CELEBRITIES

“Άκου λοιπόν Ρικάκι…”. Το τρυφερό ‘γράμμα’ της Νατάσας Ράγιου στην Βαγιάνη που έφυγε νωρίς

Από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε η θλιβερή είδηση του θανάτου της Ρίκας Βαγιάνη, η Νατάσα Ράγιου έμοιαζε απαρηγόρητη. Σήμερα, μια εβδομάδα μετά, η δημοσιογράφος γράφει το δικό τη αντίο, όσα δεν πρόλαβε να πει στην φίλη της, σε μια ανάρτηση στο facebook. Το πρώτο της post ήταν σύντομο και εκεί έδινε την υπόσχεση να γράψει περισσότερα για την φίλη της, όταν θα κοπάσει η μπόρα. Μόλις περάσει η ένταση και η απόγνωση της απώλειας. «Δεν περνάνε οι ρημάδες . Ούτε μια μέρα χωρίς να σε σκεφτώ» σχολιάζει...

«Ξύπνησες για λίγο στην εντατική, μας την είπες και την έκανες» έγραφε την ίδια μέρα η Νατάσα Ράγιου, αφήνοντας να εννοηθεί πως βρισκόταν κοντά στην μητέρα του 13χρονου Οδυσσέα τις τελευταίες της ώρες στο νοσοκομείο.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, η παρουσιάστρια της εκπομπής «Το Κεντρί» μίλησε, συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά της, στην τηλεόραση για τις τελευταίες στιγμές της 56χρονης μητέρας και συζύγου που πάλευε το τελευταίο διάστημα με τον καρκίνο. «Η Ρίκα ήταν φίλη καρδιάς, δεν ήταν μόνο συνάδελφος» έλεγε και πρόσθετε: «Δεν ήθελε να το ξέρει κανείς και μου το είχε επισημάνει. Μετά το ταξίδι στην Κέρκυρα υποτροπίασε πολύ. Εγώ ήξερα, ότι κάθε μέρα που περνάει είναι εις βάρος της».

Ένα γράμμα από το Νατασάκι

Σήμερα, το γράμμα στην φίλη της που έφυγε είναι γεμάτο αναμνήσεις, σκόρπιες ίσως, ανάκατες. Αλλά πολύ όμορφες, που σε κάνουν να βλέπεις την επαφή. Νιώθεις σαν να ήσουν εκεί, όταν οι δύο γυναίκες περνούσαν το κοτέτσι για να βρουν την «καλύτερη καφετζού της Πάτρας» ή στην ξεκαρδιστική διήγηση του πρώτου δώρου μιας εκ των δύο από τον αγαπημένο της, που προκάλεσε ερωτηματικά. Ήταν βλέπετε μια φριτέζα.

Τον καλαμπούριζες τον καρκίνο όσο κανένας άλλος Ρικάκι. Σ’ έπαιζε κι εκείνος στα ίσα

γράφει η Νατάσα Ράγιου ανάμεσα στις αναμνήσεις και προσθέτει «Ξέρεις τι έγινε τώρα… Χάθηκε ξαφνικά η έμπνευση , στέρεψε η ομορφιά , το σπινθηροβόλο πνεύμα, το γέλιο, η χαρά που πήγαζαν από ένα τόσο φωτεινό και αυθεντικό πλάσμα».

Η δημοσιογράφος κλείνει το κείμενό της λες και το γράμμα θα αποσταλεί πράγματι στον παραλήπτη και πάντοτε σε ενεστώτα. «Σ’ αγαπώ ρε… και σε θαύμαζα πάντα. Να το θυμάσαι. Το Νατασάκι».