CELEBRITIES

Οι πρωινές συνήθειες 8 διάσημων για μία καλύτερη (και πιο υγιή) ζωή

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός  και αυτό δε γίνεται να μην ισχύει και για το πώς ξεκινάς την ημέρα σου. Ακόμα και αν σηκώνεσαι «από τη λάθος μεριά του κρεβατιού» που λένε και οι φίλοι Άγγλοι, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να υιοθετήσεις αυτήν την πρωινή συνήθεια που σου δίνει ένα boost για να τα βγάλεις πέρα και που σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα λίγο πιο αισιόδοξα.

Οι συγκεκριμένοι celebrities σου δίνουν το δικό τους tip για μία πιο χαρούμενη καθημερινότητα που περιλαμβάνει από ένα καυτό ντους μέχρι την επιλογή της αγαπημένης σου playlist που θα ακούς ενώ ετοιμάζεσαι για το γραφείο. Υιοθέτησε αυτό που είναι πιο κοντά σε εσένα. Εγώ πάντως κάνω τουλάχιστον δύο (για μεγαλύτερη εμπέδωση).

Barack Obama- Κόψε τον καφέ

Αυτή είναι μία συνήθεια που δεν υιοθετώ φίλε Obama, και συγγνώμη και για το θάρρος. Παρόλα αυτά, επικροτώ απόλυτα αυτή του την απόφαση γιατί αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός του δε χρειάζεται την καφεΐνη προκειμένου να ξυπνήσει. Ενυδατώνει και ενισχύει το μεταβολισμό του με πράσινο τσάι, χυμό πορτοκάλι και πολύ νερό, δεν παραλείπει να φάει πρωινό και γυμνάζεται. Και όλα αυτά χωρίς καφέ, ε ;

 

Jennifer Aniston- Σήκω νωρίς

Δε γίνεται να μη σου έχει ήδη περάσει από το μυαλό. Όλο βάζεις στόχο να ξεκινάς την ημέρα σου νωρίτερα και όλο το αναβάλεις, γιατί προέκυψε κάποια έξοδος ή γιατί είσαι ψόφια από την κούραση. Είναι γεγονός ότι οι πολύ πετυχημένοι άνθρωποι ξυπνούν νωρίς ώστε να προλάβουν να τα κάνουν όλα. Στην περίπτωση της Jennifer Aniston, υπάρχει ένα ολόκληρο τελετουργικό που κάνει (στις 4:30 το πρωί!) και που περιλαμβάνει: καθαρισμό προσώπου με σαπούνι, πίνει ζεστό νερό με λεμόνι και διαλογίζεται για 20 λεπτά. Εντάξει, εσύ μπορείς να δεις τα πράγματα πιο ρεαλιστικά και να σηκώνεσαι λίγο πιο αργά αλλά ακολουθώντας το ritual της Anisotn που τη βοηθά να αποκτά ενέργεια για να βγάλει τη μέρα.

Δες κι αυτό: Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου κάθε πρωί που ξυπνάς

Jessica Alba- Γυμνάσου με τις φίλες σου

Αν δεν το παίρνεις απόφαση να ξεκινήσεις τη γυμναστική, ο Σεπτέμβριος είναι πάντα μία καλή αφορμή ως αρχή της σεζόν. Είναι καλύτερο να προτιμήσεις τις πρωινές ώρες, διότι το απόγευμα δε θα σου έχει μείνει πολλή ενέργεια, αλλά να το κάνεις με παρέα. Η Jessica Alba τουλάχιστον αυτό κάνει όταν είναι πολύ δύσκολο να αφήσει τη ζεστασιά του κρεβατιού της. Κανονίζει yoga ή μάθημα spinning με τις κολλητές της, και το κάνει περισσότερο για να μειώσει το άγχος της και λιγότερο για τη γραμμωμένη εμφάνιση, όπως έχει δηλώσει.

 

Kate Hudson- Παγάκια στο πρόσωπο

Η γλυκιά ηθοποιός μοιράζεται το tip που της έχει δώσει η μακιγιέζ της για πιο λαμπερό δέρμα αλλά και για βέβαιο ξύπνημα. Γέμισε ένα μπολ με πολλά παγάκια και λίγο νερό και βάλε μέσα το πρόσωπό σου για όση ώρα αντέχεις. Και το πρόσωπο τέλειο κορίτσια!

 

Brittany Snow- Φτιάξε το μουσικό playlist που σε ξεσηκώνει

Παραδέξου το, η Brrittany έχει δίκιο. Ακόμα και τις μέρες που σηκώνεσαι στραβά, αν ακούσεις τις αγαπημένες σου μελωδίες σε δυνατή ένταση, κάτι γίνεται μέσα σου και αποκτάς μία προσωρινή αισιοδοξία. Σε βοηθά να ετοιμαστείς πιο εύκολα για το γραφείο και να φτιάξεις το πρωινό σου με περισσότερη διάθεση. Τα τραγούδια κατάθλιψης απαγορεύονται. Γι αυτό υπάρχουν και τα βράδια.

Oprah Winfrey- Διαλογίσου

Ο διαλογισμός είναι μία πρωινή συνήθεια που υιοθετείται από celebrities και μη, γιατί είναι μία κλασική τεχνική μείωσης του άγχους που βελτιώνει την παραγωγικότητα και σε κάνει να λειτουργείς πιο δημιουργικά (και ήρεμα) μέσα σε μία χαοτική καθημερινότητα. Η Oprah ξεκινά τη μέρα της με 20 λεπτά διαλογισμού, χωρίς εξαιρέσεις, και μόνο έτσι γεμίζει με ελπίδα και χαρά. Να την ακούς την Oprah γιατί ξέρει πολλά.

 

Mark Zuckerberg- Περιόρισε τις επιλογές σου

Μπορεί να ακούγεται τέλειο να έχεις πάντα να διαλέξεις από μία πληθώρα επιλογών, αλλά αυτό μπορεί να γίνει και ο πρωινός σου εφιάλτης. Όσο λιγότερες είναι οι επιλογές σου, τόσο λιγότερο κουράζεσαι και σπαζοκεφαλιάζεις για να αποφασίσεις. Πώς το έχει εφαρμόσει; Έχει αγοράσει 20 ολόιδια γκρι μπλουζάκια για να μη χάνει χρόνο μπροστά στην ντουλάπα. Ένα παράδειγμα που μπορεί να μη σε αφορά, αλλά καταλαβαίνεις το point.

Steve Jobs- Μην ξεχνάς τα όνειρά σου

Ο άνθρωπος που έγραψε βιβλίο για την επιτυχία και έδινε ομιλίες για αυτόν το λόγο, είχε πει ότι κάθε πρωί επαναλάμβανε, στον καθρέφτη, την ίδια ερώτηση: Αν σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της ζωής μου, θα ήθελα να κάνω αυτό που σκοπεύω να κάνω σήμερα; Όταν η απάντηση ήταν όχι, ήξερε ότι υπήρχε κάτι που έπρεπε να αλλάξει. Και αυτός ακούγεται ο μόνος τρόπος να φτάσεις πιο κοντά στα όνειρά σου και στον αληθινό εαυτό σου.

 

Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP