CELEBRITIES

Νατάσα Ράγιου: “Η Ρίκα ήξερε ότι αυτό ήταν το τελευταίο της καλοκαίρι”

NDP Photo Agency

Από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστός ο θάνατος της Ρίκας Βαγιάνη, το post της δημοσιογράφου Νατάσας Ράγιου στο facebook έκανε το γύρω των social media και των websites. Σε αυτό, η πρώην βουλευτής αποχαιρετούσε την φίλη της, αποκαλύπτοντας πως λίγο πριν το τέλος, η Ρίκα Βαγιάνη είχε ξυπνήσει από το κώμα. Το πρωί της Τετάρτης, η Νατάσα Ράγιου μίλησε τηλεφωνικά με τους παρουσιαστές της εκπομπής «Alpha Παντού» για τη σχέση της με εκείνη, τις τελευταίες της ώρες και την οικογένειά της.

«Η Ρίκα ήταν φίλη καρδιάς, δεν ήταν μόνο συνάδελφος» λέει η Νατάσα Ράγιου που εξηγεί πως κλήθηκε να αντιμετωπίσει την αντίδραση αρκετών ανθρώπων που αιφνιδιάστηκαν από την είδηση της αρρώστιας και μετέπειτα του θανάτου της. «Δεν ήθελε να το ξέρει κανείς και μου το είχε επισημάνει. Μετά το ταξίδι στην Κέρκυρα υποτροπίασε πολύ. Εγώ ήξερα, ότι κάθε μέρα που περνάει είναι εις βάρος της» πρόσθεσε.

Για μισή ώρα ανέπνευσε μόνη της, επικοινώνησε με το περιβάλλον, με έβρισε και ξανακοιμήθηκε

Η δημοσιογράφος φέρνει στο νου την τελευταία φορά που την συνάντησε στο νοσοκομείο. «Λίγες μέρες πριν πήγα να την δω, στο Ερρίκος Ντυνάν και ήταν πιο όμορφη από ποτέ. Περίμενα να δω έναν άνθρωπο ταλαιπωρημένο, μετά από τόσον καιρό μάχη με τον καρκίνο». Οι γιατροί έκαναν απέλπιδες προσπάθειες ανάνηψης, να μπορέσει να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Όπως περιγράφει η Νατάσα Ράγιου, ο σύζυγος της Βαγιάνη την ενημέρωσε πως αυτό συνέβη για τριάντα μόλις λεπτά. «Για μισή ώρα ανέπνευσε μόνη της, επικοινώνησε με το περιβάλλον, με έβρισε και ξανακοιμήθηκε» θυμάται να της λέει στο τηλέφωνο.

Λάτρευε τον Οδυσσέα, ζούσε γι’ αυτό το παιδί

«Δεν παραμυθιαζόμαστε ότι δεν ήξερε. […] Ήξερε ότι αυτό ήταν το τελευταίο της καλοκαίρι» σχολιάζει στη συνέχεια η Νατάσα Ράγιου, επισημαίνοντας τη δύναμη και το κουράγιο που απέπνεε η Ρίκα Βαγιάνη ως την τελευταία στιγμή. Η συζήτηση στη συνέχεια περιστράφηκε γύρω από τον 14χρονο γιο της δημοσιογράφου που έφυγε από τη ζωή την Τρίτη. «Λάτρευε τον Οδυσσέα, ζούσε γι’ αυτό το παιδί» σχολίασε και πρόσθεσε: «Αυτό το παιδί είχε την τύχη να είχε μια τέτοια μάνα και έχει τώρα την ατυχία να…» καταβάλλοντας προσπάθεια να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Η Νατάσα Ράγιου δεν έχει αποχαιρετίσει όπως θέλει την φίλη της. «Ακόμη δεν έχω μπορέσει και δεν έχω γράψει για την Ρίκα αυτά που θέλω και έχω μέσα μου γι αυτήν» σχολιάζει.

Δείτε το βίντεο:

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency