CELEBRITIES

Η βασίλισσα Ελισάβετ υποβλήθηκε σε επέμβαση και έτσι εξηγούνται οι εμφανίσεις της με γυαλιά ηλίου

David Davies/PA via AP

Αν σου είχε κάνει κι εσένα εντύπωση που τελευταία η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανιζόταν μονίμως με γυαλιά ηλίου, η απάντηση δόθηκε από το παλάτι μόλις χθες. Οι ευγενείς άλλωστε δεν συνηθίζεται να φορούν γυαλιά ηλίου γιατί κρύβουν τα μάτια τους όταν χαιρετούν τους υπηκόους τους.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πώς η βασίλισσα υπεβλήθη σε επιτυχημένη σύντομη και προγραμματισμένη επέμβαση για τη θεραπεία καταρράκτη τον προηγούμενο μήνα» είπε εκπρόσωπος του παλατιού την Παρασκευή χωρίς να δώσει επιπλέον πληροφορίες.

Μετά από επέβαση για καταράκτη, μια πάθηση που θολώνει την όραση, οι ασθενείς συνήθως βλέπουν τα χρώματα πολύ πιο έντονα, πράγμα που μάλλον εξηγεί γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε αυτή την ασυνήθιστη επιλογή για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, να κυκλοφορεί με γυαλιά ηλίου. Παρά την επέμβαση άλλωστε η 92χρονη δεν σταμάτησε να κάνει τις προγραμματισμένες επίσημες εμφανίσεις της, όπως αυτή στο 2018 Investec Derby Festival.

Ωστόσο μάλλον έχει αναρρώσει πλήρως πια αφού στην τελευταία της εμφάνιση την Παρασκευή για τα εγκαίνια της έκθεσης που αφιερώθηκε στην Αδαμάντινη επέτειο της ως μονάρχη στο Westminster Abbey, δεν φορούσε γυαλιά.

AP Photo/Matt Dunham

AP Photo/Matt Dunham

Σήμερα, όπως συνηθίζεται κάθε δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου η βασίλισσα θα παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει προς τιμήν των γενεθλίων της, τα οποία είναι στην πραγματικότητα στις 21 Απριλίου. Και αυτή τη φορά η 92χρονη βασίλισσα δεν θα χάσει ούτε μία λεπτομέρεια της παρέλασης καθώς η όρασή της είναι πια σαν καινούργια.

Κέντρική φωτογραφία: David Davies/PA via AP