CELEBRITIES

Ο William και ο Πρίγκιπας Harry μιλάνε πρώτη φορά για τις τελευταίες μέρες πριν το θάνατο της Diana

Στο HBO θα προβληθεί το βράδυ της Δευτέρας το ντοκιμαντέρ ''Diana, Our Mother: Her Life and Legacy'', στο οποίο μιλάνε (για πρώτη φορά) οι William και Harry για τη ζωή με την Diana αλλά και τις τελευταίες τους στιγμές μαζί πριν το τραγικό δυστύχημα στο Παρίσι.

Οι παραγωγοί προσέγγισαν πριν ένα χρόνο περίπου το Παλάτι ώστε να ζητήσουν άδεια για να γίνει ένα αφιέρωμα για τη ζωή της Diana, με αφορμή την επέτειο των 20 ετών από το θάνατό της. ”Ο William και ο Harry συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει μια ολόκληρη νεότερη γενιά, που δεν γνωρίζει την μαμά τους. Έκανε τόσα πολλά για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα ταμπού, όπως ο HIV, οι ψυχικές ασθένειες και τη φτώχια. Οι Πρίγκιπες θέλουν ο κόσμος να τα μάθει όλα αυτά” λέει χαρακτηριστικά η Ashley Gething, μια εκ των παραγωγών του ντοκιμαντέρ.

The Duke of Cambridge and Prince Harry/Kensington Palace via AP

”Νιώθαμε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να γίνει. Δεν θα το κάνουμε ξανά” δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πρίγκιπας William, ο οποίος είπε ότι βρήκε την όλη διαδικασία ιδιαίτερα τρομακτική στην αρχή αλλά καθαρτική και θεραπευτική στη συνέχεια.

The Duke of Cambridge and Prince Harry/Kensington Palace via AP

Οι Πρίγκιπες μοιράστηκαν οικογενειακές φωτογραφίες από το προσωπικό τους άλμπουμ, που δεν έχουν δει ξανά το φως της δημοσιότητας και μίλησαν για τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν μετά το διαζύγιο της Diana και του Charles. ”Και οι δυο μας πηγαινοερχόμασταν στους γονείς μας και ποτέ δεν βλέπαμε αρκετά ούτε την μητέρα μας, ούτε τον πατέρα μας” λέει ο Harry για τη ζωή μετά το διαζύγιο.

The Duke of Cambridge and Prince Harry/Kensington Palace via AP

Ο William και ο Harry πέρασαν 10 μέρες με την Diana και τον Dodi Fayed στη βίλλα του στη Ν. Γαλλία αλλά μετά η Diana συνέχισε να ταξιδεύει και επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα παιδιά. ”Ποτέ δεν μου άρεσε να μιλάω στο τηλέφωνο με τους γονείς μου, περνούσαμε πολύ περισσότερο χρόνο μιλώντας στο τηλέφωνο αντί να μιλάμε ο ένας στον άλλον. Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς τι έλεγα αλλά μετανιώνω για το πόσο λίγο διαρκούσαν τα τηλεφωνήματα. Θα το σκέφτομαι όλη μου τη ζωή αυτό. Πόσο διαφορετικό θα ήταν το τηλεφώνημα αν γνώριζα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα μιλούσα στην μαμά μου”.

Το τηλεφώνημα το είχε διακόψει το γεγονός ότι έπαιζαν με τα ξαδέρφια τους, Zara και Peter Phillips συμπληρώνει ο William και σχολιάζει ότι ο Harry βιαζόταν να κλείσει το τηλέφωνο για να συνεχίζουν το παιχνίδι. ”Αν ήξερα τι θα συνέβαινε δεν θα ήμουν τόσο αδιάφορος, αλλά αυτό το τηλεφώνημα έχει κολλήσει στο μυαλό μου” λέει ο Πρίγκιπας.

AP Photo/Patrick Bar-Nice Matin, file

Ο William συμπλήρωσε ότι ο θάνατός της ήταν αφόρητα καταστροφικός και πως και εκείνος και ο Harry πάλεψαν πολύ να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους αλλά και να μιλήσουν ο ένας στον άλλον για το πένθος τους. Κλείνοντας είπαν ότι η Diana ήταν η καλύτερη μαμά του κόσμου, που τους άφησε για κληρονομιά την αγάπη της αλλά και την παγκόσμια φιλανθρωπική της επίδραση.

Δες το trailer του ντοκιμαντέρ στο βίντεο που ακολουθεί

Κεντρική φωτογραφία: The Duke of Cambridge and Prince Harry/Kensington Palace via AP