CELEBRITIES

Η Selma Blair μιλά με γενναιότητα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας στην πρώτη της συνέντευξη

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Η Selma Blair επέστρεψε στο κόκκινο χαλί μετά τη διάγνωσή της με σκλήρυνση κατά πλάκας, στο party του Vanity Fair μετά την 91η απονομή των Όσκαρ. Όμορφη όσο πάντα και γενναία όσο ποτέ, πόζαρε κρατώντας στο χέρι της το custom made μπαστούνι της. Η ίδια σκούπισε ένα δάκρυ όσο στεκόταν μπροστά στους φωτογράφους όπως ίσως σκουπίζει δάκρυα καμιά φορά και στην καθημερινότητά της με το πρόβλημα υγείας της. 

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Η ίδια μάλιστα μοιράστηκε στο Instagram πώς το Vanity Fair θα φιλοξενήσει σύντομα μία φωτογράφηση με το μπαστούνι της, την ασθένειά της και τη μαγική της ενέργεια.

 

Λίγες ημέρες πριν το μεγάλο της comeback, η Selma Blair, που είχε μιλήσει πρώτη φορά για την σκλήρυνση κατά πλάκας μέσω του Instagram, τον Οκτώβριο, παραχώρησε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή “Good Morning America”. Μιλώντας με σπασμωδική δυσφωνία (spasmodic dysphonia) εξήγησε πώς αντέδρασε όταν έμαθε την διάγνωσή. «Έκλαψα. Δεν ήταν δάκρυα πανικού, ήταν δάκρυα γνώσης ότι έπρεπε να παραδοθώ σε ένα σώμα που είχε χάσει τον έλεγχό του. Και υπήρχε και κάποια ανακούφιση σε αυτό. Γιατί από όταν γεννήθηκε ο γιος μου η ασθένειά μου ήταν σε έξαρση και εγώ δεν το ήξερα. Και προσπαθούσα με όλο μου το είναι να φαίνομαι φυσιολογική. Έπαιρνα μόνη μου φάρμακα, έπινα, πονούσα, δεν έπινα συνέχεια αλλά υπήρχαν φορές που δεν μπορούσα να τα καταφέρω αλλιώς, και συνεχώς αγωνιζόμουν. Οι γιατροί δεν με έπαιρναν στα σοβαρά, μου έλεγαν είσαι μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη το παιδί της, είσαι εξαντλημένη, έχεις οικονομικά βάρη… Κι έφτασα στο σημείο που έλεγα ότι πρέπει να πάω στην δουλειά και πρέπει να μείνω ξύπνια. Πήγαινα τον γιο μου στο σχολείο, και πριν γυρίσω στο σπίτι έπρεπε να σταματήσω στον δρόμο και να κοιμηθώ. Ντρεπόμουν, και έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Ήμουν η καλύτερη μαμά αλλά με σκότωνε».

Η ίδια είπε ότι την βοήθησε πολύ η συζήτηση με τον Michael J. Fox ο οποίος ζει εδώ και χρόνια με Πάρκινσον. «Ήμουν λίγο φοβισμένη να μιλήσω. Ακόμα και ο νευρολόγος με συμβούλεψε να μην το κάνω αφού κανείς δεν έχει την ενέργεια να μιλήσει όταν η  ασθένεια είναι σε έξαρση, αλλά το κάνω γιατί λατρεύω την κάμερα», είπε μεταξύ άλλων η Selma που για καιρό αναρωτιόταν τις της συμβαίνει αλλά τώρα πια ξέρει ότι έχει το δικαίωμα να νιώθει ότι δεν είναι υπεράνθρωπος, αλλά άνθρωπος που προσπαθεί και καταφέρνει ό,τι καλύτερο μπορεί όπως όλοι μας.

Κεντρική φωτογραφία: Photo by Evan Agostini/Invision/AP