CELEBRITIES

Η Catherine Deneuve ζητά να αφήσουμε τους άντρες να μας ενοχλούν

Evan Agostini/Invision/AP

Ανάμεσα στις 100 γυναίκες από τη Γαλλία οι οποίες κατήγγειλαν τον "πουριτανισμό" που ακολούθησε μετά την έξαρση των καταγγελιών ενάντια στον Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση, είναι και η ηθοποιός Catherine Deneuve.

Σύμφωνα με την επιστολή που δημοσιεύτηκε στη Le Monde και έχει υπογραφεί από 100 Γαλλίδες συγγραφείς, καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς, οι γυναίκες εκφράζουν τη λύπη τους(!) για τις καταγγελίες και τους ισχυρισμούς ότι ο Weinstein βίαζε και παρενοχλούσε σεξουαλικά τις γυναίκες εδώ και δεκαετίας.

Ισχυρίζονται ουσιαστικά ότι το “κυνήγι της μάγισσας” που ακολούθησε, απειλεί τη σεξουαλική ελευθερία. “Ο βιασμός είναι έγκλημα, αλλά το επίμονο ή το αδέξιο φλερτ δεν είναι, ούτε και η γενναιότητα από μια macho επιθετικότητα.

Χαρακτηρίζουν την υπόθεση Weinstein “απαραίτητη” στο να αποκαλυφθεί πώς ορισμένοι άντρες έχουν κάνει κατάχρηση της εξουσίας τους, αλλά στη συνέχεια λένε πως το έχουμε παρατραβήξει με τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες.

Οι άντρες τιμωρούνται συνολικά, απολύονται από τις δουλειές τους, ενώ το μόνο που έκαναν ήταν να αγγίξουν το γόνατο κάποιας ή να προσπαθήσουν να τη φιλήσουν.

“Οι άντρες σύρθηκαν μέσα στη λάσπη επειδή μιλούσαν για πιο προσωπικά θέματα κατά τη διάρκεια επαγγελματικών δείπνων ή επειδή έστελναν σεξουαλικά φορτισμένα μηνύματα σε γυναίκες που δεν τους επέστρεφαν αυτού του είδους την προσοχή. Αντί να βοηθήσει τις γυναίκες, αυτή η φρενίτιδα να στείλουμε αυτά τα “γουρούνια” στο σφαγείο, στην πραγματικότητα βοηθά τους εχθρούς της σεξουαλικής ελευθερίας – τους θρησκευτικούς εξτρεμιστές και το χειρότερο είδος των αντιδραστικών”, αναφέρουν στην επιστολή τους.

Ως γυναίκες, δεν βλέπουμε τον εαυτό μας σε αυτόν τον φεμινισμό, ο οποίος πέρα από το να καταδικάσει την κατάχρηση εξουσίας, ξεκινά και ένα μίσος για τους άντρες και τη σεξουαλικότητα.

Συνεχίζοντας αναφέρουν ότι οι γυναίκες “είχαν επαρκή γνώση ότι η σεξουαλική επιθυμία είναι από τη φύση της άγρια και επιθετική. Είμαστε όμως σαφείς, ώστε να μην μπερδέψουμε μια άβολη προσπάθεια να φλερτάρουμε κάποιον, με σεξουαλική επίθεση”.

Και κάπου εδώ, ξέρεις ότι τα μπούτια έχουν μπλεχτεί για τα καλά. Πολύ κρίμα που εκατό(!) γυναίκες του χώρου αυτού, ένιωσαν την ανάγκη να γράψουν κάτι τέτοιο, μην τυχόν ευνουχιστούν οι άντρες και πάψουν να φλερτάρουν. Όλα λάθος.

 

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP