CELEBRITIES

Sharon Stone και Melanie Griffith τραγουδούν το “Σαν να μην πέρασε μια μέρα”

Η Melanie Griffith και η Sharon Stone έχουν δύο βασικά κοινά στο βιογραφικό τους· το ένα έχει να κάνει με τον τίτλο του 'sex symbol' που είχαν κερδίσει τη δεκαετία του '80 και το άλλο ότι στα 60 τους δείχνουν πιο όμορφες από ποτέ. Τις είχαμε ξαναδεί να φωτογραφίζονται παρέα το 2007. Σα να μην πέρασε μια μέρα από πάνω τους.

Οι δύο λαμπερές γυναίκες εμφανίστηκαν στο Women’s Brain Health Initiative, όπου υπό την καθοδήγηση της Sharon Stone, η οποία το 2001 είχε πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο, και παρουσία της γιατρού Pauline Maki, συζήτησαν τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα αλλά και πώς μπορεί να τα ξεπεράσει.

Όσοι συμμετείχαν στην κουβέντα μοιράστηκαν προσωπικές τους ιστορίες και η γιατρός σχολίασε τα αρκετά ανησυχητικά στατιστικά αποτελέσματα για την εγκεφαλική υγεία των γυναικών. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη, εγκεφαλικό, άνοια ενώ σημείωσε πως το 70% των ασθενών με Αλτσχάιμερ είναι γυναίκες.

Η Melanie Griffith συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι το 2011 διαγνώστηκε με επιληψία, αφού είχε ήδη πάθει δύο επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες συνέβησαν ενώ ήταν στο Φεστιβάλ των Καννών την ίδια χρονιά. ”Είχα πάθει μια σοβαρή κρίση, οπότε με πήγαν στο νοσοκομείο και ύστερα επέστρεψα στο γιοτ, όμως έπαθα ξανά με αποτέλεσμα να πάω ξανά στο νοσοκομείο, όπου μου έκαναν ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Όταν πια επέστρεψα στην Αμερική, μου είπαν ότι έχω επιληψία και κανείς δεν μου το είχε πει για 20 χρόνια, κανείς δεν είχε δώσει αρκετή σημασία, ώστε να μπει στον κόπο να κάνει διάγνωση” είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε μάλιστα πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει πάθει καμία επιληπτική κρίση καθώς δεν έχει πια τόσο στρες, όπως τότε. ”Πάθαινα κρίσεις όποτε ήμουν υπερβολικά στρεσαρισμένη” ενώ αστειεύτηκε λέγοντας πως από τότε που χώρισε με τον Antonio Banderas, γιατρεύτηκε.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Dan Steinberg