CELEBRITIES

William, τι θα έκανες αν κάποιο από τα παιδιά σου ήταν gay; Ακολουθεί μία άκρως αληθινή απάντηση

Jonathan Brady/Pool Photo via AP

Την ερώτηση «τι θα κάνατε, αν κάποιο από τα παιδιά σας στο μέλλον σάς δηλώσει ότι είναι gay;» δέχτηκε ο πρίγκιπας William στα πλαίσια της επίσκεψής του στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Albert Kennedy Trust που εργάζεται με νέα άστεγα παιδιά της LGBT κοινότητας. Μία ερώτηση σαν όλες τις άλλες. Μία ερώτηση που χρειάζεται μία πολύ ειλικρινή απάντηση. Αυτή η τελευταία δόθηκε.

Jonathan Brady/Pool Photo via AP

Jonathan Brady/Pool Photo via AP

«Νομίζω ότι αρχίζει κανείς να σκέφτεται αυτή την ερώτηση όταν γίνεται γονιός και προφανώς, δεν έχω κανένα πρόβλημα μ’ αυτό» απάντησε ο 37χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου. Και συμπλήρωσε: «Για ένα πράγμα θα ανησυχούσα, ειδικά με τους ρόλους που έχουν τα παιδιά μου: πώς θα γίνει αυτό αποδεκτό και κατανοητό».

Διάβασε ακόμα: Gay Pride – Και γιατί πρέπει να φωνάξεις στα μούτρα μου πως είσαι gay; Ούρλιαξε καλύτερα

 

Έχει ήδη συζητήσει με τη σύζυγό του Kate Middleton για το πώς θα προετοιμάσουν τα παιδιά τους, αν συμβεί κάτι τέτοιο. «Νομίζω ότι η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για τα πάντα, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να καταλάβουν ότι πρέπει να μιλάμε και να είμαστε σίγουροι ότι θα υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο και το πώς θα ανταποκριθούμε σε μια τέτοια περίπτωση», εξήγησε ο Πρίγκιπας και έκλεισε λέγοντας: «Δεν με ανησυχεί αν θα είναι gay, με ανησυχεί το πώς θα αντιδράσουν όλοι οι άλλοι και πώς θα το αφομοιώσουν, αλλά και η πίεση που θα τους ασκηθεί».

AP Photo/Frank Augstein

AP Photo/Frank Augstein

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τον 5χρονο πρίγκιπα George, που είναι ο τρίτος στη διαδοχή του θρόνου, την 4χρονη πριγκίπισσα Charlotte, τέταρτη στη διαδοχή και τον 1 έτους πρίγκιπα Louis που κατέχει την πέμπτη θέση στην κούρσα διαδοχής.

Σε μία κοινωνία που ακόμα δυσκολεύεται να καταλάβει πως οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, εθνικότητας και σεξουαλικού προσανατολισμού απαντήσεις σαν την παραπάνω είναι απόλυτα αληθινές.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Jonathan Brady/Pool Photo via AP