τόσο από το «Μαριχουάνα Stop!» όσο και από το "Toc- Toc". Τώρα ήρθε η ώρα της Σοφίας Μουτίδου και της αποχώρησής της από το «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», που ενώ ξεκίνησε να εκτυλίσσεται όμορφα και ήσυχα εντέλει πήρε κι αυτή διαστάσεις.

Η Σοφία Μουτίδου βρέθηκε στο «Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά, για τις ανάγκες της προώθησης της παράστασης «Ήθη και έθιμα εκτός Σένγκεν» που γράφει και σκηνοθετεί, και μίλησε για την παραίτησή της από την παράσταση του Αλέξανδρου Ρήγα.

«Δεν σταμάτησα έτσι απότομα όπως φάνηκε, είχα δηλώσει παραίτηση από τον Γενάρη γιατί είχε συμβεί κάτι που με πρόσβαλε πολύ και δεν μπορούσα να συνεχίσω. Έτσι, ζήτησα παραίτηση και βρέθηκε αντικαταστάτης έναν μήνα και κάτι μετά. Δεν έφυγα γιατί αρρώστησα, ούτε γιατί έκανα δική μου παράσταση», ανέφερε αρχικά για το θέμα η Σοφία Μουτίδου. Η παράστασή της «Ήθη και έθιμα εκτός Σένγκεν», ήταν να ανέβει στο ίδιο θέατρο με το «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», δηλαδή στο Ριάλτο, ωστόσο εντέλει ανέβηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός κόσμος.

«Είπα εγώ παιδιά θέλω να φύγω, βρείτε μου αντικαταστάτη. Δεν έγινε χωρίς προετοιμασία, είχα υποβάλει γραπτό αίτημα παραίτησης. Μου λένε “κουράστηκες;”. Αν φεύγαμε όλοι κάθε φορά που κουραζόμαστε, θα είχαμε παρατήσει όλοι τις δουλειές μας. Όλοι κουραζόμαστε κάποια στιγμή, δεν είναι αυτός λόγος να μην συνεχίσει μια παράσταση. Ο λόγος ήταν γιατί συνέβη κάτι, το οποίο με πρόσβαλε εμένα πολύ και ηθικά και εργασιακά και προσωπικά και δεν μπορούσα να συνεχίσω, ο δικός μου κώδικας δεν το επέτρεπε αυτό, παρόλο που είχα άψογη σχέση με τους συναδέλφους», συνέχισε η ηθοποιός.

Η Φαίη Σκορδά αναφέρθηκε στη συνέχεια σε ένα video της Σοφίας Μουτίδου στο YouTube που αφορά στο εργασιακό bullying, ρωτώντας την αν είχε κάποια σχέση με όλα αυτά. «Ένα μέρος του είχε να κάνει. Ήμουν τόσο θιγμένη εκείνο το διάστημα και ήθελα να πω σε όλους πώς μπορούμε να έχουμε μια αξιοπρέπεια στη δουλειά μας. Με αφορμή αυτό που είχα ζήσει ήθελα να πω στον κόσμο ότι είναι καλό να μπορείς να μιλήσεις, να έχεις μια αξιοπρέπεια εν πάση περιπτώσει, να μην τα ισοπεδώνουμε όλα», απάντησε η Σοφία Μουτίδου και συνέχισε λέγοντας: «Όταν κάτι σε ενοχλεί κάπου, έχει σημασία πόσο σε ενοχλεί, πόσο θίγεσαι, πόσο βαρύ ήταν αυτό που έγινε, ώστε να αποφασίσεις αν θα συμπαρασύρεις μαζί σου και το οικονομικό. Ήταν ένα πρόβλημα που είχα εγώ με την παραγωγή και δεν μπόρεσα να το λύσω, ήταν μια μεγάλη στεναχώρια που μου προκλήθηκε από κάτι και που ζύγισα το οικονομικό με τη στεναχώρια και νίκησε η στεναχώρια. Νίκησε το θίξιμο της αξιοπρέπειάς μου. Κι έτσι είπα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω, ζητώ συγγνώμη, αλλά αυτό που μου συνέβη ήταν πάνω από μένα».

«Όταν το αφεντικό σου ξεπερνάει τα όρια και μπαίνει σε καθαρό φασισμό πρέπει να κάνεις κάτι. Όταν το αφεντικό σου απειλεί, εκβιάζει ή απολύει μέσω messenger, που δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο στα δικαστήρια κι έχει το κεφάλι του ήσυχο, ή όταν σε τραβάει και σου λέει έλα να σου πω εδώ στο σκοτάδι και σου λέει αν κάνεις αυτό θα σε απολύσω, αν κάνεις το άλλο θα απολύσω τον άλλο και θα λέει ότι απολύθηκε εξαιτίας σου, όταν το αφεντικό σου φτάνει στα όρια του bullying τότε πρέπει να κάνεις κάτι», έλεγε μεταξύ άλλων στο παραπάνω video το οποίο ανέβασε στο κανάλι της στο YouTube στις αρχές Ιανουαρίου. Στην συνέντευξή της στη Φαίη Σκορδά η ίδια ξεκαθάρισε: «Δεν είναι προσωπική προσβολή, είναι προσβολή επαγγελματική, η οποία είναι για να βγει στον ψυχολόγο, σε κάποιο δικηγόρο ίσως, αλλά όχι στην τηλεόραση. Είναι κάτι πολύ δυσάρεστο που έζησα εγώ, ήρθα σε πολύ άσχημη θέση».

Ο αντικαταστάτης της Σοφίας Μουτίδου, Παντελής Καναράκης, προχώρησε πρόσφατα σε δηλώσεις σχετικά με την παράσταση. «Η Σοφία Μουτίδου λόγω κούρασης είχε ζητήσει κάποια αντικατάσταση. Το είχαν στον μυαλό τους, αλλά προς το τέλος αρρώστησε κιόλας. Έκλεισε το θέατρο δύο μέρες γιατί δεν μπορούσε, ήταν άρρωστη, ήρθε να παίξει, έπαιξε μια παράσταση και αισθάνθηκε πάρα πολύ εξαντλημένη και έγινε η αντικατάσταση. Γιατί ανεβάζει και μια δική της παράσταση όπου γράφει σκηνοθετεί, δεν είναι δηλαδή απλά ένα όργανο, είναι η δημιουργός και ήταν το βάρος μεγαλύτερο. Έχουν γίνει άπειρες αντικαταστάσεις, άπειρες φορές. Έχουν παίξει για αυτούς τους 10 ρόλους πάνω από 100 ηθοποιοί και μάλιστα στα μέσα της σεζόν. Πέρυσι πάλι ήταν στο μισό ο Ησαΐας Ματιάμπα, μετά ήρθε ο Κώστας Φραγκολιάς. Το «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» έχει γίνει πολυσυλλεκτικό όσον αφορά στη συμμετοχή του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παντελής Καναράκης, ο οποίος αποκάλυψε ότι η αντικατάσταση του ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν ξεκινήσει να συμμετέχει στις παραστάσεις.

 

Η Φαίη Σκορδά, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους, και η Σοφία Μουτίδου ανέφερε: «Δεν είναι θέμα φόρτου εργασίας, καμία σχέση. Είναι γελοία η φράση «κούραση» ή «φόρτος εργασίας», ο κάθε ηθοποιός κάνει τέσσερα πράγματα ταυτόχρονα. Δεν αφήνεις μια εργασία γιατί κουράστηκες» είπε και στην συνέχεια αναφέρθηκε στην απαιτητική της καθημερινότητα ως εργαζόμενης μητέρας.

Επ, που πας; Εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike;

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency